Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
MBR
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 9:44 am    Post subject: MBR Reply with quote

Beste allemaal,

Ik heb Lilo als bootloader gebruikt, en deze staat in de mbr van mijn schijf. Nu heb ik een nieuwe installatie, met grub als bootloader. De installatie is afgerond, maar na een reboot krijg ik Lilo bootloader te zien; uiteraard werken deze opties niet. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat Grub wordt gebruikt? Volgens mij moet de MBR worden verwijderd, aangezien Grub op de bootpartitie van de eerste harde schijf staat.
Back to top
View user's profile Send private message
polle
Veteran
Veteran


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1498
Location: Belgium

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Waarom heb je bij de installatie van grub dan niet gekozen om grub in de MBR te installeren?
boot van de livecd en installeer grub opnieuw maar dan in de MBR .
Back to top
View user's profile Send private message
laue
n00b
n00b


Joined: 08 Nov 2004
Posts: 46
Location: Wortel - Belgium - Europe

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

ik kopieer meestal gewoon alle kernels en configuratiebestanden en zo uit mijn bootpartitie naar /tmp of zo
opnieuw ext2 erop
grub emergen
grub /dev/hdax
installeren in MBR
vervolgens grub.conf aanmaken en je bent vertrokken
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Omdat ik binnenkort er een 2e harde schijf bij ga plaatsen waar Windows XP op komt, waardoor ik niet in problemen wil komen. Maar ik zal straks even mijn Grub instellen op de MBR van de HDD. (hd0) toch?

Bvd
Back to top
View user's profile Send private message
polle
Veteran
Veteran


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1498
Location: Belgium

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

wat je kan doen als je windows installeert op een nieuwe harde schijf zonder grub te overschrijven:
sluit enkel de nieuwe harde schijf aan, installeer windows, sluit de originele schijf terug aan (als master), de schijf met windows als slave;
voeg in grub een optie toe om windows te booten, let wel windows houd er niet van geboot te worden van andere schijven dan de fysieke eerste harde schijf, maar dat kun je oplossen (vb aan te passen aan jouw situatie):

title Microsoft Windows XP Professional
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
rootnoverify (hd1,0)
makeactive
chainloader +1
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

BartNL wrote:
Omdat ik binnenkort er een 2e harde schijf bij ga plaatsen waar Windows XP op komt, waardoor ik niet in problemen wil komen. Maar ik zal straks even mijn Grub instellen op de MBR van de HDD. (hd0) toch?

Bvd

Windows installeren --> Gentoo live cd erin en Grub herinstalleren in de MBR

Zo moeilijk is het niet :)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 4:21 am    Post subject: Reply with quote

dat dacht ik ook... Viel vies tegen.

Tip: patitioneer je schijf zo dat je windows partitie onder de 1024e cluster begint. Bijvoorbeeld

100 MB boot (linux)
100 Gb windows
100 gb linux
rest swap.

Windows heeft mn complete reiser4 partitie vernaggeld. Weet niet zeker of het windows was, kan ook partition magic geweest zijn..

Ik zit dit in windows te typen ! :x :x
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
wimgriffioen
n00b
n00b


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 35
Location: Lienden (The Netherlands)

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 7:34 am    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:

Windows heeft mn complete reiser4 partitie vernaggeld. Weet niet zeker of het windows was, kan ook partition magic geweest zijn..

Ik zit dit in windows te typen ! :x :x


Een tip (een gouden) gebruik nooit Partition Magic
_________________
Watch out, i'll byte!
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

wimgriffioen wrote:


Een tip (een gouden) gebruik nooit Partition Magic

Wat dan wel? Parted is ook maar flut, zie mij topic maar hierzo
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

Mijn nieuwe installatie werkt als een trein! Binnenkort de nieuwe schijf erbij, maar door de duidelijk procedure hier verwacht ik niet tegen de lamp te lopen.

Alweer bedankt!
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb toch ook al meer problemen gezien met partitionmagic dan iets anders, ik hou mij bij fdisk (en resizen van partities daar begin ik niet aan)

frocksii
_________________
Acer Aspire 1511 : AMD64 3000+ (1.8 ghz 1024 kb)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 1:03 am    Post subject: Reply with quote

frocksii wrote:
ik heb toch ook al meer problemen gezien met partitionmagic dan iets anders, ik hou mij bij fdisk (en resizen van partities daar begin ik niet aan)

frocksii


Tja dat is juist de reden DAT mensen PM gebruiken ipv fdisk...
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
frocksii wrote:
ik heb toch ook al meer problemen gezien met partitionmagic dan iets anders, ik hou mij bij fdisk (en resizen van partities daar begin ik niet aan)

frocksii


Tja dat is juist de reden DAT mensen PM gebruiken ipv fdisk...


ma ik wis liever een paar partities dan ze te resizen, kvind het risico net iets te groot. (en blijkbaar is het idd niet zo eenvoudig, aan deze thread te zien)

frocksii
_________________
Acer Aspire 1511 : AMD64 3000+ (1.8 ghz 1024 kb)
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 10:59 am    Post subject: Reply with quote

Als je ze anders toch maar wist is er niet echt een risico...
Maar al die dualboots zijn toch belachelijk, draai je windows-only progs toch met wine of desnoods vmware.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
Als je ze anders toch maar wist is er niet echt een risico...
Maar al die dualboots zijn toch belachelijk, draai je windows-only progs toch met wine of desnoods vmware.


(voor ik wis verplaats ik de data wel :wink: )
En het is vooral het risico op dataverlies die ik liever niet neem

frocksii
_________________
Acer Aspire 1511 : AMD64 3000+ (1.8 ghz 1024 kb)
Back to top
View user's profile Send private message
Red Nalie
Guru
Guru


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 484
Location: Den Helder - The Netherlands - Europe - Earth - Milky Way - Universe

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
Als je ze anders toch maar wist is er niet echt een risico...
Maar al die dualboots zijn toch belachelijk, draai je windows-only progs toch met wine of desnoods vmware.


Bij mij is de term 'windows-only' progs "Does not work in any way with Linux", daar valt ook Wine onder :). VMWare vind ik overkill, kan ik net zogoed Dual-boot draaien...
_________________
Many people call me Linux-freak, I just see me as a freak who uses Linux :)

i'm a little n00bie short and stout, here is my nickname here is my SHOUT!!!1 when i get all flamed up hear me SHOUT!!1 ban me forever, kick me out
Back to top
View user's profile Send private message
BartNL
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 65

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
Als je ze anders toch maar wist is er niet echt een risico...
Maar al die dualboots zijn toch belachelijk, draai je windows-only progs toch met wine of desnoods vmware.


Mag jij mij vertellen hoe ik vlekkenloos Microsoft Office 2003 kan draaien onder Gentoo, en ik stap volledig over! Kom a.u.b. niet aanzetten met OpenOffice, dit is geen optie......(Niet aanvallend bedoelt)
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sun Nov 21, 2004 12:39 am    Post subject: Reply with quote

BartNL wrote:
garo wrote:
Als je ze anders toch maar wist is er niet echt een risico...
Maar al die dualboots zijn toch belachelijk, draai je windows-only progs toch met wine of desnoods vmware.


Mag jij mij vertellen hoe ik vlekkenloos Microsoft Office 2003 kan draaien onder Gentoo, en ik stap volledig over! Kom a.u.b. niet aanzetten met OpenOffice, dit is geen optie......(Niet aanvallend bedoelt)

Vmware, maar wine zou dit ook moeten kunnen dacht ik mij te herinneren
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Nov 22, 2004 1:58 am    Post subject: Reply with quote

wine echt niet.

Crossover ondersteund tot office XP. Maar 2003 iswel zo geintegreerd in Windows dat het pijn doet. Ik weet dat het slecht is, maar ik vind office gewoon fiojner werken. Ook al heb ik net de snapshot (1.9.62) van openoffice gedownload, en die halen toch snel in...
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
eikketk
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Jun 2003
Posts: 270
Location: Belgium

PostPosted: Mon Nov 22, 2004 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

frocksii wrote:
ik heb toch ook al meer problemen gezien met partitionmagic dan iets anders, ik hou mij bij fdisk (en resizen van partities daar begin ik niet aan)

frocksii
Lang leve LVM2 :D
_________________
Working day and night to enhance the Linux Desktop Experience :)

Homepage
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum