Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gentoo op "oude" pc
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 9:35 pm    Post subject: gentoo op "oude" pc Reply with quote

ik ga gentoo instaleeren op mijn oude pc (pentium 200 Mhz, 64 mb ram 2 gb HD, 2 mb video en lan kaart)
nu is mijn vraag : welke GUI (is dit het goede woord) kan ik er het beste op zetten XFCE 4?;fluxbox of zijn er nog anderen?
en wat zit er bij de live cd 2004.3 inbegreepen? aan progs enzo?

Mt Vr Gr,
Richt
Back to top
View user's profile Send private message
Rainmaker
Veteran
Veteran


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 1650
Location: /home/NL/ehv/

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 2:54 am    Post subject: Reply with quote

dat is wel ERG krap. Ga in ieder geval voor een 2.4 kernel, 2.6 zal moeizaam gaan.

Heb hier een 200Mhz / 128 MB router staan, die trekt het redelijk, op een 2.6 kernel. Een GUI durf ik er niet eens op te zetten.

Op zich zou het niet al te probleemmatisch moeten zijn met een wat oudere kernel, een wat oudere xfree / xorg versie.

Als windowmanager: fvwm, openbox of enlightenment.
_________________
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bullshit.
Back to top
View user's profile Send private message
Eternal Annoyance
n00b
n00b


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 9
Location: Gouda, The Netherlands

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Ik heb hier ook een P200 staan met 64Mb ram, het enige verschil is dat er bij mij een grotere HDD in zit (20Gb, komt wel van pas als je een gui wilt hebben). Kernel 2.6 draait goed op dat ding, alleen een kwestie van goed instellen.

Vergeet kde, gnome, xfce4 en rox-desktop maar. Die gaan er niet goed genoeg op draaien. Ik denk dat de meeste programma's die van die DE's afhankelijk zijn niet echt goed zullen draaien; misschien dat er een enkele uitzondering is.

Vermijd /alles/ wat GTK 2.x, java, QT 3.x of WXWidgets wil hebben.

Misschien dat FVWM2 of blackbox zijn waar je naar op zoek bent?
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

hmmm, ik wil er gewoon op internetten, text verwerken mischien dat blackbox dus wel een goed idee is,
wat is een goede text verwerker en een browser?
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
hmmm, ik wil er gewoon op internetten, text verwerken mischien dat blackbox dus wel een goed idee is,
wat is een goede text verwerker en een browser?

Abiword en firefox (dillo als je echt minimaal wilt zijn)
Back to top
View user's profile Send private message
jhwh
n00b
n00b


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 24

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 6:27 pm    Post subject: Reply with quote

Gentoo is natuurlijk pure fun maar op zo'n bakkie kan het wel een compilatie-nachtmerrie worden. Misschien beter om Debian te proberen (lap, veroorzaak ik hier direct een flame-war ;-) )
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

neen, ik wil gewoon gentoo erop, want daar heb ik de cd van :twisted:
om nu nog een cd van debian te downloaden, jah duh, dat doe ik niet meer en ik heb overgens tijd zat dus compilen mag van mij best een dagje duuren als ik maar gentoo erop krijg
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

mischien wel handig dat ik even vermeld dat ik een gentoo n00b bn, k heb aleen nog maar met ubuntu gewerkt en ken dus nietveel van linux :oops:
dat van dillo, welke versie moet ik hebben, ik kan op de download site geen source vinden
Back to top
View user's profile Send private message
Eternal Annoyance
n00b
n00b


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 9
Location: Gouda, The Netherlands

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Het compileren zou weleens meer dan een dagje kunnen duren (mijn P200 was er in totaal een week zoet mee), tenzij je glibc, gcc, binutils en x.org als binaries installeerd - en dan nog kan het lang duren.
Je kan het downloaden van dillo ook gewoon aan portage over laten (de source van die browser is niet zo heel groot).
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 5:45 am    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
mischien wel handig dat ik even vermeld dat ik een gentoo n00b bn, k heb aleen nog maar met ubuntu gewerkt en ken dus nietveel van linux :oops:
dat van dillo, welke versie moet ik hebben, ik kan op de download site geen source vinden

Code:
emerge dillo

;)
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

dankje, ik ken alle codes nog nit, als je die code gebruikt, moet je dan internetverbinding hebben?
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
dankje, ik ken alle codes nog nit, als je die code gebruikt, moet je dan internetverbinding hebben?

Ja.
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

ok, dan zet ik er even een netwerkkaart in ( de pc is nog niet geinstaleert), moet je als je een dhcp router hebt ook dinge configureeren?
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 9:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ja, start net-setup als de livecd geboot is.
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 6:59 am    Post subject: Reply with quote

Code:
dhcpcd eth0

Moet voldoende zijn bij de meeste providers, mocht je op @home zitten, gebruik dan:
Code:
dhcpcd -h <hostname> eth0

En edit je /etc/conf.d/net bestand als je eenmaal gechroot bent.
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 2:25 pm    Post subject: Reply with quote

verschilt dat per provider? ik heb gewoon een sitecom dhcp router, daar heeft mijn provider niks mee temaaken
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
verschilt dat per provider? ik heb gewoon een sitecom dhcp router, daar heeft mijn provider niks mee temaaken

Nee, wat Q-collective zei over die -h optie is alleen als je direct met internet verbonden bent, je kunt gewoon dhcpcd eth0 doen.
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Frenkel wrote:
Richt wrote:
verschilt dat per provider? ik heb gewoon een sitecom dhcp router, daar heeft mijn provider niks mee temaaken

Nee, wat Q-collective zei over die -h optie is alleen als je direct met internet verbonden bent, je kunt gewoon dhcpcd eth0 doen.

Nee, dit is echt een "bug" bij @home. Het is ook, voor zover ik weet, de enige provider ter wereld die een vooraf gedefinieerde hostname eist bij het inloggen op het netwerk.
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Mon Nov 07, 2005 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

lijkt me sterk, ik heb al die gegevens die mijn provider moet hebben in mijn router staan, wat moeten ze dan met de config van mijn pc ?

overgens gaa ik morgen of overmorgen pas instaleeren/complillen dus suggesties zijn welkom
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Nov 07, 2005 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
lijkt me sterk, ik heb al die gegevens die mijn provider moet hebben in mijn router staan, wat moeten ze dan met de config van mijn pc ?

Ik heb niets over de config van je pc gezegd, ik had het over hostnames, ah nevermind... Ik zit op @home, ik weet waar ik het over heb ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

ik weet heelaas nog niet of de instal wel doorgaat, ik kan de pc voor 80€ verkoopen, en dan koop ik een een nieuwe garde schijf in mijn AMD athlon XP 2200+, zet ik daar wel GENTOO op 8) duurt wat minderlang met compillen
Back to top
View user's profile Send private message
koenderoo
Guru
Guru


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 514
Location: Zwolle, The Netherlands

PostPosted: Fri Nov 18, 2005 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Je zet er Gentoo op omdat je minder lang wilt compileren?
Je bedoeld dat het minder lang compileren is nadat je klaar bent met installeren hoop ik?
Anders wil ik je graag uit de droom helpen. Installeren kost je op een P1 200 met 64 MB Ram een aantal dagen isntalleren.

Wat volgens mij wel tijdbesparend helpt is een hele grote SWAP drive aanmaken. Dit heb ik echter nooit echt getest.
Ik meen het idee te hebben dat een SWAP drive van 4x het aanwezige geheugen met zulke (met respect) lage hoeveelheden geheugen toch redelijk werkt. Een snelle drive werkt natuurlijk altijd mee op zo'n moment.
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Fri Nov 18, 2005 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

koenderoo wrote:
Je zet er Gentoo op omdat je minder lang wilt compileren?
Je bedoeld dat het minder lang compileren is nadat je klaar bent met installeren hoop ik?
Anders wil ik je graag uit de droom helpen. Installeren kost je op een P1 200 met 64 MB Ram een aantal dagen isntalleren.

Wat volgens mij wel tijdbesparend helpt is een hele grote SWAP drive aanmaken. Dit heb ik echter nooit echt getest.
Ik meen het idee te hebben dat een SWAP drive van 4x het aanwezige geheugen met zulke (met respect) lage hoeveelheden geheugen toch redelijk werkt. Een snelle drive werkt natuurlijk altijd mee op zo'n moment.


Lezen is ook een kunst, hij zei dat ie met het geld wat hij voor die pc kon vangen (80 euro) een extra harde schijf koopt voor zijn "goede" pc, een AMD 2200+. Dan installeert ie Gentoo op die harde schijf op die pc, dan duurt compilen dus WEL minder lang.
Back to top
View user's profile Send private message
Richt
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2005
Posts: 12

PostPosted: Sun Dec 04, 2005 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

iik heb nu een andere pc van de zolder gehaalt en ik kwam erachter dat het een Pentium 233 mhz is met 128 mb ram, komt gentoo op :D want mijn slackware cd doet niet meer :(

is 1 GB genoeg? (128 mb swap, 300 mb /boot, de rest /
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Sun Dec 04, 2005 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

Richt wrote:
iik heb nu een andere pc van de zolder gehaalt en ik kwam erachter dat het een Pentium 233 mhz is met 128 mb ram, komt gentoo op :D want mijn slackware cd doet niet meer :(

is 1 GB genoeg? (128 mb swap, 300 mb /boot, de rest /


Denk het niet, /usr/portage alleen is al > 450mb, zo blijft er niet veel over voor de rest van je systeem en je hebt natuurlijk ook ruimte nodig om dingen te compilen (dit kan soms wel aardig veel zijn).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum