Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
probs with mplayer!.. plz help
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mssanchu
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 112

PostPosted: Sun Apr 03, 2005 9:32 am    Post subject: probs with mplayer!.. plz help Reply with quote

hi ppl,


i emerged mplayer successfully and it was running fine .....

but now when i run it shows me this err...
Code:

gentoobox root # mplayer
mplayer: error while loading shared libraries: libungif.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory


i dont know why....? tia.....
_________________
registered linux user 370421
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 44153
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun Apr 03, 2005 10:28 am    Post subject: Reply with quote

mssanchu,

You have updated something else that pulled in a later version of libungif.so.4.
Now mplayer can't find libungif.so.4 becuse its no longer there.

I'm not sure what the fix is.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Sun Apr 03, 2005 10:30 am    Post subject: Reply with quote

libungif was recently removed from portage since giflib does the same stuff and is no longer covered by patents. Re-emerging mplayer should fix it. If the build fails, try re-emerging giflib as well.

Edit: Actually, it seems libungif is still in portage, but you probably wiped it during a depclean since all ebuilds are switching to giflib.
Back to top
View user's profile Send private message
mssanchu
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 112

PostPosted: Sun Apr 03, 2005 12:12 pm    Post subject: thankx .. Reply with quote

i re-emerged mplayer now its playing fine..
thnakx ppl,
_________________
registered linux user 370421
Back to top
View user's profile Send private message
maigret
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2004
Posts: 139
Location: Germany

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 9:50 am    Post subject: Reply with quote

tank you for the tip, got the problem this week on amd64...
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4927
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sun May 14, 2006 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads in favour of [SOLVED] Problem with libungif.so.4.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum