Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
LaCie 50 GB drive krijgt geen /dev/sd*(*)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 5:17 pm    Post subject: LaCie 50 GB drive krijgt geen /dev/sd*(*) Reply with quote

Gisteren heb ik een LACie mobiele harde schijf gekocht. Het is deze 8)

Ik krijg 'm alleen niet werkende op mijn laptop wanneer ik Gentoo Linux gebruik. Met een Knoppix-DVD werkt die wel, maar dan langzaam met USB1...
Op mijn pc met Gentoo Linux werkt het trouwens ook. 8)

Op mijn laptop werkt het dus vreemd genoeg niet met Gentoo Linux. Waarschijnlijk staat er ergens een instelling fout. De kernel is geconfigureerd met SCSI-support en usb-storage.

/proc/bus/usb/devices geeft:
Code:
T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=02 Cnt=02 Dev#= 11 Spd=480 MxCh= 0
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=059f ProdID=0641 Rev= 0.00
S:  Manufacturer=LaCie
S:  Product=LaCie HardDrive USB
S:  SerialNumber=10000E000AA4B69F
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=  2mA
I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms


Alleen ik krijg dan geen /dev/sda en de 2 gemaakte partities te zien. :( Als ik een geheugenkaartje aankoppel op m'n systeem dan krijgt die wel direct de aankoppelpunt, dus /dev/sdb1, te zien. Ook /dev/sdb is dan aanwezig. Plotseling heeft mijn LaCie-drive dan ook /dev/sda, maar hier kan ik niks mee. Fdisk werkt er ook niet mee. De partities zijn er dan ook niet (dev/sda1 en /dev/sda2).

Iemand enig idee wat ik fout heb ingesteld?
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

Wat is de output van dmesg vlak na je hem aangekoppeld hebt?
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13
scsi5 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 13
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 13
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 14
scsi6 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 14
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 14
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 15
usb 1-3: can't set config #1, error -71
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 16
scsi7 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 16
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 16
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 17
scsi8 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 17
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 17
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 18
scsi9 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 18
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 18
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 19
scsi10 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 19
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 19
ehci_hcd 0000:00:1d.7: port 3 reset error -110
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 20
scsi11 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb-storage: device found at 20
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 20
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 21
usb 1-3: device not accepting address 21, error -71
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 22
scsi12 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 3-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 22
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 1-0:1.0: over-current change on port 3
usb 1-3: USB disconnect, address 22
usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 23
scsi13 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 23
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

Even later kreeg ik deze meldingen erachter aan:

Code:
usb 1-3: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 23
scsi: Device offlined - not ready after error recovery: host 13 channel 0 id 0 lun 0
usb-storage: device scan complete
:?
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Daar lijkt iets fout te gaan. Je kan proberen of het met usb1.0 wel werkt. Als root even
Code:
rmmod ehci_hcd
doen en dan de device weer opnieuw inpluggen.
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmmm ik heb alles van USB in de kernel gebakken. :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

Er zijn trouwens twee usb 1.1 implemetaties (uhci en ohci). Ik heb wel problemen gehad als ik de verkeerde/beide had. Je moet dus even zeker zijn dat maar 1 van de twee in de kernel zit en alleen de juiste. Hangt van je hardware af wat de juiste is :))
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb ze nu dus beiden... :roll:

Volgens /proc/pci:
Code:

  Bus  0, device  29, function  0:
    USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 1).
      IRQ 11.
      I/O at 0xbf80 [0xbf9f].
  Bus  0, device  29, function  1:
    USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 1).
      IRQ 11.
      I/O at 0xbf40 [0xbf5f].
  Bus  0, device  29, function  2:
    USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 1).
      IRQ 11.
      I/O at 0xbf20 [0xbf3f].
  Bus  0, device  29, function  7:
    USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 1).
      IRQ 11.
      Non-prefetchable 32 bit memory at 0xfaeffc00 [0xfaefffff].


Dus ik zal even ohci eruit halen. :wink: Even kijken ofdat dit nu het probleem was waar ik nu mee zit. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

Het werkt nu nog steeds niet... :?
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

Even een kernel geprobeerd zonder EHCI (usb 2) en dat werkt ook al niet. Nu is de output van dmesg als volgt hiermee:

Code:
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
scsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 3
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usb 2-1: USB disconnect, address 3
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 4
usb 2-1: device descriptor read/all, error -71
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 5
scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 2-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
hub 2-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 5
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usb 2-1: USB disconnect, address 5
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 6
scsi3 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 2-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
hub 2-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 6
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usb 2-1: USB disconnect, address 6
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 7
scsi4 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 7
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
hub 2-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
hub 2-0:1.0: over-current change on port 1
usb 2-1: USB disconnect, address 7
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 8
usb 2-1: device descriptor read/64, error -71
scsi5 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
hub 2-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
hub 2-0:1.0: over-current change on port 1
usb-storage: device found at 8
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usb 2-1: USB disconnect, address 8
usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 9
scsi6 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 9
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usb 2-1: reset full speed USB device using uhci_hcd and address 9


Het probleem zit dan denk ik niet in EHCI. Het zal dan wel ergens anders in zitten. Maar wat? :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

Nog even wat meer output en nu van udevmonitor:

Code:

# udevmonitor
udevmonitor prints the received event from the kernel [UEVENT]
and the event which udev sends out after rule processing [UDEV]

UEVENT[1133132269.332681] remove@/class/scsi_host/host6
UEVENT[1133132269.332723] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132269.332734] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132269.340825] remove@/class/scsi_host/host6
UDEV  [1133132269.374509] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UDEV  [1133132269.403728] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UEVENT[1133132277.426134] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UEVENT[1133132277.427780] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132277.430945] add@/class/scsi_host/host7
UDEV  [1133132277.459799] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132277.468189] add@/class/scsi_host/host7
UEVENT[1133132277.588889] remove@/class/scsi_host/host7
UEVENT[1133132277.588916] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132277.588928] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132277.597169] remove@/class/scsi_host/host7
UEVENT[1133132277.741044] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UEVENT[1133132277.741809] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UDEV  [1133132277.808564] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132277.905289] add@/class/scsi_host/host8
UEVENT[1133132278.088828] remove@/class/scsi_host/host8
UEVENT[1133132278.088859] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132278.088870] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132278.097180] remove@/class/scsi_host/host8
UDEV  [1133132278.234491] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UDEV  [1133132278.262582] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132278.297633] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UEVENT[1133132278.777362] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UEVENT[1133132278.778252] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UDEV  [1133132278.832836] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UEVENT[1133132279.780784] add@/class/scsi_host/host9
UDEV  [1133132280.096807] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
UDEV  [1133132280.106135] add@/class/scsi_host/host9
UDEV  [1133132280.138071] add@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132280.166139] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1
UDEV  [1133132280.201378] remove@/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb2/2-1/2-1:1.0
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ineens werkt het.... 8O

Net ben ik een tijdje onder Knoppix bezig geweest met het kopiëren van bestanden van mijn hd naar mijn LaCie drive toe. Wilde ook nog wel wat anders op mijn laptop doen, dus ik switch naar Gentoo toe. Tijdens het opstarten zag ik nu het volgende voorbij komen:

Code:

SCSI device sda: 97691328 512-byte hdwr sectors (50018 MB)
sda: assuming drive cache: write through
SCSI device sda: 97691328 512-byte hdwr sectors (50018 MB)
sda: assuming drive cache: write through
 /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2
Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
Attached scsi generic sg0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0,  type 0
usb-storage: device scan complete


Het werkt nu dus. 8) Ben benieuwd voor hoelang. :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

Heb je hotplug wel draaien eigenlijk. Dat het alleen werkt als hij al aangesloten is duidt erop dat het een probleem met hotplug is.
Code:
emerge hotplug
rc_update add hotplug default
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Tue Nov 29, 2005 5:54 am    Post subject: Reply with quote

Hotplug werkt bij mij gewoon. :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Tue Nov 29, 2005 11:55 am    Post subject: Reply with quote

Ik denk trouwens dat het probleem opgelost is na een update van wat software. Ik heb nu een nieuwere baselayout geinstalleerd en mogelijk dat dit mijn probleem heeft opgelost.

N.B. Ik had eerst niet de allernieuwste baselayout geinstalleerd door problemen die mijn netwerk ervan kreeg.... nu werkt alles gewoon weer goed. 8)
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Tue Nov 29, 2005 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ik had laatst ook van die error -71 ellende. Bleek dat de ide connector in de usb behuizing niet helemaal goed vast zat. Kan dus blijkbaar ook een probleem met de verbinding zijn.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Het probleem is nog niet voorbij. :( Ik heb nu zo'n beetje om de dag het probleem dat ik wel of niet mijn LaCie-drive kan benaderen... :roll:
Het blijft een mysterieus probleem. :roll:
Ik vermoed dat het iets met udev is wat niet helemaal goed gaat...

Mogelijk dat ik op mijn laptop Gentoo maar opnieuw ga installeren. Lijkt me gelijk weer wat andere onvolkomenheden op te gaan lossen. :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb ook een probleempje met mijn usbstick. Hij kan hem niet mounten/connecten voordat ik als root
Code:
fdisk -l /dev/sda
doe, misschien dat dat voor jou ook helpt?
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

Dit werkte bij mij helaas niet. :(
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 1:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ik denk dat je een bug zal moeten openen. Hopelijk kan een developer je helpen.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

BlackEdder wrote:
Ik heb ook een probleempje met mijn usbstick. Hij kan hem niet mounten/connecten voordat ik als root
Code:
fdisk -l /dev/sda
doe, misschien dat dat voor jou ook helpt?
Mmm, had ik ook, tot ik die drivers maar in de kernel gebakken heb ipv als modules. Blijkbaar moet er dan iets geinitialiseerd worden.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Stefan de Groot wrote:
Het probleem is nog niet voorbij. :( Ik heb nu zo'n beetje om de dag het probleem dat ik wel of niet mijn LaCie-drive kan benaderen... :roll:
Het blijft een mysterieus probleem. :roll:
Ik vermoed dat het iets met udev is wat niet helemaal goed gaat...

Mogelijk dat ik op mijn laptop Gentoo maar opnieuw ga installeren. Lijkt me gelijk weer wat andere onvolkomenheden op te gaan lossen. :wink:

Ik zou die drive ook eens aan een andere machine proberen in een poging te achterhalen waar de storing zit. Misschien is de behuizing niet helemaal lekker, of de usb kabel of een usb poort etc. Zoals ik al zei was het in mijn geval de ide connector in de behuizing die niet goed vast zat. Maar voor hetzelfde geld is het in jouw geval de kernel.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEdder
Advocate
Advocate


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 2588
Location: Dutch enclave in Egham, UK

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
BlackEdder wrote:
Ik heb ook een probleempje met mijn usbstick. Hij kan hem niet mounten/connecten voordat ik als root
Code:
fdisk -l /dev/sda
doe, misschien dat dat voor jou ook helpt?
Mmm, had ik ook, tot ik die drivers maar in de kernel gebakken heb ipv als modules. Blijkbaar moet er dan iets geinitialiseerd worden.

Een andere usbstick werkt wel ok op dezelfde pc. Die usbstick werkt weer niet perfect op mijn andere pc (usb2 stopt op een gegeven moment, usb1 werkt wel, maar natuurlijk veel langzamer). Lijkt dat usb poorten op verschillende moederboorden toch kleine verschilletjes kunnen hebben :(
Back to top
View user's profile Send private message
Stefan de Groot
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 82
Location: /home/ Netherlands/ Rotterdam

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Vanavond kan ik zonder problemen mijn LaCie drive gebruiken..
Ben benieuwd ofdat morgen nog zo is. :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Dec 05, 2005 11:48 pm    Post subject: Reply with quote

Stefan de Groot wrote:
Vanavond kan ik zonder problemen mijn LaCie drive gebruiken..
Ben benieuwd ofdat morgen nog zo is. :roll:

Vreemd dat dat schijnbaar af en aan gaat bij jou :?:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum