Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Xorg confs, driver probleem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 9:26 am    Post subject: Xorg confs, driver probleem Reply with quote

ik had bij Desktop Environments een engelse post (https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=270559), maar misschien antwoorden jullie hier wel?
ik heb misschien uitgevonden hoe ik het goed kan maken, ik heb een backup van de conf van XFree... en ik zal ff een stukje laten zien:
Code:

# **********************************************************************
# Monitor section
# **********************************************************************

# Any number of monitor sections may be present

Section "Monitor"

    Identifier  "tft"

# HorizSync is in kHz unless units are specified.
# HorizSync may be a comma separated list of discrete values, or a
# comma separated list of ranges of values.
# NOTE: THE VALUES HERE ARE EXAMPLES ONLY.  REFER TO YOUR MONITOR'S
# USER MANUAL FOR THE CORRECT NUMBERS.

    HorizSync   31.5 - 57.0

#    HorizSync  30-64         # multisync
#    HorizSync  31.5, 35.2    # multiple fixed sync frequencies

#    HorizSync  15-25, 30-50  # multiple ranges of sync frequencies

# VertRefresh is in Hz unless units are specified.
# VertRefresh may be a comma separated list of discrete values, or a
# comma separated list of ranges of values.
# NOTE: THE VALUES HERE ARE EXAMPLES ONLY.  REFER TO YOUR MONITOR'S
# USER MANUAL FOR THE CORRECT NUMBERS.

    VertRefresh 50-70

# **********************************************************************
# Graphics device section
# **********************************************************************

# Any number of graphics device sections may be present

# Standard VGA Device:

Section "Device"
    Identifier  "Standard VGA"
    VendorName  "Unknown"
    BoardName   "Unknown"

# The chipset line is optional in most cases.  It can be used to override
# the driver's chipset detection, and should not normally be specified.

#    Chipset    "generic"

# The Driver line must be present.  When using run-time loadable driver
# modules, this line instructs the server to load the specified driver
# module.  Even when not using loadable driver modules, this line
# indicates which driver should interpret the information in this section.

    Driver     "vga"
# The BusID line is used to specify which of possibly multiple devices
# this section is intended for.  When this line isn't present, a device
# section can only match up with the primary video device.  For PCI
# devices a line like the following could be used.  This line should not
# normally be included unless there is more than one video device
# intalled.

#    BusID      "PCI:0:10:0"

#    VideoRam   256

#    Clocks     25.2 28.3

EndSection

# Device configured by xf86config:

Section "Device"
    Identifier  "kaart"
    Driver      "i810"
    #VideoRam    8192
    # Insert Clocks lines here if appropriate
EndSection

# Any number of screen sections may be present.  Each describes
# the configuration of a single screen.  A single specific screen section
# may be specified from the X server command line with the "-screen"
# option.
Section "Screen"
    Identifier  "Screen 1"
    Device      "kaart"
    Monitor     "tft"
    DefaultDepth 24

    Subsection "Display"
        Depth       8
        Modes       "1024x768"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    Subsection "Display"
        Depth       16
        Modes       "1024x768"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1024x768"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
EndSection


hij IS al geconfigureerd (Xfree) door iemand anders..
Hier die van xorg:
Code:

Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "Monitor Vendor"
         ModelName    "Monitor Model"
EndSection
Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"                   # [<bool>]
        #Option     "SWcursor"                  # [<bool>]
        #Option     "ColorKey"                  # <i>
        #Option     "CacheLines"                # <i>
        #Option     "Dac6Bit"                   # [<bool>]
        #Option     "DRI"                       # [<bool>]
        #Option     "NoDDC"                     # [<bool>]
        #Option     "ShowCache"                 # [<bool>]
        #Option     "XvMCSurfaces"              # <i>
        #Option     "PageFlip"                  # [<bool>]
        Identifier  "Card0"
        Driver      "i810"
        VendorName  "Intel Corp."
        BoardName   "82852/855GM Integrated Graphics Device"
        BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     1
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     4
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     8
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     15
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     16
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

wat moet ik hiermee doen?
ik ben niet goed in X configureren..
Back to top
View user's profile Send private message
Massis
n00b
n00b


Joined: 25 Dec 2004
Posts: 35

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Vreemd dat je console last zou hebben van Xorg... Heb je al geprobeerd om gewoon
Code:
reset

te typen in je console?
Back to top
View user's profile Send private message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 11:14 am    Post subject: Reply with quote

ja, al geprobeerd, helpt niet
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Niet voor het een of ander, maar wtf heeft xorg.conf (de config file van je X server, de GUI dus) te maken met console?
Back to top
View user's profile Send private message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 9:44 am    Post subject: Reply with quote

ok, ik herhaal ff wat ik op IRC heb gezegd:
dat denk ik omdat:
1. het probleem pas begon toen ik overstapte van Xfree naar XOrg
2. het gebeurt pas als ik XOrg start
Back to top
View user's profile Send private message
Traffixxx
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 46

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 12:35 am    Post subject: Re: Xorg confs, driver probleem Reply with quote

SyNTaX23 wrote:

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
EndSection
Section "Device"
### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
#Option "NoAccel" # [<bool>]
#Option "SWcursor" # [<bool>]
#Option "ColorKey" # <i>
#Option "CacheLines" # <i>
#Option "Dac6Bit" # [<bool>]
#Option "DRI" # [<bool>]
#Option "NoDDC" # [<bool>]
#Option "ShowCache" # [<bool>]
#Option "XvMCSurfaces" # <i>
#Option "PageFlip" # [<bool>]
Identifier "Card0"
Driver "i810"
VendorName "Intel Corp."
BoardName "82852/855GM Integrated Graphics Device"
BusID "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 1
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes 1024x768
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection



mss moet je dinges toevoegen??
hij zal zekers screen not found zeggen
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

Laat me raden... Je gebruikt framebuffer? Met een of andere driver anders dan vesa? Dat werkt niet, vooral niet die radeon drivers als ik me goed herinner.

Frank
_________________
http://techfield.org
Back to top
View user's profile Send private message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

geen framebuffer..
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 5:44 pm    Post subject: Reply with quote

Frenkel wrote:
Laat me raden... Je gebruikt framebuffer? Met een of andere driver anders dan vesa? Dat werkt niet, vooral niet die radeon drivers als ik me goed herinner.

Frank

Onzin, heb hier framebuffer perfect draaiende.
En ja, heb een ati 9600xt met de atidrivers

Ati boekt vooruitgang :P
Back to top
View user's profile Send private message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

heb me oude conf geprobeerd, werkt ook niet o_O
enneh heb nog een probleempje:
ik kan niet meer switchen naar de console (CTRL+ALT+F1 enzo)
had 250 confs overschreven van xkb ofzo, had haast bij etc-update
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Q-collective wrote:
Frenkel wrote:
Laat me raden... Je gebruikt framebuffer? Met een of andere driver anders dan vesa? Dat werkt niet, vooral niet die radeon drivers als ik me goed herinner.

Frank

Onzin, heb hier framebuffer perfect draaiende.
En ja, heb een ati 9600xt met de atidrivers

Ati boekt vooruitgang :P

Ik bedoelde, dat als je de radeon driver die in de kernel zit, gebruikt voor framebuffer, en de ati-drivers voor X.org, je scherm compleet ver****t wordt als je wisselt tussen X en je consoles.
Het werkt WEL goed als je de vesa driver gebruikt voor je framebuffer, zoals ook overal wordt aangeraden. Waarschijnlijk gebruik jij ook de vesa framebuffer driver.

Frank
_________________
http://techfield.org
Back to top
View user's profile Send private message
SyNTaX23
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2004
Posts: 15

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

ff iets uit IRC, betere beschrijving:
20:17 < SyNTaX23> naar Xorg geupgrade
20:17 < SyNTaX23> vanaf XFree
20:18 < SyNTaX23> toen etc-update gedaan
20:18 < SyNTaX23> 250 config files overschreven, was haastig
20:18 < SyNTaX23> daardoor kan ik niet meer switchen
20:18 < SyNTaX23> maar de console ziet er ook nog eens vreemd uit
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum