Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
PTY/TTY term probs w/ Screen & SSH on new install[fixed]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nilbus
n00b
n00b


Joined: 19 Jan 2004
Posts: 28
Location: North Carolina State University

PostPosted: Sun Feb 13, 2005 11:12 pm    Post subject: PTY/TTY term probs w/ Screen & SSH on new install[fixed] Reply with quote

I just recently installed Gentoo on a new box, and I was having problems with Screen and SSH.
The root user could run screen and ssh, but none of the users could.

Screen would complain, "No more PTYs" "Sorry, could not find a PTY", and then exit.
SSH would complain, "Host key verification failed" anytime I tried to connect to another box as a user.

After searching the forums for a while, I found the solution that fixed both:
Code:
chmod 666 /dev/tty /dev/ptmx


The /dev/tty, /dev/ptmx files on my other Gentoo boxes already had 666 (crw-rw-rw-) permissions, so I don't believe there is any security issue by setting these permissions.

I don't know if many other people are running into this, but hopefully it'll help!
Back to top
View user's profile Send private message
Chefpampel
n00b
n00b


Joined: 20 Oct 2004
Posts: 16

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 11:48 pm    Post subject: Reply with quote

I encountered the same issue and found this thread by google
http://www.networksecurityarchive.org/html/Secure-Shell/2004-11/msg00072.html

then I applied this to my gentoo-box (as root):

Code:
emerge udev; udevstart


This worked for my box as well. Note: You don't have to edit udev.conf as described in the discussion linked to above.

Anybody knows if udevstart has to be called anytime the machine boots? Never used it before.
Back to top
View user's profile Send private message
kimchi_sg
Advocate
Advocate


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 2915
Location: Singapore

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 11:19 am    Post subject: Re: PTY/TTY term probs w/ Screen & SSH on new install[fi Reply with quote

nilbus wrote:
I found the solution that fixed both:
Code:
chmod 666 /dev/tty /dev/ptmx

Thanks, that solved my screen problem too! :D
_________________
Murphy's Law of Gentoo installation: If a compile can fail, it will.

MacGillicuddy's Corollary: At the most inopportune time.

Please search and read the FAQs before posting.
Back to top
View user's profile Send private message
Per Olav
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2004
Posts: 42
Location: Norway

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Solved mine too!
The error appeared after upgrading from 2.6.10 to 2.6.14.. I have no idea why
Back to top
View user's profile Send private message
Nifty
n00b
n00b


Joined: 20 Aug 2004
Posts: 14

PostPosted: Tue Nov 29, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Per Olav wrote:
Solved mine too!
The error appeared after upgrading from 2.6.10 to 2.6.14.. I have no idea why

I had excactly the same problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum