Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
probleempje
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sjengstah
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2004
Posts: 37

PostPosted: Wed Dec 22, 2004 11:02 am    Post subject: probleempje Reply with quote

Hoi als ik kde heb geinstaleerd en dan een x omgevig aan maak

daarna , doe ik startx dan zie je kde eits doen met 5 van die lgo's die die afgaat en dan blijft ie hangen ibj de derde lgo' das de wereldbol dacht ik


Nu heb ik gnome maar dat vind ik niets heeft iemand een oplossing

verder heb ik dan nog de vraag over mijn geluiskaart

die had ik toen wel aan gegeven etc.

maar als ik bij volume controle open dan staat ie er niet bij

en als ik de volume omhoog wil zetten blijft ie ook hangen de pc

maar kan ik niet de geluidskaart opnieuw toevoegen enzo ja hoe ??

weet iemand hoe ik deze problemen kan oplossen mail me dan


of voeg me toe op msn

hoi_jong_vaan_mestreech@hotmail.com
Back to top
View user's profile Send private message
water
Guru
Guru


Joined: 19 Jun 2002
Posts: 387
Location: Zierikzee, The Netherlands

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 10:46 am    Post subject: Reply with quote

Niemand die hier iets van kan maken. Ste je vraag nogmaals, maar dan ik fatsoenlijk ABN/ABB
_________________
Groeten uit Holland
Back to top
View user's profile Send private message
coax
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2003
Posts: 231
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 11:18 am    Post subject: Reply with quote

Je kan beginnen met 1 vraag per post te stellen. Zet in je subject line waarover het gaat ipv "probleempje" en geef meer informatie over je probleem. Als je verwacht dat mensen de moeite gaan doen om jouw probleem opgelost te krijgen kan je beter wat meer moeite en tijd in je post steken. Gebruik hoofdletters, punten, vraagtekens, bbcode, ...

Voor deze ene keer zal ik je wat tips geven, maar stel je vragen in het vervolg defig.

Over je kde probleem: bekijk de logs van X (/var/log/ergens ...) en post relevante stukken. Als kde vast loopt, probeer dan eens een X-Kill (ctrl-alt-backspace)

Over je geluidsprobleem: heb je de alsa gids gevolgd? Wat is de uitvoer van lspci, welke module heb je gebouwd, is de module wel geladen (lsmod) krijg je fouten bij het opstarten over modules? (dmesg)
...

Als heel je systeem vastloopt wilt dat zeggen dat er een kernel probleem is. Je hebt dan waarschijnlijk je kernel verkeerd gecompileerd of slechte modules geladen.
_________________
- There is no such thing as having too many computers -
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

ik ben het eens met het opnieuw stellen (of minstens herformuleren) van de vraag/vragen.

Verder... die wereldbol is van de internet/netwerk instellingen, dacht ik.
Lijkt me dus iets om die instellingen eens te controleren.

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
sjengstah
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2004
Posts: 37

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

ok dan ik geef alle info die ik heb zoals ik al eerder heb gedaan

als ik startx doe , voor mijn omgeving te starten.
krijg je een scherm van KDE en bij het derde logo blijft ie gewoon hangen .
meer info heb ik niet want hij geeft niets aan he als ie blijft hangen :? :? :?

en dan met mijn geluid.

een vriend van mij heeft mijn geluidskaart ingesteld en ook alsa gedaan.

maar ik heb geen geluid, en als ik de volume control gebruik voor de volume hoger te zetten blijft ie ook hangen

meer info kan ik niet geven want hij geeft niets aan,
anders had ik wel meerdere info gegeven,
maja mijn mail adress stond er ook, niet voor niets he


maar ik snap dat dit onduidelijk was :? maja meer kan ik er niet van maken want meer weet ik niet :( :( :(
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

't Was denk ik meer de manier van schrijven, dan de werkelijk inhoud. ;)
Geen leestekens, spelfouten, chaotisch, etc... dat kan wat irritant zijn om te lezen en dus dan heb je zoiezo al wat minder snel de aandacht van mensen op een forum.

Wat betreft dat KDE opstartprobleem... zoals ik eerder aangaf:
ik dacht dat die wereldbol met netwerk- of internetinstellingen te maken had. Dus als je in die instellingen in een console kan controleren, misschien kan je daar iets vinden.

Of blijft ie misschien niet hangen, maar ben je te snel met die conclusie trekken misschien? hoe lang heb je gewacht?

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
Rem
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Nov 2002
Posts: 108
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

sjengstah wrote:

meer info heb ik niet want hij geeft niets aan he als ie blijft hangen :? :? :?

...

meer info kan ik niet geven want hij geeft niets aan,
anders had ik wel meerdere info gegeven,

Maar coax heeft je toch aangegeven hoe je nog wat meer info kunt geven? Ik zou eerst eens in je logs kijken, zoals coax zei, en ook een keer kijken wat het commando lspci zegt.
Bovendien is het wel nuttig zelf ook de alsa guide te volgen, ook al is het opgezet door iemand anders.
Over het gebruik van je e-mail: dit is een forum, dus eventuele problemen die hier opgelost worden, kunnen ook andere mensen helpen die erop zoeken. Verder denk ik niet dat mensen erop te wachten zitten om contacts toe te voegen om ze te helpen met een probleem in hun instant messenger. Je zou dan eens kunnen kijken op IRC.

Rem
Back to top
View user's profile Send private message
sjengstah
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2004
Posts: 37

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

met die KDE heb ik 1 uur gewacht :O

of is dat te kort ???
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

uhh nee.. lijkt me wel meer dan voldoende. :?:?

sterker nog... m'n complimenten voor het lange wachten. lol

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
sjengstah
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2004
Posts: 37

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

ik ga het maar eens opnieuw doornemen met de ALSA guide doornemen. en kijken of het dan werkt.

en met KDE, dat kijk ik later wel na.

alleen het irritante van gnome is dat het op Mac O.S lijkt

kan ik dat veranderen ??

verder toch allemaal bedankt ondanks mijn onduidelijk posts
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

1) back je ~/.kde directory op en nog een keer proberen.

2) welke columeregeling, die in KDE, die in gnome? Welk type kaart heb je. ALSA of OSS? hoe heb je dit ingesteld?

3) Wat ziet gnome niet?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
sjengstah
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2004
Posts: 37

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

welke kaart ik heb weet ik niet,
maar een vriend van me, die dit allemaal heeft ingesteld, die al metgentoo jaren werkt zei dat ie nog alsa moest instaleren dus neem aan alsa

en dat heeft ie gedaan maar het werkt niet. :(

maar ik wilde van de gnome Mac O.S. look a like afkomen als dat mogelijk is

maar de geluidskaart wordt aangewerkt door die jongen, dus hoop dat dat snel opgelost is.

en als het niet opgelost is post ik opnieuw mijn vraag


maar toch alvast heel erg bedankt voor jullie hulp
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Fri Dec 24, 2004 12:44 am    Post subject: Re: probleempje Reply with quote

sjengstah wrote:
Nu heb ik gnome maar dat vind ik niets heeft iemand een oplossing


stap 0:
Bekijk eens of XFCE4 je bevalt hier of hier

stap 1:
Als root
Code:
gedit /etc/portage/package.keywords


stap2:
Voeg de volgende dingen in dat bestand toe
Code:
# xfce stuff
xfce-extra/xfce4-mixer ~x86
xfce-base/xfce-mcs-manager ~x86
xfce-base/xfce4 ~x86
xfce-base/xfce4-base ~x86
xfce-base/libxfce4util ~x86
xfce-base/libxfcegui4 ~x86
xfce-base/libxfce4mcs ~x86
xfce-base/xfce-mcs-plugins ~x86
xfce-base/xfce4-panel ~x86
xfce-base/xfwm4 ~x86
xfce-base/xfce-utils ~x86
xfce-base/xfdesktop ~x86
xfce-base/xfce4-session ~x86
xfce-base/xfprint ~x86
xfce-extra/xfce4-iconbox ~x86
xfce-extra/xfce4-systray ~x86
xfce-extra/xfce4-toys ~x86
xfce-extra/xfce4-trigger-launcher ~x86
xfce-extra/xfwm4-themes ~x86
xfce-extra/xfcalendar ~x86
xfce-extra/xfce4-appfinder ~x86
xfce-extra/xfce4-icon-theme ~x86
xfce-base/xffm ~x86
xfce-base/xfce4-extras ~x86
xfce-extra/xfmedia ~x86
xfce-extra/xfce4-minicmd ~x86
x11-themes/gtk-engines-xfce ~x86
dev-libs/dbh ~x86
xfce-extra/xfce4-taskbar ~x86
xfce-base/xfce4-panel ~x86


stap 3:
Code:
ACCEPT_KEYWORDS="~x86" emerge xfce


stap 4:
Have fun ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum