Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
vlc anyone?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
llywelyn
n00b
n00b


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 45

PostPosted: Fri Nov 18, 2005 2:09 am    Post subject: vlc anyone? Reply with quote

What is required to get vlc working from portage on PPC?

I noticed it was marked ~PPC, and also noticed that PPC seems to be supported by the developers, so I went ahead and attempted to emerge it.

It failes (for me anyway) at <workdir>/modules/video_filter complaining that a bunch of stuff is undeclared in function "MergeAltivec" ... very mysterious.
I added the "altivec" USE flag but that didn't make any difference.

Here are my other USE flags in case they will help:
Code:
[ebuild  N    ] media-video/vlc-0.8.2-r2  (-3dfx) +X +a52 +aac +aalib -alsa -altivec -arts +bidi +cdda +corba +daap -debug +dts +dvb +dvd +esd +fbcon +ffmpeg +flac +freetype -ggi +gnutls +httpd -joystick +libcaca -lirc +live +matroska +mod +mp3 +mpeg +ncurses +nls +nsplugin +ogg +opengl +oss +png +samba +screen +sdl +speex +stream +svg (-svga) +theora +unicode -v4l +vcd +vlm +vorbis -wxwindows +xml2 +xosd +xv 0 kB


Any ideas?

Thanks! :-)
_________________
Estoy apesadumbrado para mi Español ... estoy practicando ...
iBook Dual-USB G3/800MHz 640 MB RAM
OS 10.4 / Gentoo 2005.0 / NetBSD 2.1
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Fri Nov 18, 2005 5:14 am    Post subject: Reply with quote

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=82128

Since none of the devs have been able to test this, I'd appreciate some feedback as to what worked/didn't work for you.
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Sun Feb 05, 2006 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

In my case I can't get vlc installed because graphiz doesn't emerge:
Code:
# emerge -auNDtv vlc

These are the packages that I would merge, in reverse order:

Calculating dependencies ...done!
[ebuild  N    ] media-video/vlc-0.8.4a  (-3dfx) +X -a52 +aac -aalib +alsa (-altivec) -arts -avahi -bidi -cdda -corba -daap -debug -dts -dvb +dvd +esd +fbcon +ffmpeg -flac -ggi -gnutls -hal -httpd -joystick -libcaca -lirc -live -matroska -mod +mp3 +mpeg +ncurses +nls +nsplugin +ogg +opengl -oss +png (-real) +samba -screen +sdl -shout -skins +speex -stream -svg (-svga) -theora +truetype -v4l +vcd -vlm +vorbis (-win32codecs) -wxwindows -xinerama +xml2 -xosd +xv 7,030 kB
[ebuild  N    ]  media-libs/libdvdplay-1.0.1  169 kB
[ebuild  N    ]  media-libs/libdvbpsi-0.1.3  187 kB
[ebuild  N    ]   app-doc/doxygen-1.4.4  -doc +qt -tetex +unicode 2,801 kB
[ebuild  N    ]    media-gfx/graphviz-1.16-r1  -tcltk 0 kB
...
Code:
../dynagraph/common/.libs/libdynagraph.a(stringsOut.o):stringsOut.cpp:(.gnu.linkonce.t._Z12stringifyAnyI6
LGraphI10GraphAttrs9NodeAttrs9EdgeAttrs6UpdateS4_S4_EEvP9TransformPT_S4_+0x1a4):
more undefined references to `std::basic_ostringstream<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >::basic_ostringstream(std::_Ios_Openmode)@@GLIBCXX_3.4' follow
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [dynagraph] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/graphviz-1.16-r1/work/graphviz-1.16/dynagraph'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/graphviz-1.16-r1/work/graphviz-1.16/dynagraph'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/graphviz-1.16-r1/work/graphviz-1.16'
make: *** [all] Error 2


edit by nixnut: inserted a line break to prevent mile wide html
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
Fugee47
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Nov 2004
Posts: 196
Location: Germany

PostPosted: Mon Feb 06, 2006 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

I emerged vlc last night, without any problems/errors.

here are my useflags:

USE="-fPIC -ldap pci fbcon objc gcj mikmod dvdread encode altivec a52 python aac wxwindows gtk gtk2 qt kde dvd alsa cdr hal aalib cdparanoia cpudetection matroska oss theora -nas sqlite mozdevelop svg"
Back to top
View user's profile Send private message
fb
l33t
l33t


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 636
Location: New Zealand

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 12:37 am    Post subject: Reply with quote

I emerged vlc sometime last week, I think I had to keyword
libebml as well as vlc.
I have an iMac G4, my CFLAGS are as follow:
Code:
CFLAGS="-O2 -mcpu=7450 -pipe -maltivec -mabi=altivec -mpowerpc-gfxopt -fsigned-char -frename-registers -fweb -fno-
strict-aliasing"

and I used the following USE flags:
Code:
emerge -pv vlc

These are the packages that I would merge, in order:

Calculating dependencies ...done!
[ebuild   R   ] media-video/vlc-0.8.4a  (-3dfx) +X +a52 +aac +aalib +alsa +altivec +arts -avahi -bidi +cdda -corba +daap -debug +dts +dvb +dvd +esd +fbcon +ffmpeg +flac +ggi +gnutls +hal -httpd -joystick -libcaca -lirc +live +matroska +mod +mp3 +mpeg +ncurses +nls -nsplugin +ogg +opengl +oss +png (-real) +samba -screen +sdl +shout +skins -speex +stream +svg (-svga) +theora +truetype -v4l +vcd -vlm +vorbis (-win32codecs) +wxwindows -xinerama +xml2 -xosd +xv 0 kB

My main problem is I never managed to use vlc correctly on linux (both x86 and ppc), I have been playing
ogg file with vlc on OSX for a while but when I try to open a file in linux for some reason I have no output.
I do not usually use vlc on linux for that reason, other players are doing fine.

[edit] I had the extra keyworded package wrong it should be libebml I think [\edit]
Back to top
View user's profile Send private message
nokilli
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 195

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 2:41 am    Post subject: Reply with quote

If you're running Gnome I can highly recommend the built-in Totem Movie Player. I have VLC installed on Mac OS X on this machine and it is barely able to deal with the various AVI's I throw at it, while Totem just totally excels in playback. I mean, it's night and day; no comparison between the two.

Maybe VLC under Linux would fare better, but I'm not sure I understand why that would be so.
Back to top
View user's profile Send private message
fb
l33t
l33t


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 636
Location: New Zealand

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 2:50 am    Post subject: Reply with quote

I am a KDE person. I have no problem with vlc on OSX. Only on linux.
And I am not talking about movies usually but about music.
Ogg and mp3 just don't play. I have to check on my x86 box
but I have basically the same problem open a music file and sit
here waiting....... Nothing happens.
I have a feeling something fundamental escapes me but what?

At the moment I am test driving kaffeine, after having used juk and
xmms. They all do all right in most respect. I will probably also test
amarok quite a bit before settling.
Back to top
View user's profile Send private message
grazie
n00b
n00b


Joined: 14 Nov 2005
Posts: 61

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Notice it's still ~ppc in portage, but it Installed OK for me, However I've got the following problem,

Code:

VLC media player 0.8.4a Janus
Remote control interface initialized, `h' for help
libdvdnav: Using dvdnav version 0.1.10 from http://dvd.sf.net
status change: ( New input: dvd:// )
status change: ( audio volume: 256 )
status change: ( play state: 1 )
libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.9 for DVD access
libdvdnav: DVD Title: Memento
libdvdnav: DVD Serial Number: bf27821a
libdvdnav: DVD Title (Alternative): Memento
libdvdnav: Unable to find map file '/home/graeme/.dvdnav/Memento.map'
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00f70000. Regions: 4

libdvdread: Attempting to retrieve all CSS keys
libdvdread: This can take a _long_ time, please be patient

libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VIDEO_TS.VOB at 0x00000130
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_01_0.VOB at 0x00001796
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_01_1.VOB at 0x00047313
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Found 1 VTS's
libdvdread: Elapsed time 0
[00000241] a52 decoder: A/52 channels:6 samplerate:48000 bitrate:448000
[00000242] main audio output error: couldn't find a filter for the first part of the conversion
[00000242] main audio output error: couldn't set an input pipeline
Killed

Looks like a Gnome/audio config problem to me. My Desktop->Preferences->Multimedia Systems Selector settings are as follows

Audio

Default Sink
Output:ALSA
Pipeline:alsasink

Default Source
Input:ALSA
Pipeline:alsasrc

This matches the keys in gconf, but the Audio Default Source Test button causes the application to hang!? Also, what's the best way to add VLC to my Gnome menus?
Back to top
View user's profile Send private message
davidgurvich
Veteran
Veteran


Joined: 23 Apr 2004
Posts: 1063

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 6:10 am    Post subject: Reply with quote

I can emerge vlc with no problem. Actually using it is another story. The plugin crashes every browser. The player doesn't play anything and seg faults.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum