Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
help, systeem boot niet meer na laatste emerge -uv world
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gdq
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 97

PostPosted: Sat Feb 12, 2005 6:00 pm    Post subject: help, systeem boot niet meer na laatste emerge -uv world Reply with quote

Na emerge -uv world en boot heb ik het volgende :

na ... Mounting sysfs at /sys (sorry voor de ... maar ik moet alles overtikken )

awk: error while loading shared libraries: libexpat.so.0 cannot open shared object file: No such file or directory
/sbin/rc: line 330: clear: command not found
en dan ...
* The Gentoo Linux system initialization scripts have detected that
* your system does not support DEVFS or UDEV. Since gentoo linux
* has been designed with these dynamic /dev managers in mind, it is
* hihgly suggested that you build support for it in your kernel.
* Please read the Gentoo Handbook for more information (wat ik alras zal doen)
....

Ik heb /etc/fstab bekeken en die ziet er OK uit ...

Iemand enig idee wat er met mijn systeem gebeurd is ?

Alle info "vreed" geapprecieerd !

Als ik het systeem verder laat boot-en en probeer in te loggen dan krijg ik :
FATAL: cannot change permissions of TTY: Read-only file system


gdq
Back to top
View user's profile Send private message
kloune
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2004
Posts: 185
Location: lost

PostPosted: Sat Feb 12, 2005 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Sorry, I can only read it and not write it, so I'll answer in english. I had the same problem today and just copied a libexpat in the /lib folder and set the links right again and it works. I'm nevertheless going to do an emerge with emptytree. This is strange.

Read you
Back to top
View user's profile Send private message
fca
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 346
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Feb 12, 2005 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

Ongeveer zelfde probleem.
Alles wat awk gebruikt wil niet werken voordat /usr gemount wordt lijkt het.
Back to top
View user's profile Send private message
gdq
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 97

PostPosted: Sat Feb 12, 2005 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

kloune : thanks for the tip; booted with the livecd, then copied /mnt/hda?/usr/lib/libexpat.so.0.5.0 to /mnt/hda?/lib and linked it to /mnt/hda?/lib/libexpat.so.0 and /lib/libexpat.so

It boots, still complains about /dev/shm that can not be mounted and X still not starting

(voor de nederlandstaligen : sorry maar als een anderstalige op een nederlandstalig forum komt helpen kan ik enkel maar respect hebben en hem/haar in het Engels antwoorden en bedanken)

Thanks anyway
Back to top
View user's profile Send private message
gdq
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Dec 2003
Posts: 97

PostPosted: Sat Feb 12, 2005 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

oef, was vergeten dat ik /etc/conf.d/rc gewijzigd had (had RC_DEVICES="static" gezet, dus teruggezet naar RC_DEVICES="auto"

For kloune: had updated /etc/conf.d/rc : RC_DEVICES="static" , so set it back to RC_DEVICES="auto"

Enkel nog een slotopmerking (ik wil zeker geen kritiek geven op alle mensen die tijd noch moeite sparen om van gentoo een waardige linux distriibutie te maken) maar ik heb niets anders dan problemen de laatste tijd als ik emerge sync en dan emerge -uv world, een mens zou er schrik van krijgen. Liggen die problemen dan aan mij ?
Back to top
View user's profile Send private message
waltervn
n00b
n00b


Joined: 10 Jun 2003
Posts: 3

PostPosted: Sun Feb 13, 2005 2:24 am    Post subject: Reply with quote

fca wrote:
Ongeveer zelfde probleem.
Alles wat awk gebruikt wil niet werken voordat /usr gemount wordt lijkt het.
Ja, zelfde probleem hier. Vreemd dat er niet meer threads over dit probleem zijn.
Back to top
View user's profile Send private message
waltervn
n00b
n00b


Joined: 10 Jun 2003
Posts: 3

PostPosted: Sun Feb 13, 2005 10:27 am    Post subject: Reply with quote

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=81793

En duplicates:
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=81817
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=81823
Back to top
View user's profile Send private message
toMeloos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 101
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Feb 13, 2005 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

gdq wrote:
Enkel nog een slotopmerking (ik wil zeker geen kritiek geven op alle mensen die tijd noch moeite sparen om van gentoo een waardige linux distriibutie te maken) maar ik heb niets anders dan problemen de laatste tijd als ik emerge sync en dan emerge -uv world, een mens zou er schrik van krijgen. Liggen die problemen dan aan mij ?

De enige problemen die ik tegenwoordig heb is als ik na een emerge -uD world vergeet etc-update te draaien of daarin fouten maak. Compleet mijn eigen schuld dus. Ik heb een hekel aan problemen op mijn computer oplossen en wil gewoon dat het meteen werkt. Daarom draai ik dus ook van bijna alles de officieel stabiele versie. Geen gezeur over "cutting-edge" en extreme optimalisaties en zo. Nergens voor nodig....

Gentoo gebruik is al enkele jaren (sinds 2002 volgens mij) tot volle tevredenheid en ik moet zeggen dat het aantal problemen alleen maar zijn afgenomen.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum