Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved]emerge system has failed everytime
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dtmf
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 124

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 3:05 pm    Post subject: [solved]emerge system has failed everytime Reply with quote

I am trying to install gentoo on a G3 Powerbook, so far it keeps failing. When automake goes to compile it tells me it needs perl, when I try to compile perl the autoconf fails saying it needs perl but i am trying to emerge perl by it's self. I am not sure what to do from here. I have been searching the forums and have not seen anything that helps so far, if I have missed something, or you know how to fix this please let me know.

Last edited by dtmf on Thu Oct 06, 2005 3:22 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

Which stage are you starting from? Are you using a current portage tree? In which step is this showing up?
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
dtmf
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 124

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

I am starting from a stage 1, stage 1 is fine it's when it gets to stage 2 that is messes up on, I am using the newest portage I can get from the mirror sites. This problem is happening when I do an
Code:
 emerge --emptytree system
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Fri Jun 24, 2005 12:48 am    Post subject: Reply with quote

Because I can't see your useflags, I'm guessing that you've been hit by this long standing bug:
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=39318

Turn off java and ssl, emerge -e system, then turn them back on, and use the --newuse option of portage to rebuild anything that needs them.

Good luck!
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum