Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How did I get x work..
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mivknu
n00b
n00b


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 1

PostPosted: Mon Apr 25, 2005 2:01 pm    Post subject: How did I get x work.. Reply with quote

I'm running Gentoo with eMac G4 1,25 GHz, and I had some problems on getting X.org start. Today I finally made it, and just wanted to write what I did. I have read these forums quite a lot for find solution, and at least found that i'm not alone with x-configuring problems..

- first I emerged Xautoconfig and ran it. It wrote a /etc/X11/xorg.conf file, but this file needed a bit tweaking before it works. I did two things:

- near the start of the file there was a line that ends 0 "Screen0" 0 0. I removed the zeros, so the line now looks something like this:
Screens "Screen0"

- when I looked forward the file, I found VertFreshRate and Horiz(?)FreshRate (or something like it). Xautoboot had written 71-73 and 70-60. I changed lines so that no they have only one number: 71 and 70

- then I ran startx, and It worked :D

..Hope this helps someone with some kind of issues. Now, let's see if I can make Gnome run...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum