Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Flashing display upon first boot w/ Mac Mini
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xunil
n00b
n00b


Joined: 18 Jun 2003
Posts: 36
Location: Blacksburg, VA, USA

PostPosted: Thu Jan 27, 2005 3:47 pm    Post subject: Flashing display upon first boot w/ Mac Mini Reply with quote

I bought a Mac Mini, and while it's not my first foray into a non-x86 architecture, it is my first experience w/ a Mac. I booted the LiveCD as explained in the handbook and was able to work my way through the handbook w/o a problem. However, when I got to the kernel configuration section, I opted to use genkernel (I have version 3.1.0e installed but I see 3.1.0f was recently marked stable on PPC) instead of manual configuration like so:

Code:
genkernel --udev --kernel-config=/usr/share/genkernel/ppc/G4 all


I have bootsplash turned off and opted not to change anything in the configuration. I'm using gentoo-dev-sources 2.6.10-r6. The kernel compiles and installs fine, but when I reboot into Gentoo, the screen flashes on every few seconds before going blank again. In the brief moments it is displaying anything, the text looks scratchy or blurred as if the screen were experiencing some sort of interference. I'm using a Samsung SyncMaster 213T LCD display connected via DVI if that helps. I booted into the LiveCD afterwards and recompiled the kernel on the hard disk w/ all the framebuffer options turned off w/ only the VGA console enabled, but that got me nowhere, too (I'm guessing b/c the Mac doesn't support the VGA console -- remember, I'm not familiar w/ Linux on the Mac).

So, any suggestions? I'd really like to get my Gentoo installation on my Mac Mini booting so I can start doing work on it. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
winglian
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2003
Posts: 11

PostPosted: Sun Jan 30, 2005 10:34 pm    Post subject: Reply with quote

I am having the same problems you are having. flashing green dots across the screen and intermitent flickering of the screen. And I have the same monitor as you, the SyncMaster 213T. I tried using the 2.6.10 kernel with a make oldconfig using the config of the LiveCD, which loads the monitor fine, but that didn't work either. Anyone else have any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
winglian
n00b
n00b


Joined: 20 Dec 2003
Posts: 11

PostPosted: Sun Jan 30, 2005 10:52 pm    Post subject: fixed Reply with quote

Under Device drivers -> Character Devices , enable agpgart and AppleUniNorth

Under Device Drivers->Graphics Support, enable support for frame buffers, enable open firmware, disable ALL radeon drivers, enable frambuffer console and mac console, hope it helps!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum