Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ALSA - geen geluid [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 5:52 pm    Post subject: ALSA - geen geluid [SOLVED] Reply with quote

kernel: 2.6.11 (genkernel) Ik heb de docs gevolgd op gentoo.org voor mijn gentoo-installatie en ALSA-installatie, maar ik heb nu geen geluid. Iemand die enig idee heeft hoe dit komt? Als ik muziek wil afspelen krijg ik geen fout, en speelt ze zogezegd, maar er komt geen geluid uit mijn boxen..

- Ruben


Last edited by ruben- on Sun Apr 17, 2005 2:49 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Htbaa
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 76

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ehm, staat je geluid dan niet gewoon op mute?

Waar staat die doc eigenlijk? Ik kan hem niet vinden op de gentoo site.

Edit: Gevonden http://www.gentoo.org/doc/en/alsa-guide.xml

Heb je dit wel geprobeerd?

Code:
(If you prefer an ncurses method:)

# alsamixer

(or)

# amixer set Master 100% unmute
# amixer set PCM 100% unmute
(Only if the above isn't sufficient:)
# amixer set Center 100% unmute
# amixer set Surround 100% unmute
# amixer set Headphone 100% unmute

_________________
- Htbaa -
http://www.pcc-online.net


Last edited by Htbaa on Sat Apr 16, 2005 6:14 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.gentoo.org/doc/en/alsa-guide.xml
En ik heb die dus gevolgd, dus is niet gemute.
Back to top
View user's profile Send private message
Htbaa
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 76

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Speel je trouwens je muziek met XMMS af? Volgens mij moet je daar als Sound Driver nog ALSA aanvinken.
_________________
- Htbaa -
http://www.pcc-online.net
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

Met aplay een wav file. En krijg geen geluid.
Back to top
View user's profile Send private message
Htbaa
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 76

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ehm, dan zou ik het echt niet weten hoor. Staat er echt niets op de mute? Master, PCM etc?
_________________
- Htbaa -
http://www.pcc-online.net
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ja...
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Sun Apr 17, 2005 2:48 am    Post subject: Reply with quote

inode77 wrote:

And you have all your "*sense" channel muted?
Was the problem for when updated to kernel that was using alsa 1.08.


Dit is de oplossing.

- Ruben
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sun Apr 17, 2005 7:42 am    Post subject: Reply with quote

Bij de weg... Alsa 1.0.8 is nogal buggy in combinatie met mixerplugins voor je panel of als je dingen afspeelt.
Gewoon downgraden naar alsa 1.0.7 en het is weer prima :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum