Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Terminal start niet op onder XFCE
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Silverstar
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2004
Posts: 45
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 1:26 pm    Post subject: Terminal start niet op onder XFCE Reply with quote

Sinds kort draai ik op mijn Gentoo systeem XFCE als WM. Het werkt opzich prima, alleen heb ik het probleem dat mijn terminal niet werkt. Als ik erop klik, dan gebeurd er helemaal niets. Hij verwijst naar "xfterm4" en ik heb deze ook al laten verwijzen naar "xterm", maar hij weigert op te starten. Dit is verdomde lastig aangezien ik heel vaak nogal eens naar de terminal grijp om bepaalde handelingen uit te voeren. Ook heb ik al gezocht naar een eventuele oplossing, maar dit leverde niets op. Ik heb ook al gekeken in /var/log of ik daar in de logfiles eventueel nog wat informatie zou kunnen vinden, maar ook dit werd niet gevonden.

Wie kan mij helpen? Ik zou graag weer van de terminal gebruik willen maken.
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Start je X handmatig op vanuit de console? of automatisch?

Als je vanuit de console opstart (met startx), dan kan je als het goed is error messages zien, als je terugkomt in de console. Als er ten minste errors hebben plaats gevonden natuurlijk.

Zo ben ik zelf ten minste achter menuprobleempjes gekomen, met OpenBox. :)

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
Silverstar
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2004
Posts: 45
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

st3vie wrote:
Start je X handmatig op vanuit de console? of automatisch?


Automatisch, ik klik gewoon op het icoontje.

Quote:

Als je vanuit de console opstart (met startx), dan kan je als het goed is error messages zien, als je terugkomt in de console. Als er ten minste errors hebben plaats gevonden natuurlijk.


Ik krijg wel een error, namelijk deze:

Code:

Error while loading shared libraries: libXaw.so.8: cannot open shared object file: no such file or directory.
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

hoi alweer,

na een zoektochtje in de forums, vond ik ergens dat een "emerge xterm" het probleem zou moeten verhelpen.

er werd verwezen naar deze thread.

hopelijk helpt het.
succes! :)

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
Silverstar
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2004
Posts: 45
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

st3vie wrote:
na een zoektochtje in de forums, vond ik ergens dat een "emerge xterm" het probleem zou moeten verhelpen.


YES! Thanks, het werkt :D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum