Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
keyboard probs [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 12:02 pm    Post subject: keyboard probs [solved] Reply with quote

edit: errr voor het grootste gedeelte opgelost... Beetje foefelen met fonts en config files en ineens werkt alles zoals het moet...

Ik begin hier barstende hoofdpijn te krijgen van al de verschillende instelling die ik al getest heb... Het is een beetje een zootje aan het worden... :)

wat wil ik bereiken?
1. euro symbool in eender welke terminal (ik gebruik nu aterm, xterm of uxterm). Liefst ook in de console, maar dit is niet echt nodig
2. support for klinkers met een trema op (ofte ¨e, maar dan met ¨ bovenop de e), evenals ^o en ^a nm... Dit probleem is opgelost met "nodeadkeys" te verwijderen uit xorg.conf
3. engelse taal voor mijn basis OS, en voor de basis commando's ;)
(dit wil ik dus maw niet zien:
Code:

[~] man uxterm                                                                       <13:56>
Ik heb niets over uxterm, geloof ik.



wat heb ik al gedaan?
ha! Hier begint de miserie ;)
Ik heb ondertussen al zoveel veranderd, dat ik niet meer weet wat nu eigenlijk juist is ;)
Hier zijn mijn huidige instellingen:


Code:

[~] emerge -p glibc                                                                      <13:58>

These are the packages that I would merge, in order:

Calculating dependencies ...done!
[ebuild   R   ] sys-libs/glibc-2.3.5  -build -debug -erandom -hardened (-multilib) +nls +nptl -nptlonly -pic (-selinux) +userlocales 0 kB


/etc/rc.conf
Code:

UNICODE="yes"
EDITOR="/bin/nano"


/etc/conf.d/keymaps
Code:

KEYMAP="-u be-latin1"


/etc/conf.d/consolefont
Code:

CONSOLEFONT="lat9w-16"


Code:

[~] locale
LANG=en_BE.UTF-8@euro
LC_CTYPE="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_NUMERIC="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_TIME="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_COLLATE="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_MONETARY="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_MESSAGES="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_PAPER="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_NAME="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_ADDRESS="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_TELEPHONE="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_MEASUREMENT="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_IDENTIFICATION="nl_BE.UTF-8@euro"
LC_ALL=nl_BE.UTF-8@euro



kan iemand mss even helpen om dit probleempje op te lossen?
In firefox en andere toepassingen werkt alles nagenoeg perfect. Enkel die terminals en console doe nog moeilijk :)


edit: vergat nog te zeggen dat ik ongeveer alle wiki's ook nog dooworsteld heb... Ben al een paar dagen aan het proberen om dit in orde te brengen...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum