Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Zipdrive installeren? [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 10:34 am    Post subject: Zipdrive installeren? [SOLVED] Reply with quote

Goedendag,

ik krijg het niet voor elkaar om mijn zipdrive aan de praat te krijgen.
Is er iemand die mij op weg kan helpen?

Hier is mijn fstab:
Code:

/dev/BOOT               /boot           ext2            noauto,noatime          1 1
/dev/ROOT               /               xfs             noatime                 0 0
/dev/SWAP               none            swap            sw                      0 0
/dev/cdroms/cdrom0      /mnt/cdrom      iso9660         noauto,ro               0 0
/dev/sda4               /mnt/zip        auto            user,noauto             0 0

none                    /proc           proc            defaults                0 0

none                    /dev/shm        tmpfs           defaults                0 0


als je meer info nodig hebt hoor ik dat graag.
Alvast bedankt en fijne feestdagen

Groetjes
Bjorn 8)


Last edited by neutcomp on Wed Feb 09, 2005 10:11 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
st3vie
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 94
Location: Beverwijk, The Netherlands

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 10:56 am    Post subject: Reply with quote

krijg je specifieke errors bij het mounten?? of gaat er al eerder iets mis ofzo?

ps: ik neem aan dat BOOT/ROOT/SWAP niet zo in je fstab staan, maar dat daar iets van hdax staat? :?

-st3vie
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 12:21 am    Post subject: Reply with quote

welke schijf is je zip draive? weet je zeker dat het /dev/sda4 is?

Is het niet gewoon sda1?

En als je udev gebruikt, heet het weer anders. Even in dmesg kijken hoe het ding heet. Ik neem aan dat je je fstab ergens vandaan overgetypt hebt, en het niet relevante deel niet veranderd hebt? Want met /dev/ROOT werkt het niet hoor (tenzij je hier weer een udev rule voor aangemaakt hebt, maar dat lijkt me sterk)
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 7:17 am    Post subject: Reply with quote

Nou is maar goed dat ik mijn fstab even heb bekeken voordat ik ging booten. Anders was het dag dag met gentoo. Het stond er dus wel echt zo in. Vraag mij niet hoe dat komt maar ik heb het nu gewijzigd in:

Code:
/dev/hda1               /boot           ext2            noauto,noatime          0 0
/dev/hda2               none            swap            sw                      1 0
/dev/hda3               /               ext2      noatime                 0 0


zoals ik het ook tijdens de installatie had opgegeven. Misschien ergens met een emerge ofzo verneukt? Maar goed die sda4 dat heb ik van een tutorial ergens gezien. Het gaat bij mij al niet goed tijdens het booten. Moet alleen even een monitor er aan hangen om te zien wat voor fout hij precies geeft. Doe namelijk nu alles via PuTTY.

Dus kom vandaag nog even met een berichtje terug wat hij precies aangeeft als foutmelding.

Alvast bedankt mensen.
Bjorn 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

nee, die heb je verneukt met etc-update.

Oppassen met dat spul, want dat kan je installatie idd goed verneuken.

/dev/sda4 is een voorbeeld uit die tutorial. Sluit dat ding aan, kijk in "dmesg" welke schijfletter ie krijgt.

Dan fdisk -l /dev/sda <---- of sdb, wat je maar in je dmesg vind\

Dit geeft een overzicht van de aanwezige partitie.
Waarschijnlijk is dit er maar 1. Dan doe je dus: mount /dev/sda1 /mnt/mijnkleinezipdrivej
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Oke:

Code:

hda: ST310212A, ATA DISK drive
hdc: SAMSUNG CD-ROM SC-148C, ATAPI CD/DVD-ROM drive
hdd: IOMEGA ZIP 100 ATAPI, ATAPI FLOPPY drive

ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15

hda: attached ide-disk driver.
hda: host protected area => 1
hda: 20005650 sectors (10243 MB) w/512KiB Cache, CHS=19846/16/63
hdc: attached ide-cdrom driver.
hdc: ATAPI 48X CD-ROM drive, 128kB Cache


Dus ik heb daarna gedaan:
fdisk -l /dev/hdd
Maar kreeg geen response of geen partities te zien helaas, en nu?

Thanxx ps erg handig dat dmesg :D
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 11:00 pm    Post subject: Reply with quote

oke, hdd dus

als je er nu een schijf in doet, zou er in /dev/ een "bestand" moeten onstaan genaamd /dev/hdd1.

Die kun je dan mounten

mount /dev/hdd1 /mnt/zip

fdisk -l werkt natuurlijk alleen als je er een schijf in hebt zitten. Als je er wel een schijf in had zitten, gaat er een lampje branden als je dat fdisk commando geeft? Zo niet, kunnen het wel eens kernel drivers zijn...
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 8:29 am    Post subject: Reply with quote

Er zit een disk in hij gaat ook even knipperen als ik hem erin doe.
Er staan inderdaad /dev/hdd maar hij mount hem niet hij geeft aan:

Code:

mount /dev/hdd /mnt/zip
mount: mount point /mnt/zip does not exist


En bij

Code:

mount /dev/hdd /mnt/zipdrive
mount: /dev/hdd is not a valid block device


Misschien iets in de kernel wat uit staat?
Hoe kan ik dat checken?

Thanxx
Bjorn 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

goed lezen :P

mount /dev/hdd1 /mnt/zipdrive <--- let op de 1 na hdd

Die /mnt/zipdrive is een voorbeeld. Je kunt em ook mounten naar een andere directory, wat het makkelijkst is
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

Ja die had ik ook geprobeerd hoor, maar goed dat je zo scherp bent :lol:

mount: mount point /mnt/zipdrive does not exist
geeft hij als resultaat.

Dus denk toch dat we de kernel even moeten checken of niet?
Want die hdd1 staat er gewoon niet

thanxx
Bjorn 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

nee, dit komt omdat /mnt/zipdrive niet bestaat. Zie bovenstaande opmerking over de /mnt/ directory

probeer maar es

mkdir /mnt/zipdrive

en dan nog een keer zo mounten
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

Oke done:

mount: special device /dev/hdd1 does not exist
Dat had ik algezien met het fdisk -l /dev/hdd commando.

Nog andere oplossingen? Windows is toch soms best een stukkie eenvoudiger :oops:

Cya
Bjorn 8)
Back to top
View user's profile Send private message
neutcomp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 112
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 10:12 am    Post subject: Reply with quote

Tja, heel simpel was de oplossing!
Je moet natuurlijk wel in je bios de ide op automatisch detecteren zetten.
Bij mij stond hij op none! :lol:

Cya
Bjorn 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum