Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Postfix [OPGELOST]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Wed Jun 01, 2005 10:11 pm    Post subject: Postfix [OPGELOST] Reply with quote

Hi,

Ik heb postfix geinstalierd, en nu moet ik nog configureren, Ik volg deze http://www.gentoo.org/doc/en/virt-mail-howto.xml . En nu als ik doe de volgende /usr/bin/newaliases om aliases te instalieren krijg ik fout melding van dat er iets mist in /etc/postfix/main.cf . Op dit moment krijg ik de foutmelding van

Quote:

newaliases: fatal: /etc/postfix/main.cf line 579: missing '=' after attribute name:"4"


Ik kon in eerste stantie postfix niet instalieren omdat ik kreeg de volgende foutmelding:
Quote:


!!! Error : the mail-mta/ssmtp package conflicts with another packge.
!!! both can't be installd on the same systeem together.
!!! Please use 'emerge --pretend' to determine blockers.


Dus ik heb het eerst ssmtp geinstalleerd emerge -C ssmtp en vervolgens emerge postfix. Ik kan me wel herineren tijdens het instalatie kreeg ik 1 foutmelding, alleen ik weet niet precies wat het was.

Naar mijn meinig kan ik beter postfix opnieuw instalieren en vervolgens opnieuw configureren. Weet iemand hoe ik kan beter postfix emergen ? Want ik kan niet zomaar emerge postfix doen, omdat ik ie vervolgens vraagt voor een software.

Alvast bedankt,

Azerix


Last edited by Azerix on Sat Jun 04, 2005 1:41 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ikke
Apprentice
Apprentice


Joined: 14 Jan 2005
Posts: 225
Location: Belgium

PostPosted: Thu Jun 02, 2005 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Code:
newaliases: fatal: /etc/postfix/main.cf line 579: missing '=' after attribute name:"4"

Mss eerst es naar dat lijntje gaan zien?
_________________
Working day and night to enhance your Linux Desktop experience :)
Blog
Back to top
View user's profile Send private message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Thu Jun 02, 2005 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

hij staat wel op goede regel , dus 579. ik denk het dat ik verkerd geemerged heb. Ik moet hem anders installeeren , want dit is niet goed?

Hoe kan ik beter installeeren postfix? Ik gebruik op dit moment geen USE flags.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Fri Jun 03, 2005 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Je hebt ergens een fout in een config file. Postfix zelf zal wel goed geinstalleerd zijn.
Post dat lijntje 579 eens.
En google eens met de termen "main.cf" missing after attribute name. Wellicht zit jouw fout er ook tussen.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Fri Jun 03, 2005 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb het anders opgelost, ik gebruik nu USE flags van https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-284081-highlight-postfix.html van toMalos. Vervolgens heb ik postfix opnieuw geinstalleerd. En ik kan nu emails versturen , alleen niet ontvangen. Dus het werkt wel , alleen ik moet even goed configureren?

Alleen ik werk niet onder GUI(Grafish User Interface), ik werk met commando's. Hoe kan ik postfix testen? Ik weet dat het met email client mutt wel kan. Maar hoe doe je dat als je niet onder GUI werkt?
Back to top
View user's profile Send private message
Azerix
Guru
Guru


Joined: 19 Dec 2004
Posts: 346
Location: NL

PostPosted: Sat Jun 04, 2005 1:41 pm    Post subject: [solved] Reply with quote

Het werkt wel. Ik heb dit probleem wel vaaker. Elke keer als ik software installeer, de eerste dag doet ie niet en de volgende dag doet ie wel.:? Het is een Pentium III 550 Mhz met 128 SDRAM geheugen.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum