Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kdebase-3.4.1 MISSING FROM 2005.1 CD. ACCIDENT OR DESIGN?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gen3
n00b
n00b


Joined: 06 Sep 2005
Posts: 19

PostPosted: Thu Sep 08, 2005 10:56 am    Post subject: kdebase-3.4.1 MISSING FROM 2005.1 CD. ACCIDENT OR DESIGN? Reply with quote

kdebase-3.4.1.tbz2 MISSING FROM PACKAGE CD. ACCIDENT OR DESIGN?

Having such an important KDE package missing from the Gentoo (pre-compiled) package CD is a very large oversight.

When
emerge --usepkg kde cannot find the kdebase-3.4.1.tbz2 package it tries to download the source packages:

pcre-5.0.tar.bz2 -- 456 KB
libidn-0.5.15.tar.gz -- 1,930 KB
kdebase-3.4.1.tar.bz2 -- 21,936 KB

This it does, however, when it attempts the compilation it dies (at least for i686).

On the Gentoo 2005 package CD its equivalent was called kdebase-3.3.2-r1.tbz2 -- 23MB.

Do you think that the CD package producers put together a sloppy package CD, or do they just dislike KDE?


Discuss it at: http://www.chapelhill.indymedia.org/news/2005/09/16189.php (provided as a courtesy for those who don't have an email and cannot register).

For some reason the weird people who run this forum are threatening to ban their own users (crazy people).

I like Gentoo, but have almost no respect for the people who run this forum.


It was "suggested" that emerge --usepkg kde-meta would fix all. This seems to be crap.

I entered the following commands:

mount /cd
export PKGDIR=/cd
echo $PKGDIR
emerge --usepkg kde-meta


This only caused emerge to report that the package was not installed. It did nothing more.

What would you say was the reason for this?
Back to top
View user's profile Send private message
Gen3
n00b
n00b


Joined: 06 Sep 2005
Posts: 19

PostPosted: Thu Sep 08, 2005 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Actually, the reason may be that I used
# emerge -usepkg kde-meta
which was interpreted as
# emerge -p kde-meta
Ahhhh, yes,.... it is working now. Thanks for your help,... but,....

Why are you not letting everone know about this KDE "problem"?

After all, it would be of interest to the majority of your users.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4923
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Sep 08, 2005 11:20 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Installing Gentoo to Duplicate Threads.

For the fourth time, support questions concerning KDE and the 2005.1 GRP release goes here: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-370333.html
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum