Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Foutmeldingen bij het opstarten
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Mon Feb 14, 2005 9:33 am    Post subject: Foutmeldingen bij het opstarten Reply with quote

Hi

Ik heb gentoo geinstalleerd van stap 3, zonder internet connectie. Alleen elke keer bij het opstarten krijg ik volgende twee foutmeldingen.

1
Quote:

* Some local filesystems failed to mount [!]


De file systeems worden niet automatisch gemount, ik denk ik moet altijd bij het opstarten zelf mounten.

2
Quote:

* ERROR: Probleem starting needed services
"netmount" was not started.


Kan het zijn dat ie aan het DHCPD liegt? Want die start namelijk ook niet op.



Alvast bedankt,


azerix
Back to top
View user's profile Send private message
abcdefg
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Feb 2004
Posts: 216
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Feb 14, 2005 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Als het zelf mounten wel lukt maar autimatisch niet ligt het denk ik aan je /etc/fstab bestand, controleer of geef die is?

Dat netmount niet start ligt er inderdaad aan dat je netwerk niet gestart is maar heeft volgens mij niks te maken met de bovenstaande foutmelding. Om er voor te zorgen dat netmount en bijvoorbeeld netwerk niet meer automatisch proberen te starten kun je dit typen:
Code:
rc-update del netmount
rc-update del net.eth0
etc


edit: had je berichje niet goed gelezen, je wil helemaal geen netwerk.. ;)


David
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon Feb 14, 2005 1:14 pm    Post subject: Re: Foutmedlingen bij het opstarten Reply with quote

Quote:

* Some loca filesysteemes faild to mount [!]


Waarschijnlijk een foutje in je fstab. Kijk er nog maar eens goed naar.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Htbaa
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 76

PostPosted: Mon Feb 14, 2005 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

Heb ik ook gehad. Je geeft denk ik het verkeerde filesystem op of een verkeerde schijf.
_________________
- Htbaa -
http://www.pcc-online.net
Back to top
View user's profile Send private message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Mon Feb 14, 2005 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

de 2 probleem is opgelost
Quote:

* ERROR: Probleem starting needed services
"netmount" was not started.


Lag idd aan dhcpd, maar eerste probleem is niet opelost, de 2 probleem is ok opgelost, mijn fstab configuratie was goed ingesteld, regel 14 was leeg :(

Thnx
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum