Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
eth0 wil niet meer :(
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
w00densh0es
n00b
n00b


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 3
Location: Gemert, Netherlands

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 1:25 pm    Post subject: eth0 wil niet meer :( Reply with quote

Hallo allen,

dit weekend mijn eerste Gentoo installatie gedaan en het ging prima totdat ik aan het proberen was om een virtueel netwerk (eth0:0 etc.) te maken.

de internet interface eth0 komt niet meer op met de foutmelding dat er geen module gevonden is ?!?

Nu hoop ik dat iemand mij kan vertellen hoe ik dit weer kan herstellen (dhcp)

groetjes en alvast bedank
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Is er een module geladen voor je NIC?

- Ruben
Back to top
View user's profile Send private message
w00densh0es
n00b
n00b


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 3
Location: Gemert, Netherlands

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Er is een module geladen oor mijn nic (8139too)

wanneer ik /etc/init.d/net.eth0 start uitvoer krijg ik het volgende:

* Starting eth0
* Bringing up eth0
* {
* No loaded modules provide "{" ({_start) [ !! ]

Ik denk dat ik gewoon teveel heb liggen knoeien met de configuratie en dat het nu en beetje onregeld is

-Erik
Back to top
View user's profile Send private message
ruben-
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 197

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Knoeien met de configuratie? Kan je /etc/conf.d/net eens posten?

- Ruben
Back to top
View user's profile Send private message
w00densh0es
n00b
n00b


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 3
Location: Gemert, Netherlands

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

/etc/conf.d/net staat in:

iface_eth0="dhcp"
Back to top
View user's profile Send private message
ikke
Apprentice
Apprentice


Joined: 14 Jan 2005
Posts: 225
Location: Belgium

PostPosted: Mon Aug 15, 2005 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

U initscript is precies een beetje busted, emerge baselayout en etc-update (of dispatch-conf als je dat gebruikt, of nog wat anders)
_________________
Working day and night to enhance your Linux Desktop experience :)
Blog
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum