Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
acpi gentoo vs ubuntu [OPGELOST]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 8:56 am    Post subject: acpi gentoo vs ubuntu [OPGELOST] Reply with quote

Op mijn turion laptop krijg ik altijd te maken met een partial ACPI Install "error" onderKDE, waardoor ik geen battery monitor heb.
Ik vind dit wel vrij belangrijk en heb tijdens het testen van Ubuntu gemerkt dat dit onder deze wel werkt.
Nu wil ik gentoo natuurlijk niet opgeven :wink:
Aan wat kan dit liggen? ik heb al geprobeerd de ~amd64 versie van acpid te emergen maar dat maakt blijkbaar niet uit.
Speedstepping en dergelijke werken wel perfect. Alle benodigde ACPI toestanden zijn ook in mijn kernel gecompiled...
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 9:44 am    Post subject: Reply with quote

Zou je met een andere battery monitor zoals wmbattery of xfce4-battery uit de voeten kunnen?
Is de batterij info wel in /proc/acpi/battery te vinden?
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
Zou je met een andere battery monitor zoals wmbattery of xfce4-battery uit de voeten kunnen?
Is de batterij info wel in /proc/acpi/battery te vinden?


wmbattery geeft me ook een error:
Code:
kaiiserni@Laptop ~ $ wmbattery
Error: No APM, ACPI, or SPIC support in kernel.


:?
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

wat zegt

Code:
gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi

?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
wat zegt

Code:
gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi

?


Code:
kaiiserni@Laptop ~ $ gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi
# ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) Support
CONFIG_ACPI=y
CONFIG_ACPI_BOOT=y
CONFIG_ACPI_INTERPRETER=y
CONFIG_ACPI_SLEEP=y
CONFIG_ACPI_SLEEP_PROC_FS=y
CONFIG_ACPI_AC=y
CONFIG_ACPI_BATTERY=y
CONFIG_ACPI_BUTTON=y
CONFIG_ACPI_VIDEO=y
CONFIG_ACPI_FAN=y
CONFIG_ACPI_PROCESSOR=y
CONFIG_ACPI_THERMAL=y
CONFIG_ACPI_NUMA=y
# CONFIG_ACPI_ASUS is not set
# CONFIG_ACPI_IBM is not set
# CONFIG_ACPI_TOSHIBA is not set
CONFIG_ACPI_BLACKLIST_YEAR=2001
# CONFIG_ACPI_DEBUG is not set
CONFIG_ACPI_BUS=y
CONFIG_ACPI_EC=y
CONFIG_ACPI_POWER=y
CONFIG_ACPI_PCI=y
CONFIG_ACPI_SYSTEM=y
# CONFIG_ACPI_CONTAINER is not set
CONFIG_X86_POWERNOW_K8_ACPI=y
CONFIG_X86_ACPI_CPUFREQ=y
CONFIG_X86_ACPI_CPUFREQ_PROC_INTF=y


:?
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

2 dingen die ik kan verzinnen: je bios is van voor 2001: CONFIG_ACPI_BLACKLIST_YEAR=2001

je gebruikt een IBM / Toshiba / Asus notebook, die een of andere speciale aansturing nodig hebben:
# CONFIG_ACPI_ASUS is not set
# CONFIG_ACPI_IBM is not set
# CONFIG_ACPI_TOSHIBA is not set

en bestaat /proc/acpi/battery trouwens?

edit, oeps, laptop staat in sig: Acer Aspire 5020. Schijnt trouwens ook zo te zijn dat je acpid moet hebben draaien... Draait die?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
2 dingen die ik kan verzinnen: je bios is van voor 2001: CONFIG_ACPI_BLACKLIST_YEAR=2001

je gebruikt een IBM / Toshiba / Asus notebook, die een of andere speciale aansturing nodig hebben:
# CONFIG_ACPI_ASUS is not set
# CONFIG_ACPI_IBM is not set
# CONFIG_ACPI_TOSHIBA is not set

en bestaat /proc/acpi/battery trouwens?

edit, oeps, laptop staat in sig: Acer Aspire 5020. Schijnt trouwens ook zo te zijn dat je acpid moet hebben draaien... Draait die?


deze laptop is net nieuw dus 2001 zou niet mogen volgens mij... wat wilt dat zeggen als er daar 2001 staat?
/proc/acpi/battery is een directory...:?:

:?
acpi draait in ieder geval...
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

Kaiiserni wrote:


deze laptop is net nieuw dus 2001 zou niet mogen volgens mij... wat wilt dat zeggen als er daar 2001 staat?
/proc/acpi/battery is een directory...:?:

:?
acpi draait in ieder geval...


dat bij bios'sen van < 2001 automatisch acpi gedisabled wordt. Probeer het eens naar 0 te zetten (disable volgens mij, even in de help kijken). Een nieuwe laptop is geen garantie dat de biosversie ook nieuw is, ook al is dat meestal wel zo.

klopt dat het een directory is. moet je eens kijken naar de bestanden in BATT0 of zoiets.

acpi en acpid is iets anders.
probeer maar eens /etc/init.d/acpid status

als die niet bestaat
emerge acpid
/etc/init.d/acpid start

evt rc-update add acpid default
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

Rainmaker wrote:
Kaiiserni wrote:


deze laptop is net nieuw dus 2001 zou niet mogen volgens mij... wat wilt dat zeggen als er daar 2001 staat?
/proc/acpi/battery is een directory...:?:

:?
acpi draait in ieder geval...


dat bij bios'sen van < 2001 automatisch acpi gedisabled wordt. Probeer het eens naar 0 te zetten (disable volgens mij, even in de help kijken). Een nieuwe laptop is geen garantie dat de biosversie ook nieuw is, ook al is dat meestal wel zo.

klopt dat het een directory is. moet je eens kijken naar de bestanden in BATT0 of zoiets.

acpi en acpid is iets anders.
probeer maar eens /etc/init.d/acpid status

als die niet bestaat
emerge acpid
/etc/init.d/acpid start

evt rc-update add acpid default


Acpid word reeds gestart tijdens het booten.
/proc/acpi/battery is een lege directory...

Ben nu bezig met het recompilen van de kernel met het jaartal op 0...

het punt is hem dat het onder ubuntu wel werkt. zeer vreemd...
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sat Jul 16, 2005 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

Nog steeds hetzelfde... dus aan het jaartal ligt het ook niet :?
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 2:01 am    Post subject: Reply with quote

meer een gok, maar modprobe battery ac processor button fan thermal

Al die modules zijn nodig. https://bugzilla.ubuntu.com/show_bug.cgi?id=5807

Meeste zit al bij jou in de kernel. Misschien AC erbij compileren als je die nog niet hebt?
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:45 am    Post subject: Reply with quote

Nog een gok: maak van die acpi drivers modules. Ik heb wel eens meegemaakt met i2c drivers (hardware monitoring) dat ik die als modules moest maken omdat de userland proggies te achterlijk waren om met in de kernel ingebakken drivers te kunnen werken.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:00 am    Post subject: Reply with quote

AC zit er mee in...

nixnut wrote:
Nog een gok: maak van die acpi drivers modules. Ik heb wel eens meegemaakt met i2c drivers (hardware monitoring) dat ik die als modules moest maken omdat de userland proggies te achterlijk waren om met in de kernel ingebakken drivers te kunnen werken.


Te achterlijk :lol:
wel, ik zal ze eens als modules laten compilen...
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Kaiiserni wrote:
wel, ik zal ze eens als modules laten compilen...


Maakt niets van verschil uit :(
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 11:44 am    Post subject: Reply with quote

Probeer de kernel config van die werkende Ubuntu eens te achterhalen. Misschien dat die ook bij Ubuntu via de proc interface uit te lezen is:
Code:
gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi

Anders moet je wellicht eerst de source package van de Ubuntu kernel installeren.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
Probeer de kernel config van die werkende Ubuntu eens te achterhalen. Misschien dat die ook bij Ubuntu via de proc interface uit te lezen is:
Code:
gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi

Anders moet je wellicht eerst de source package van de Ubuntu kernel installeren.


Ik had juist Gentoo terug over Ubuntu geinstalleerd :wink:
is er een manier om mijn ext3 partitie kleiner te maken mss? zodat ik daar ubuntu kan installen?
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 1:20 am    Post subject: Reply with quote

Kaiiserni wrote:
nixnut wrote:
Probeer de kernel config van die werkende Ubuntu eens te achterhalen. Misschien dat die ook bij Ubuntu via de proc interface uit te lezen is:
Code:
gzcat /proc/config.gz | grep -i acpi

Anders moet je wellicht eerst de source package van de Ubuntu kernel installeren.


Ik had juist Gentoo terug over Ubuntu geinstalleerd :wink:
is er een manier om mijn ext3 partitie kleiner te maken mss? zodat ik daar ubuntu kan installen?

QtParted, staat op de knoppix cd
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 1:20 am    Post subject: Reply with quote

ubuntu heeft een livecd:

http://www.ubuntulinux.org/download/
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 9:42 am    Post subject: Reply with quote

Het is mijn home-partitie die ik wil verkleinen dus kan ik QT-parted emergen en als root inloggen om het te verkleinen, niet?
Zal ik vanavond dan eens proberen...
Want knoppix of de ubuntu live-cd werken maar half zen ... op de laptop hardware... wss word sommige hardware niet aangenomen als i386?
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
jakamaka
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 266
Location: My self-sustainable fusion of thought

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Zo ver ik weet kan je geen ext3 partities resizen met parted, enkel ext2 en vfat.
Daarom dat ik al menige jaren met reiserfs werk :wink:
_________________
It would be more interesting to learn from children, than try to teach them how to behave, how to live and how to function. - U.G. Krishnamurti
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

jakamaka wrote:
Zo ver ik weet kan je geen ext3 partities resizen met parted, enkel ext2 en vfat.
Daarom dat ik al menige jaren met reiserfs werk :wink:

Wat partitioneren betreft zijn ext2 en ext3 gelijk. De enige (grote) beperking bij ext* is dat het startpunt van de partitie altijd op 1 punt moet blijven staan.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 9:13 am    Post subject: Reply with quote

heeft het misschien nut als ik een andere kernel probeer?
Ik vergelijk hier versies met die van ubuntu, de kernel versie bij ubuntu is ouder...

En dit was ik nog vergeten zeggen: Ik heb ook nog andere distro's geprobeerd: Mandriva 2005, SuSE 9.3, Fedora 4 en dit is allemaal hetzelfde, geen acpi. vreemd genoeg werkt het alleen bij Ubuntu...

En omdat ik uiteindelijk (meestal na 2 dagen ofzo) toch altijd terugkeer naar Gentoo zou ik het hier ook willen doen werken natuurlijk :wink:
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Kaiiserni wrote:
heeft het misschien nut als ik een andere kernel probeer?
Ik vergelijk hier versies met die van ubuntu, de kernel versie bij ubuntu is ouder...

Kan zijn dat de versie iets uitmaakt, maar kijk vooral eerst naar de configuratie van de kernel. Hoe is die van Ubuntu geconfigureerd?
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Kaiiserni
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 121
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
Kan zijn dat de versie iets uitmaakt, maar kijk vooral eerst naar de configuratie van de kernel. Hoe is die van Ubuntu geconfigureerd?


Ik heb de laatste vanilla-sources net geprobeerd en EUREKA!!! het werkt!!! :D

Bedankt voor jullie hulp,
Ik heb liever de gentoo-sources (zoals op mijn andere pc's), ik zal dus moeten wachten op 2.6.13...
_________________
Dell XPS M1330; Intel Core 2 Duo 1800 ; NV M 8400GS, 2 gig
Gentoo x (gentoo x, gnome x)
LINUX user 395333
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

Kaiiserni wrote:
nixnut wrote:
Kan zijn dat de versie iets uitmaakt, maar kijk vooral eerst naar de configuratie van de kernel. Hoe is die van Ubuntu geconfigureerd?


Ik heb de laatste vanilla-sources net geprobeerd en EUREKA!!! het werkt!!! :D

Bedankt voor jullie hulp,
Ik heb liever de gentoo-sources (zoals op mijn andere pc's), ik zal dus moeten wachten op 2.6.13...

Weer een kwestie waarvan ik hoor dat de .12 kernel fucked up is, vaag..
Maargoed, je kunt ook terug gaan naar .11?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum