Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE desktop pictogrammen (Fixed)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Sun Jan 09, 2005 7:56 pm    Post subject: KDE desktop pictogrammen (Fixed) Reply with quote

Ik zou graag willen weten wat ik moet instellen als ik de icoontjes van KDE op de juiste plek wil houden, óók na het uitloggen van een sessie, of het herstarten van X, enz. Nu staan ze elke keer door elkaar als ik opstart en das niet leuk.

Last edited by Dikkiedik on Wed Jan 12, 2005 10:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sun Jan 09, 2005 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb geen idee waar je het over hebt, kun je misschien een screeny oid maken?
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Sun Jan 09, 2005 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ik plaats voor het opnieuw opstarten een pictogram MIDDEN in et scherm...
Ik start opnieuw op, en hij staat gewoon weer standaard linksboven gesorteerd. Het maakt niet uit of ik mn pictogrammetjes random verspreid over de desktop, ze staat altijd weer terug linksboven... ik zou het graag zo hebben dat ze op hun plaats blijven. Dus dat ze blijven staan waar ik ze zet :P nu zijn ze eigewijs.

Hetzelfde gebeurt met mijn geluidsinstellingen bij Sound Mixer... Als ik die instel, staat hij bij de volgende boot of logon op eender welke account (ook root) gewoon weer op standaard... Dat is niet handig.
Back to top
View user's profile Send private message
Grik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 88
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Jep, heb ik ook al tijden last van, ik denk dat er niets aan te doen is.
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

hmmm, heb ik geen last van. Van die pictogrammen dan... Ik heb "uitlijnen op raster" aanstaan. Gebruik kde 3.3.2
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Grik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 88
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 6:57 am    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
hmmm, heb ik geen last van. Van die pictogrammen dan... Ik heb "uitlijnen op raster" aanstaan. Gebruik kde 3.3.2


Heb ik ook aanstaan... maar het is precies zoals de TS zegt.
Back to top
View user's profile Send private message
n0z3m
n00b
n00b


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 49
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

Grik wrote:
Jep, heb ik ook al tijden last van, ik denk dat er niets aan te doen is.


De reden dat ik gentoo/linux gebruik, is omdat overal wel wat aan te doen is :P
_________________
Holy penguin pee!
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

gebruik je "logout" of ctrl-alt-backspace om de sessie te beindigen? In het laatste geval slaat ie namelijk niets op.

en configuratiescherm->bureaublad->gedrag->bestandspictogrammen->automatich uitlijnen?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
coax
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2003
Posts: 231
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

Kijk eens in uw kde control center bij KDE-componentent -> Sessiebeheer of "Vorige Sessie herstellen" op staat?
_________________
- There is no such thing as having too many computers -
Back to top
View user's profile Send private message
Grik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 88
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ik gebruik logout.
Automatisch schikken staat aan, en de sessie wordt ook altijd opgeslagen en weer geladen.
Back to top
View user's profile Send private message
rdekoeijer
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 10

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

Daarvoor moet je konqueror openen en het volgende intypen

file://home/NAAM/.kde/share/appas/kdesktop

Hier vind je een bestand IconPostions
deze moet je ff aanpassen en klaar ben je

Groetjes,

Robin
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Ik wist niet precies wat ik moest aanpassen dus heb ik het bestand verwijdert.

Hij slaat de locatie van bureaublad-eigen pictogrammen nu wel goed op...
Maar gemounte devices aanwezig op het desktop niet. Die heb ik dus ook uitgezet.

Het probleem met de geluidsinstellingen is nog niet verholpen...

Hoe sla ik mijn geluidsmixer status op na het afloggen/hersterten??
Kan ik deze automatisch late instellen bij het booten van linux??
Back to top
View user's profile Send private message
rdekoeijer
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 10

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ik doe dit altijd met sound mixer (kmix) voor
dan kan je je geluidskaart aanzetten en uitzetten.
Dit sla die bij mij bij het heropstarten gewoon op

Groetjes,

Robin
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Heb je alsasound toegevoegd aan default runlevel? Die zou geluidsniveau moeten herstellen na bootup
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Kheb em in mn kernel ingebakken...
Hoe voeg ik em dan toe aan de runlevel?

moet ik em er dan uitslope en gewoon emergen?
en wat moet ik dan precies toevoegen aan rc?
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

n0z3m wrote:
Grik wrote:
Jep, heb ik ook al tijden last van, ik denk dat er niets aan te doen is.


De reden dat ik gentoo/linux gebruik, is omdat overal wel wat aan te doen is :P

Dat heeft niets met de distributie te maken, maar met Linux...
_________________
http://techfield.org
Back to top
View user's profile Send private message
Woll0r
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 15
Location: On my desktop, next to the Trash icon

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

Dikkiedik wrote:
Kheb em in mn kernel ingebakken...
Hoe voeg ik em dan toe aan de runlevel?

moet ik em er dan uitslope en gewoon emergen?
en wat moet ik dan precies toevoegen aan rc?


Laat ALSA maar beter IN de kernel zitten, ALSA-modules hebben bij mij enkel nog maar problemen opgeleverd. Het enige dat daarbovenop ge-emerget moet worden is alsa-utils.

Toevoegen aan uw boot-level gaat zo:
Code:
# rc-update add alsasound boot
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ik had ondertussen al een howto gevonden online, ik ga nu even rebooten en anders horen je zo van me:P
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

Hij onthoudt nu de mixer levels maar hij zegt nu wel bij het opstarten:
error: failed to load nessecary drivers...
Ik ga nog wat proberen
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

Heel vreemd...

rc-update del alsasound boot

hij geeft de fout niet meer aan,
laad de mixer levels standaard op iets wat ik net wat te hard vind, ik pas ze aan..
start opnieuw op en ze staan nog precies etzelfde!
Back to top
View user's profile Send private message
Dikkiedik
Guru
Guru


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 406
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 12, 2005 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Oke, nu heb ik het met kmix goed gekregen, het werkt perfect.

Thnx voor de tips allemaal
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Thu Jan 13, 2005 1:32 am    Post subject: Reply with quote

Wat heb je precies allemaal gedaan om het probleem nu op te lossen?
Is misschien handig voor de mensen die na jou hetzelfde probleem hebben en naar een antwoord zoeken
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum