Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Install on a IBM RS6000 7043-150
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
guslinux
n00b
n00b


Joined: 12 Apr 2005
Posts: 2

PostPosted: Wed Apr 13, 2005 10:16 am    Post subject: Install on a IBM RS6000 7043-150 Reply with quote

I have a IBM 7043-150 and I would like to install a gentoo to make a server.

Firmware version : TCP04195 (last)

Technical informations (.properties)
Code:
clock-frequency         04f790d5
device_type             chrp
#address-cells          00000001
#size-cells             00000001
ibm,max-boot-devices    00000005
ibm,aix-diagnostics     
platform-open-pic       fcec0000
ibm,loc-code            P1
                        P1.1
                        P1.1
ibm,vpd                 00000078 820a0049 2f4f2050 4c414e41 52906600 504e0730 39503131 35304543
                        06483130 34303553 4e0a3133 39303236 33313932 464e0730 39503131 34394d4e
                        03303533 5a432c50 533d3030 30313635 41304230 302c204c 423d3030 30344632
                        37414330 2c205342 3d303030 34463237 41433056 4b045253 364b79a6 00000031
                        82060053 79737465 6d902300 53450734 34343336 3442544d 08373034 332d3135
                        304d4e04 31303533 564b0452 53364b79 b9000000 44820500 52697365 72903700
                        504e0730 384c3134 31374543 06453738 34393053 4e0a4c35 39303235 38313931


I have download the debian's kernel chrp, il start to load the kernel but at one moment : error with swapper

This is the complete log :
Code:
0 > boot cdrom:\chrp\linux.bin video=s3trio:off console=ttyS0 mem=256m

chrpboot starting: loaded at 0x400000
avail_ram = 4e5000
gunzipping (0x10000 <- 0x415cb8:0x4e3194)...done 1934704 bytes
start address = 0x10000
instantiating rtas...rtas at 00565000
 done
copying OF device tree...done
booting...
device tree used 28648 bytes
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
No RTAS service called display-character
Total memory = 256MB; using 1024kB for hash table (at c0300000)
Linux version 2.2.20-chrp (root@voltaire) (gcc version 2.95.4 20011002 (Debian prerelease)) #1 Thu Mar 21 16:32:58 EST 2002
Boot arguments: console=ttyS0 video=s3trio:off mem=256m
Warning: no mac-io found
PCI buses 0..1 controlled by pci at 80000000
RTAS Event Scan Rate: 1 (2999 jiffies)
OpenPIC Version 1.0 (4 CPUs and 16 IRQ sources) at fcec0000
OpenPIC timer frequency is not set
time_init: decrementer frequency = 1246913460/60
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... NIP: FCEC0000 XER: 20000000 LR: 0000466C REGS: c018fa80 TRAP: 0700
MSR: 00083912 [FP, DR, ME]
TASK = c018e220[0] 'swapper' mm->pgd c018c000 Last syscall: 0
last math c018e220
GPR00: 00001012 C018FB30 C018E220 0018FBB0 00565000 405656DC 0000466C 0018FA70
GPR08: 005656DC 00001002 C018FBCC 00000008 84842024 00000000 00000000 00000000
GPR16: 00000000 00000000 20000002 00000000 00001032 00190050 00000000 C0004154
GPR24: C0007068 C01B0000 00000007 C0190028 00000001 00001032 C018FBB0 00000004
Call backtrace:
C01D64F4 C0005B6C C00070DC C0004154 C0018198 C01AF380 C01AF818
C0003CF0
Kernel panic: Exception in kernel pc fcec0000 signal 4
In swapper task - not syncing
Rebooting in 180 seconds..


I don't understant what's the problem ...

I had try with Mandrake ppc 9.1 and YellowDogLinux but that work not because it is optimised for prep system, and the 7043-150 is a chrp system.

Thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum