Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problems with authdaemond
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
deflin39
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 105
Location: /dev/BIYJ

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 7:30 pm    Post subject: Problems with authdaemond Reply with quote

I upgraded courier-authlib and courier-imap through portage and after the upgrade courier-imap stopped working. I didn't change any of the the config files.

I restarted the services, and I am getting this now:
Code:
moe root # env-update
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
 * Caching service dependencies...
 *  Cannot add provide 'authdaemond', as a service with the same name exists!


I have a feeling this might be related to the problem, but I'm not sure how and not sure where to go from here. Any suggestions would be great!

EDIT: My logs also show this:
Code:
Feb  9 14:02:19 moe imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:65.28.109.15]
Feb  9 14:02:19 moe imapd-ssl: authdaemon: s_connect() failed: No such file or directory
Feb  9 14:02:19 moe imapd-ssl: LOGIN FAILED, method=PLAIN, ip=[::ffff:65.28.109.15]
Feb  9 14:02:19 moe imapd-ssl: authentication error: No such file or directory




deflin39
_________________
“The musicians today, who don't do drugs, and in fact speak out against it-"We're rockers against drugs"-boy, they suck. Suck. Ball-less, soul-less, spirit-less, corporate little bitches, suckers of Satan's cock, each and every one of them”–BillHicks
Back to top
View user's profile Send private message
Ateo
Advocate
Advocate


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 2021
Location: Republic of California

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

My suggestion is search the forum for related threads. You're not the only one with this same exact issue. Try searching the forum with keyword "courier-imap".... You'll have plenty of threads to help you....
Back to top
View user's profile Send private message
gentoo_lan
l33t
l33t


Joined: 08 Sep 2004
Posts: 890
Location: Charles Town, WV

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

Adjust the authmodulelist in /etc/courier/authlib/authdaemonrc:

Code:
authmodulelist="authshadow authpam"
Back to top
View user's profile Send private message
deflin39
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 105
Location: /dev/BIYJ

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Ok here's what I did

Code:

# cp /etc/courier-imap/authdaemonrc /etc/courier/authlib/authdaemonrc
# /etc/init.d/courier-authlib restart
That fixed the s_connect() error. Found solution in THIS thread.

I then removed authdaemond from /etc/init.d and the error during env-update disappeared.

Finally I did this:
Code:
#rc-update add courier-authlib default


I did that because it seems courier-authlib has to be running, while authdaemond didn't. At least this is what I gathered, I'm good at being wrong.

I hope I went about this the right way, if I did something stupied someone please let me knowl.

Ateo - Thanks for grilling me about searching, I needed it!

deflin39
_________________
“The musicians today, who don't do drugs, and in fact speak out against it-"We're rockers against drugs"-boy, they suck. Suck. Ball-less, soul-less, spirit-less, corporate little bitches, suckers of Satan's cock, each and every one of them”–BillHicks
Back to top
View user's profile Send private message
tecknojunky
Veteran
Veteran


Joined: 19 Oct 2002
Posts: 1937
Location: Montréal

PostPosted: Thu Feb 10, 2005 6:00 am    Post subject: Reply with quote

The invisible nemisys-admin stricts again. He change my systems config by renaming authdaemond to courier-authlib! Oh if I ever get my hands on him :x
_________________
(7 of 9) Installing star-trek/species-8.4.7.2::talax.
Back to top
View user's profile Send private message
Earthwings
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2003
Posts: 7753
Location: Germany

PostPosted: Tue Jun 14, 2005 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads in favour of https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-290831.html and https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-307164.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum