Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
k8n neo4 platinum: suddenly no network
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fourhead
l33t
l33t


Joined: 03 Sep 2003
Posts: 875
Location: Cologne, Germany

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 1:48 am    Post subject: k8n neo4 platinum: suddenly no network Reply with quote

This is sooo strange. I installed Gentoo on my new MSI K8N Neo4 (nForce 4) and everything worked right from the start. I was compiling several packages while being logged in on the new computer via SSH. Suddenly, the connection broke and now I don't have a network at all at the new machine. I tried everything, the nForce NIC, the other NIC, I switched cables, switched router ports, I tried DHCP and manual config. The notebook is on the same network and still works fine. I suddenly don't have a network anymore, although I haven't changed anything on the system, I just compiled a few things like xorg etc. Damn! What has happened? Did anyone experience problems like this with their nForce4 board?

The only hint is this output in dmesg:

nv_stop_tx: TransmitterStatus remained busy

What does THAT mean?? Oh, I'm on 2.6.11-gentoo-r4 and I tried the forcedeth and skge modules. They both load fine, the green light on the NIC is on, as it is on the router. Everything seems fine - just no network suddenly.

Tom
Back to top
View user's profile Send private message
fourhead
l33t
l33t


Joined: 03 Sep 2003
Posts: 875
Location: Cologne, Germany

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 1:59 am    Post subject: Reply with quote

Ok, "solved" it. A Google searche helped :-) Seems to be a little HW problem on nForce4, somehow the NIC does not get resetted correctly even if you reboot, so you have to completeley power off to make it work again. I hope a BIOS update will fix this!

Tom
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4087
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Sun Apr 10, 2005 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Moved to Duplicate Threads in favor of https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-320241.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum