Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Swedish Keyboard on PowerBook G4
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jax1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 76

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 8:58 pm    Post subject: Swedish Keyboard on PowerBook G4 Reply with quote

Hello fellow Mac-Users,

I've been fiddling with this for a while now but I cant get it to work.

I have a swedish keyboard and I cant configure X to let me type characters such as | or @ ....

Basically, what I need is to enable the "Alt-Gr" key (or so I assume) -- since adding:

Code:
keycode 125 = AltGr


...to /usr/share/keymaps/i386/qwerty/sv-latin1.map.gz did the trick.

I assume I have to fiddle with the /usr/X11R6/lib/X11/xkb/keycodes directory to get it working in X?

I changed the "powerpcps2" file a bit, but I am not really sure what I am supposed to do. :oops:

....can anyone give a helping hand?
Back to top
View user's profile Send private message
jax1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 76

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

ok, a bit closer.

After changing /usr/X11R6/lib/X11/xkb/keycodes/xfree86

And change:

Code:


<RALT> = 113;
<DELE> = 107;
<KPEN> = 108;

to

<RALT> = 115;
<DELE> = 108;
<KPEN> = 107;



I can get $ by using applekey-4 and @ by using applekey 2 .... but I still cant get < > or |

xev tells me < has keycode 94 and I have

Code:

<LSGT> = 94;



in the same file... but when I press the key I get nothing.

And as for | , I have no idea.
Back to top
View user's profile Send private message
jax1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 76

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 11:20 pm    Post subject: Reply with quote

Code:


xmodmap -e "keycode 94 = less"




works. I get a < when I press the key.

But how do I get a > ???

or a | ????
Back to top
View user's profile Send private message
jax1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 76

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

:D


...after setting

"XkbModel" "pc105"

...instead of pc104 in xorg.conf I got it all working

I hope all of this helps someone else! :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum