Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
This is NOT simple lilo/grub error
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
UBek
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 56

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 2:15 pm    Post subject: This is NOT simple lilo/grub error Reply with quote

on the beginning:

I have 2 hdd's
sda connected to raid0 and hda connected under ide primary master

my particions:
gentoo
sda1 / BOOT flag
sda2 swap
sda5 /usr
sda6 /home

windows
hda1 /mnt/winda c: BOOT flag
hda5 /mnt/prog d:
hda6 /mntus e:

lilo.conf :


boot=/dev/sda
prompt
timeout=50
default=gentoo

image=/boot/kernel
label=gentoo
read-only
root=/dev/sda1

other=/dev/hda1
label=windows

---------------------------------------------------------------------------
and now I have problem becouse windows does NOT start

I had match in BIOS start disk SCSI it mine sda
so lilo is on I match gentoo on list and its works , than I try with windows but it does not works
BUT if I switch in bios from SCSI TO HDD0 then windows loader starts windows WITHOUT any problems ???
???????????????? zonk :?:

I try emerge -C lilo
emerge --usepkg lilo
and does not work

emerge grub the same problem windows cant start ...
plz for some solutions..
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

With grub you can fool windows in believing it is still on the first disk. See here: http://www.gentoo.org/doc/en/grub-error-guide.xml#doc_chap16
Lilo probably has a similar feature
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
UBek
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 56

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 4:40 pm    Post subject: THX Reply with quote

ok it works ;d
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Installing Gentoo to Duplicate Threads.
See here instead: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-122656.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum