Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
GRUB problem.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dukie69
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2005
Posts: 10

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 2:42 am    Post subject: GRUB problem. Reply with quote

I managed to install GRUB finally. I did,
Code:
root (hd0,1)
cause my boot partition is /dev/sde2 and then i did
Code:
setup (hd0)
I then typed
Code:
quit
and proceeded to edit the /boot/grub/grub.conf file which by the way looks like this.
Code:
default 0
timeout 15
splashimage=(hd0,1)/grub/splash.xpm.gz
title=Gentoo (2.6.9-Gentoo-r1)
root (hd0,1)
kernel /kernel-2.6.9-gentoo-r1 root=/dev/sde4
initrd /initrd-2.6.9-gentoo-r1

title=Windows XP
rootnoverify (hd0,0)
makeactive
chainloader +1


now when i boot my computer instead of GRUB displaying the OS choices, it boots into the GRUB command prompt instead I don't know what else to do i have checked everything and everything seems to be fine. Any help would be greatly appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Tamsco
Guru
Guru


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 313
Location: dmse.mit.edu

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 3:42 am    Post subject: Reply with quote

Question #1 Genkernel or not because if you did use it, you are missing a few things

check out http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1&chap=10

Otherwise it might not be able to find the conf file. This might be a stupid suggestion but are you sure you mounted the boot partition before saving in /boot?

Good luck
_________________
If you get your problem solved put a [SOLVED] in the title!
Is OpenOffice still compiling?!
Back to top
View user's profile Send private message
Enlight
Advocate
Advocate


Joined: 28 Oct 2004
Posts: 3519
Location: Alsace (France)

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 8:34 am    Post subject: Reply with quote

I may have missed something but I can't see how sde and hd0 can match, could you please post the output for fdisk -l? first sata drive should be sda or hde.
Back to top
View user's profile Send private message
Adrien
Advocate
Advocate


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 2249
Location: Paris - France

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 11:26 am    Post subject: Reply with quote

Your grub.conf looks quite weird too...here's what you should put in it (at least if you didn't mistake yourself about the drive number - cf. Enlight):

Code:
default 0
timeout 15
splashimage=(hd0,1)/grub/splash.xpm.gz
title=Gentoo (2.6.9-Gentoo-r1)
root (hd0,1)
kernel (hd0,1)/kernel-2.6.9-gentoo-r1 root=/dev/sde4
initrd (hd0,1)/initrd-2.6.9-gentoo-r1

title=Windows XP
rootnoverify (hd0,0)
makeactive
chainloader +1


cheers,
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4087
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Please, use the Grub Error Collection thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum