Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HyperTreading
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 7:09 pm    Post subject: HyperTreading Reply with quote

Beste mensen,

Als ik Gentoo 2004.2 opstart, herkent deze 1 processor, terwijl ik een HT processor heb. In de bios staat HT op enabled, en als ik een Knoppix (3.6) LiveCD opstart vindt deze wel netjes 2 CPU's. Zelfs Windows XP Pro. Bij het opstarten van de Gentoo LiveCD ehb ik gekozen voor de optie: smp. Hoe kan het nu dat deze maar 1 cpu vindt?
Back to top
View user's profile Send private message
c0balt
Guru
Guru


Joined: 04 Jul 2004
Posts: 441
Location: Germany

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

cool, i kinda understood this^^

You most likely need to recompile the kernel with SMP (2processors) and SMT support, both in "Processor type and features".

VERTALING (garo):
Waarschijnlijk moet de kernel met SMP en SMT support gehercompileerd worden (Te vinden in het menu "Processor type and features")
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm de livecd zou het als twee processoren moeten herkennen. Maar het maakt niet echt uit, installeer gentoo gewoon en zorg dat je in de kernel de juiste dingen activeert (zie c0balt) Dan zal je systeem als het goed is gewoon twee cpus zien
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

typ bij het booten van de live cd "smp" dan ziet hij wel de "dual" cpu :)
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

ManiacNL wrote:
typ bij het booten van de live cd "smp" dan ziet hij wel de "dual" cpu :)

Als je gelezen had, kon je zien dat hij deze optie gekozen heeft en dat linux hem nog steeds niet als 2 processoren herkent. Daarom post hij hier.
_________________
http://techfield.org
Back to top
View user's profile Send private message
ManiacNL
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 44
Location: Oostburg

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

Frenkel wrote:
ManiacNL wrote:
typ bij het booten van de live cd "smp" dan ziet hij wel de "dual" cpu :)

Als je gelezen had, kon je zien dat hij deze optie gekozen heeft en dat linux hem nog steeds niet als 2 processoren herkent. Daarom post hij hier.



:oops: laatste stukkie nie gezien

maar inderdaad zoals BlackEdder zegt zal het na installeren wel werken omdat je normaal gezproken niet de kernel overneemt van de live cd
alleen opletten dat je een smp source neemt
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Bedankt voor de vele reacties. Als ik het goed begrijp maakt het geen verschil dat de LiveCD geen 2 CPU's vind? Hoe kan ik erachte rkomen dat ik een smp kernel heb? Normaal emerge ik gentoo-dev-sources.
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Mon Nov 01, 2004 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

BartNL wrote:
Bedankt voor de vele reacties. Als ik het goed begrijp maakt het geen verschil dat de LiveCD geen 2 CPU's vind? Hoe kan ik erachte rkomen dat ik een smp kernel heb? Normaal emerge ik gentoo-dev-sources.


SMP is een optie ergens die standaard aan staat, dus als ge ze niet zelf uit zet, dan staat ze aan.

frocksii
_________________
Acer Aspire 1511 : AMD64 3000+ (1.8 ghz 1024 kb)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 2:09 am    Post subject: Reply with quote

kun je in de BIOS HT niet toevallig uitzetten? Zo ja, staat die uit?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 7:53 am    Post subject: Reply with quote

Ja, deze optie is beschikbaar in mijn bios (Asus P4C800-E Deluxe, met bios 1018). HyperTreading support staat op: Enabled. Toch blijf ik het vreemd vinden dat een Knoppix cd wel 2 CPU's herkent. Beiden LiceCD's starten toch met dezelfde kernel op? (2.4.26)
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Als het goed is moet, zodra je de smp optie meegeeft, de livecd (>2004.0) opstarten met een 2.6 kernel. Dus als dat niet zo is is er iets verkeerd gegaan met de bootopties
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Nouja, ik zie het allemaal wel. Het systeem heeft net een bootstrap.sh achter de rug. Ik ben een Stage1 installatie aan het doen. Vanavond even een gentoo-dev-sources met smp kernel compilen, en ik hoop dat dat goed gaat. PS ik heb een stage1 uit de x86 dir van een ftp, dit omdat er geen stage 1 voor een pentium4 stond, echter heb ik wel de flags aangepast in make.conf naar de opties van mijn cpu.
Back to top
View user's profile Send private message
Bamboe
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2002
Posts: 47
Location: Kontich (Belgium)

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Dat er geen stage1 voor pentium4 bestaat is normaal... je compileert alles toch zelf, waarom zou stage1 dan al geoptimaliseerd moeten zijn?
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

Bamboe wrote:
Dat er geen stage1 voor pentium4 bestaat is normaal... je compileert alles toch zelf, waarom zou stage1 dan al geoptimaliseerd moeten zijn?


Mja, daarom zette ik er ook bij dat ik mijn flags heb aangepast. Vanavond laat ik het nog weten. Na overleg met een collega heb ik vernomen dat het gewoon aan de gecompileerde kernel van de LiveCD ligt. Ik ga KDE draaien. Is er een groot merkbaar verschil tussen een stage3 (wat ik altijd heb gedraaid) en stage1?
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Denk dat prelinking je meer zal helpen dan een stage1.
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

BlackEdder wrote:
Denk dat prelinking je meer zal helpen dan een stage1.


Prelinking? Wat houdt dat in? Ik dacht juist dat een stage1 alles compileerd voor je eigen systeem, om dus het meest optimalistisch systeem te krijgen.
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Hier staat wat prelinking is:
http://www.gentoo.org/doc/en/prelink-howto.xml

The thing voor stage1 vs stage3 is:
KDE's snelheid hangt vooral van de KDE apps af, die heb je ook onder stage3 gecompileerd dus die zijn zo snel als ze kunnen worden. Bootstrappen is om ook de rest sneller te laten worden (glibc, ls, cd etc etc) deze apps worden misschien sneller, maar het heeft geen effect op de kde appz.
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Wed Nov 03, 2004 12:07 pm    Post subject: Reply with quote

Bedankt voor alle hulp mensen. Ik heb nu zelf een kernel gecompiled, en alles werkt na behoren. Alles opgelost!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum