Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
instalatie kde
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 2:38 pm    Post subject: instalatie kde Reply with quote

hoi als ik kde wil emerge geeft hij na het down loaden van het eerste pakkets .
dat melding dat hij het niet kan compile

heb ander programe ge emerge en dat ging prima
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Euh?

Sorry, we zijn niet telepatisch aangelegt, je zult dus echt wat duidelijker moeten zijn.

- Wat is het probleem?
- Wat heb je geprobeerd?
- Wat is de error?
- Welk programma werkte wel?
- etc...
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

ow sorry nou
ik heb net gentoo geinstaleert
echt na 20 duizend pogingen is gelukt

ben nieuwe met linux dus denk zet kde er op

ik type emerge kde
gaat van alles downloaden

alleen na het instaleren van van het eerste pakkets stopt hij en zecht mislukt want ik ik kan het niet compileren

ik heb toen samba ge emerge om te kijken of het aan gentoo lag maar dat installeert hij zonder problemen

dus hoe kan ik kde er op krijgen

ps export="PKGDIR" volgen de install manule werkt ook niet
ik heb pkg cd gedownload dus heb ook niet de verkeerde cd

emerge --usepkg kde dan kan hij wel 49 pakkets vinden maar niet instaleren
Back to top
View user's profile Send private message
tmske
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 May 2005
Posts: 141

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Het zou handig zijn als je de error die je krijgt hier kunt posten. Misschien kunnen we je dan beter helpen
gelieve de code knop te gebruiken als je code post.

misschien helpt dit ook wel:

heb je al
Code:
emerge sync
gedaan?

misschien kun je in plaats van
Code:
emerge kde
ook wel
Code:
emerge kde-meta
doen.
Dit is hetzelfde maar dan met gesplitste ebuilds.
Back to top
View user's profile Send private message
coax
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2003
Posts: 231
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Of copy paste de laatste 20 lijnen van uw fout eens hier zodat we kunnen zien wat er scheelt.
_________________
- There is no such thing as having too many computers -
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Sat Oct 01, 2005 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

oke ik zal het over type
Back to top
View user's profile Send private message
coax
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Sep 2003
Posts: 231
Location: Antwerp - Belgium

PostPosted: Sun Oct 02, 2005 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Als ge inlogt over ssh dan kunt ge vanuit putty of Konsole ofzo, copy pasten.

/etc/init.d/sshd start

Tenzij ge maar ene computer hebt ... dan wordt het typen. :)
_________________
- There is no such thing as having too many computers -
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Sun Oct 02, 2005 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Je kan alle output naar een text file zenden, dan hoef je misschien niet te typen
Code:
emerge kde > error.txt
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

ik ben nu bezig met emerge kde-meta
maar dat zijn meer dan 300 pkg's en gewoon emerge kde maar 69

dus duurt nog wel even het is maar pentium 400
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

fout melding


make[4]: *** [ libkdeeducore.la] error1
make[4]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[3]: *** [ all-recursive ] error1
make[3]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[2]: *** [ all-recursive] error1
make[2]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[1]: *** [ all-recursive] error1
make[1]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make: *** [all] error 2

!!! ERROR: kde-base/libkdeedu-3.4.1 failed
!!! Function kde_src_compile, line 169, Exitcode 2
!!! died running emake , kde_src_compile:make
!!! if you need support , post the topmost build error not this status message .
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

het vage is dat apache ook gewoon kan instaleren ???

waarom kde dan niet
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

Blijkbaar gaat het fout bij package libkdeedu..

Een search voor dat op het forum, bracht mij bij dit thread:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-381251-highlight-libkdeedu.html

Hoop dat het helpt..

Je kan trouwens eerst bijvoorbeeld fluxbox of openbox of xfce4 installeren, dan heb je alvast een desktop terwijl je wacht tot kde klaar is met compileren.
Back to top
View user's profile Send private message
toMeloos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 101
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Oct 05, 2005 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Kun je ook even de uitvoer van "emerge info" hier plakken? wellicht ligt het aan een foute use-flag of zo.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Wed Oct 05, 2005 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

xbeam wrote:
fout melding


make[4]: *** [ libkdeeducore.la] error1
make[4]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[3]: *** [ all-recursive ] error1
make[3]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[2]: *** [ all-recursive] error1
make[2]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make[1]: *** [ all-recursive] error1
make[1]: leaving directory '/var/tmp/portage.libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'

make: *** [all] error 2

!!! ERROR: kde-base/libkdeedu-3.4.1 failed
!!! Function kde_src_compile, line 169, Exitcode 2
!!! died running emake , kde_src_compile:make
!!! if you need support , post the topmost build error not this status message .

De foutmelding die we zoeken zit hier helaas nog niet tussen. Die wordt nog wat eerder getoond. Kijk nog eens goed naar de output naar meldingen die aangeven dat iets niet goed gaat.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

BlackEdder wrote:
Blijkbaar gaat het fout bij package libkdeedu..

Een search voor dat op het forum, bracht mij bij dit thread:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-381251-highlight-libkdeedu.html

Hoop dat het helpt..

Je kan trouwens eerst bijvoorbeeld fluxbox of openbox of xfce4 installeren, dan heb je alvast een desktop terwijl je wacht tot kde klaar is met compileren.


he dankje ik ben er nu me bezig
en als het zo lees daar het exact het zelfde probleem
Back to top
View user's profile Send private message
xbeam
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb alles door lopen maar het werkt nog niet

krijg dit als fout

make all-recursive
make[1]: Entering directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1'
Making all in libkdeedu
make[2]: Entering directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu'
Making all in kdeeducore
make[3]: Entering directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'
Making all in .
make[4]: Entering directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'
/bin/sh ../../libtool --silent --mode=compile --tag=CXX i686-pc-linux-gnu-g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I/usr/kde/3.4/include -I/usr/qt/3/include -I. -DQT_THREAD_SUPPORT -D_REENTRANT -Wnon-virtual-dtor -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wconversion -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -Wwrite-strings -DNDEBUG -DNO_DEBUG -O2 -pipe -O2 -march=i686 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -DQT_CLEAN_NAMESPACE -DQT_NO_ASCII_CAST -DQT_NO_STL -DQT_NO_COMPAT -DQT_NO_TRANSLATION -c -o keduvocdata.lo `test -f 'keduvocdata.cpp' || echo './'`keduvocdata.cpp
/bin/sh ../../libtool --silent --mode=link --tag=CXX i686-pc-linux-gnu-g++ -Wnon-virtual-dtor -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wconversion -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -Wwrite-strings -DNDEBUG -DNO_DEBUG -O2 -pipe -O2 -march=i686 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -DQT_CLEAN_NAMESPACE -DQT_NO_ASCII_CAST -DQT_NO_STL -DQT_NO_COMPAT -DQT_NO_TRANSLATION -o libkdeeducore.la -rpath /usr/kde/3.4/lib -L/usr/kde/3.4/lib -L/usr/qt/3/lib -L/usr/lib -no-undefined -Wl,--no-undefined -Wl,--allow-shlib-undefined -version-info 3:0:2 keduvocdata.lo -lkdecore
grep: /usr/lib/gcc-lib/i386-pc-linux-gnu/3.3.5-20050130/libstdc++.la: No such file or directory
/bin/sed: can't read /usr/lib/gcc-lib/i386-pc-linux-gnu/3.3.5-20050130/libstdc++.la: No such file or directory
libtool: link: `/usr/lib/gcc-lib/i386-pc-linux-gnu/3.3.5-20050130/libstdc++.la' is not a valid libtool archive
make[4]: *** [libkdeeducore.la] Error 1
make[4]: Leaving directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu/kdeeducore'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1/libkdeedu'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/libkdeedu-3.4.1/work/libkdeedu-3.4.1'
make: *** [all] Error 2

!!! ERROR: kde-base/libkdeedu-3.4.1 failed.
!!! Function kde_src_compile, Line 165, Exitcode 2
!!! died running emake, kde_src_compile:make
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
grep: /usr/lib/gcc-lib/i386-pc-linux-gnu/3.3.5-20050130/libstdc++.la: No such file or directory

De tips hier al geprobeerd?
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum