Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
modprobe nvidia fails, gentoo-2.6.11-r6 & nvidia 7174[so
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
luisfeser
Guru
Guru


Joined: 22 May 2004
Posts: 543
Location: /España/Toledo

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 12:04 pm    Post subject: modprobe nvidia fails, gentoo-2.6.11-r6 & nvidia 7174[so Reply with quote

Hi all,

I just finished doing emerge -e world i my ~x86 gentoo box.
And i updated /etc correctly (i think), so i reboot, and nvidia module doesn't load.

I had removed /lib/modules/mykernel/video/* and reintaled nvidia-kernel and nvidia-glx and do opengl-update nvidia

But problem persist :(

This is the error:
Code:
FATAL: error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.11-gentoo-r6/video/nvidia.ko): invalid module format


Any idea?

Thanks[code]
_________________
AMD Athlon XP-M 2500+ @2200MhHz|1GB DDR @400MHz Dual-Chanel|NVIDIA GeForce4 MX 420|SB Live 5.1|ADSL 512/128 Arsys
gentoo ~x86


Last edited by luisfeser on Wed Apr 20, 2005 2:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
pdr
l33t
l33t


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 604

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have loadable modules enabled in the kernel?
Back to top
View user's profile Send private message
luisfeser
Guru
Guru


Joined: 22 May 2004
Posts: 543
Location: /España/Toledo

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, i have it. So, the others modules loads. Only nvidia doesn't want to be loaded....
_________________
AMD Athlon XP-M 2500+ @2200MhHz|1GB DDR @400MHz Dual-Chanel|NVIDIA GeForce4 MX 420|SB Live 5.1|ADSL 512/128 Arsys
gentoo ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
luisfeser
Guru
Guru


Joined: 22 May 2004
Posts: 543
Location: /España/Toledo

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

mmmm, this is bad....

i have installed nvidia-kernel and nvidia-glx 1.0.6629 and i have the same problem!

So, i think the problem isn't in nvidia drivers, but where???

I'm lost :?
_________________
AMD Athlon XP-M 2500+ @2200MhHz|1GB DDR @400MHz Dual-Chanel|NVIDIA GeForce4 MX 420|SB Live 5.1|ADSL 512/128 Arsys
gentoo ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

I had a similar problem, I reemerged nvidia-kernel and it told me don't enable rivafb in kernel.
I recompiled the kernel without rivafb support, reemerged nvidia-kernel (1.0.7174) and modprobe nvidia worked!
Back to top
View user's profile Send private message
luisfeser
Guru
Guru


Joined: 22 May 2004
Posts: 543
Location: /España/Toledo

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Solved! :D

The problem was similar to yours, andrewf.

I saw in F12 terminal anything about gcc 3.4 that may been gcc 3.3. The problem seems that yesterday i changed gcc to 3.4. So i had recompiled the kernel and now works :D

Thanks.
_________________
AMD Athlon XP-M 2500+ @2200MhHz|1GB DDR @400MHz Dual-Chanel|NVIDIA GeForce4 MX 420|SB Live 5.1|ADSL 512/128 Arsys
gentoo ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Tue Sep 20, 2005 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Kernel & Hardware to Duplicate Threads in favour of 'modprobe nvidia' fails.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum