Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
PowerBook G3 Lombard - No network devices detected
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SignOfZeta
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 61

PostPosted: Sat Oct 29, 2005 5:23 pm    Post subject: PowerBook G3 Lombard - No network devices detected Reply with quote

I booted a 2005.1 LiveCD, but it failed to detect my on-board Ethernet, which works fine under Mac OS X Tiger. I didn't see it in the lspci output.

My Atheros-based PCMCIA Wi-Fi card was found (I run it under OS X with the OrangeWare drivers, if you're curious), but it wasn't usable; do I need to 'emerge madwifi' before the card will be usable, or is a module available on the LiveCD?
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 12:53 am    Post subject: Reply with quote

Try
Code:
modprobe bmac
for the ethernet, I think that's the right network card for that machine. Also, check dmesg to see if there were any errors from the driver after starting.

As for the wifi card, I'm not sure if we included drivers for that model on the LiveCD, but I don't think so.
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum