Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Home server zichtbaar bij telenet
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gondolin
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Apr 2003
Posts: 158

PostPosted: Fri Jan 14, 2005 7:47 pm    Post subject: Home server zichtbaar bij telenet Reply with quote

Hoi,

Ik raadpleeg m'n persoonlijke e-mail ook op het werk hierdoor heb ik een system uitgewerkt met Sylpheed en m'nmails op een usb-stick. Dit werkt prima maar ik durf deze als eens te vergeten zodus dacht ik aan de installatie van devirtuele mailserver zoals beschreven in de Gentoo handleiding.
Vooralleerst hier mee te beginnen zou ik eerst testen of ik m'n webserver kon bereiken, en dit gaat niet !!!.
M'n breedband modem is aangesloten op een us robotics router (USR8000) hierin heb een tab voor virtuele server waar ik een poort ingeef een een destination IP.
Andere mogelijkheden bezit hij niet.
Als ik thuis m'n "extern" ip adres (213.X.X.X.) ingeef kom ik terecht op m'n website, maar van vanuit de echte buitenwereld kan ik niet connecteren.
Zijn er hier mensen die met een dergelijke setup ervaring hebben?
Alvast bedankt
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 12:44 am    Post subject: Reply with quote

wauw... snap niet helemaal wat je bedoeld... (belgisch :lol: )

makkelijkste manier lijkt mij om een imap server op te zetten, en die van buitenaf beschikbaar te maken door de poort te forwarden van je router naar je interne IP.

Poort 143, of 220 bij imap3

Hoe dat moet bij jouw router weet ik eigenlijk niet precies.

Nadeel is wel dat je je computer aan moet hebben staan als je op je werk zit.
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
boudewijn
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 257
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 1:24 am    Post subject: Reply with quote

heb je het ding al eens ge-nmapt?

kun je van binnen uit met je externe IP connecten??? (vaag , maarja belgie he ;-) )
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 1:39 am    Post subject: Reply with quote

kun je je IP anders ff posten? Dan nmap ik em ff. Misschien worden de poorten die je nodig hebt geblokkeerd door de gateway van telenet (TU Eindhoven heeft ook zoiets)

Als je je IP niet wil posten, PM het me dan even. Ik zal er geen gekke dingen mee doen :P
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
lodder_
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Nov 2004
Posts: 162
Location: Knokke-Heist, Belgium

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

port 25 is open van telenet als je wil een mailserver op zetten maar web alias port 80 is gesloten.
imaar als je geen problemen wil moet je boven port 1024 gaan dan kunnen ze niet controleren . en wat ej router betreft je ports forwarden naar je server
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

///lodder\\\ wrote:
port 25 is open van telenet als je wil een mailserver op zetten maar web alias port 80 is gesloten.
imaar als je geen problemen wil moet je boven port 1024 gaan dan kunnen ze niet controleren . en wat ej router betreft je ports forwarden naar je server


Ze kunnen alle poorten controleren als ze willen. Alle TCP Poorten onder 1024 zijn de laatste keer dat ik het teste allemaal dicht. Het zou mij heel sterk verbazen als ze TCP 25 hebben open gezet. UDP was dacht ik wel allemaal open, maar dat is heel lang geleden dat ik dat nog heb getest, dus ik kan mij vergissen.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
lodder_
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Nov 2004
Posts: 162
Location: Knokke-Heist, Belgium

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
///lodder\\\ wrote:
port 25 is open van telenet als je wil een mailserver op zetten maar web alias port 80 is gesloten.
imaar als je geen problemen wil moet je boven port 1024 gaan dan kunnen ze niet controleren . en wat ej router betreft je ports forwarden naar je server


Ze kunnen alle poorten controleren als ze willen. Alle TCP Poorten onder 1024 zijn de laatste keer dat ik het teste allemaal dicht. Het zou mij heel sterk verbazen als ze TCP 25 hebben open gezet. UDP was dacht ik wel allemaal open, maar dat is heel lang geleden dat ik dat nog heb getest, dus ik kan mij vergissen.


ja ik ben nu ook al 2 jaar bij adsl maar als iemand weet hoe je de port 25 colsed bij skynet adsl kan om zeilen mag men het altijd zeggen want ik zoek nog een manier daar voor. liefst gratis
Back to top
View user's profile Send private message
E.T.
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2004
Posts: 52

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:43 am    Post subject: Reply with quote

Maak een .tk domeintje aan dat verwijst naar uw.ip:8080 (als uw webserver op 8080 draait)

Bij .tk krijgt ge gewoon een pagina met één frame en in dat frame zit uw website. Zou dus perfect moeten lukken. Dan kunt ge gewoon surfen naar uw.tk zonder dat ge poortnummers moet ingeven.
Back to top
View user's profile Send private message
gondolin
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Apr 2003
Posts: 158

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 8:08 am    Post subject: Reply with quote

Ok bedankt voor de .tk tip, ik veronderstel dat ik dan best een webinterface installeer rond m'n interne mailserver zoals beschreven in de Gentoo handleiding.
Ook mensen die dat zo oplossen ? all tips zijn welkom.

Ik had ook een test gedaan en inderdaad alles staat dicht.
Back to top
View user's profile Send private message
ruben
Guru
Guru


Joined: 04 Jul 2003
Posts: 462

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Je zou ook een ssh-server kunnen draaien op een poort >1024.... Je maakt dan gebruik van ssh keys in combinatie met iets a la keychain, en met een deftige ~/.ssh/config zorg je er dan voor dat de juiste poorten lokaal op de machine op je werk geforward worden. Heeft als voordeel dat er maar 1 poort open staat (terwijl je de forwards kunt gebruiken voor imap, smtp en http), en dat al je verkeer geencrypteerd wordt. Bovendien kun je dan ook gewoon een imap server op je eigen machine runnen, en kun je een gewone mail client blijven gebruiken.
Back to top
View user's profile Send private message
Braempje
l33t
l33t


Joined: 31 Jan 2003
Posts: 748

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 10:32 am    Post subject: Reply with quote

Je zit met een dynamisch ip bij telenet dus maak daar maar een dyndns van. Daarmee kan je wel perfect port redirection mee doen in combinatie met dynamische ip's.
_________________
Dictionary of the Flemish Sign Language - Woordenboek Vlaamse Gebarentaal
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum