Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kde-base/kdelibs-3.3.2-r9 failed.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
greggel
n00b
n00b


Joined: 14 Nov 2004
Posts: 39
Location: Bonn/Germany

PostPosted: Sun Jun 26, 2005 9:20 pm    Post subject: kde-base/kdelibs-3.3.2-r9 failed. Reply with quote

Hello,

i have deleted in my make.conf ACCEPT_KEYWORDS="~x86" an i have changed some use-flags. now i am rebuilding my whole gentoo-system to get a stable system.

I've got a problem emerging kde-base/kdelibs-3.3.2-r9:

Code:
grep: /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.4/libstdc++.la: No such file or directory
/bin/sed: can't read /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.4/libstdc++.la: No such file or directory
libtool: link: `/usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.4/libstdc++.la' is not a valid libtool archive
make[3]: *** [libartskde.la] Fehler 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdelibs-3.3.2-r9/work/kdelibs-3.3.2/arts/kde'
make[2]: *** [all-recursive] Fehler 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdelibs-3.3.2-r9/work/kdelibs-3.3.2/arts'
make[1]: *** [all-recursive] Fehler 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/kdelibs-3.3.2-r9/work/kdelibs-3.3.2'
make: *** [all] Fehler 2

!!! ERROR: kde-base/kdelibs-3.3.2-r9 failed.
!!! Function kde_src_compile, Line 166, Exitcode 2
!!! died running emake, kde_src_compile:make
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.


Now i will first reemerging stdlib++.
Back to top
View user's profile Send private message
Carlo
Developer
Developer


Joined: 12 Aug 2002
Posts: 3356

PostPosted: Sun Jun 26, 2005 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

Search for fix_libtool_files.sh.
_________________
Please make sure that you have searched for an answer to a question after reading all the relevant docs.
Back to top
View user's profile Send private message
greggel
n00b
n00b


Joined: 14 Nov 2004
Posts: 39
Location: Bonn/Germany

PostPosted: Mon Jun 27, 2005 8:38 am    Post subject: Reply with quote

yep,

Code:
fix_libtool_files.sh 3.4.4


fixed it.

Other problems e.g. merging xvid-lib were fixed since gcc-3.3.5. Why can't Gentoo run fix_libtool_files.sh automatically after installing a new gcc :?:

ty carlos
Back to top
View user's profile Send private message
Carlo
Developer
Developer


Joined: 12 Aug 2002
Posts: 3356

PostPosted: Mon Jun 27, 2005 10:23 am    Post subject: Reply with quote

greggel wrote:
Other problems e.g. merging xvid-lib were fixed since gcc-3.3.5. Why can't Gentoo run fix_libtool_files.sh automatically after installing a new gcc :?:

Ask the toolchain guys...

btw.: You're aware that you have to rebuild all C++ stuff, when switching from gcc-3.3 to 3.4? Their C++ ABI differs.
_________________
Please make sure that you have searched for an answer to a question after reading all the relevant docs.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4920
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Tue Dec 20, 2005 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads in favour of the FAQ GF18.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum