Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATI traag fps
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:03 pm    Post subject: ATI traag fps Reply with quote

ATI Radeon 9700 pro: 280 frames in 9.0 seconds = 31.111 FPS
Ik heb ATI-drivers emerged, glx & dri geload in xorg.conf & als driver "fglrx" genomen. Iemand die weet wat er mis kan zijn? (ik weet dat ik niet veel info geef nu, maar als je iets moet weten vraag gerust.)
Back to top
View user's profile Send private message
Piot
n00b
n00b


Joined: 06 Apr 2005
Posts: 30
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

De lage fps komt waarschijnlijk doordat er geen gebruik wordt gemaakt van Direct Rendering

Post eens de output van

Code:
glxinfo | grep rendering


en doe eens lsmod en kijk of de fglrx module geladen is.
_________________
"And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you." ~ Ezechiel 25:17
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

Fglrx is gelade, direct rendering staat inderdaad op "No", maar hoe krijg ik dit dan aan?
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
opengl-update ati
??
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

Done that.. Verandert niets :(
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Heb je de config file met fglrxconfig gemaakt?
Ander raad ik je aan even je huidige xorg.conf te backuppen. dan fglrxconfig te runnen. En kijken of de zo geproduceerde conf file wel werkt.
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

fglrxconfig maakt een config file aan, maar kan xorg daar niet met starten, blijft altijd erstarten en stopt plots..
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 12:33 am    Post subject: Reply with quote

ruben- wrote:
fglrxconfig maakt een config file aan, maar kan xorg daar niet met starten, blijft altijd erstarten en stopt plots..

Code:
mv XF86Config xorg.conf

Echter, ik heb last van hetzelfde probleem, terwijl ik de laatste tijd m'n xorg.conf niet heb verandert, doet Ati het gewoon niet meer :?
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 10:50 am    Post subject: Reply with quote

Zo dom ben ik nu ook weer niet, ik save het als xorg.conf.
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 11:03 am    Post subject: Reply with quote

Kan je je xorg.conf posten? En /var/log/Xorg.0.log kan ook wat info bevatten over wat er fout gaat.
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

Het mag zo ongeloofwaardig klinken als je wil, maar ik boote mijn pc vandaag, en ik heb weer snelle fps..
Zonder enige verandering..

:Edit: Een raar ding is nu wel, dat al de text in mijn games "bold" staat.. Enig idee hoe ik dit kan aanpassen?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum