Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sound problem in kernel 2.6.15-r2 and g3-500
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
btlee
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 168
Location: San Francisco

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 9:19 am    Post subject: sound problem in kernel 2.6.15-r2 and g3-500 Reply with quote

After I upgrade harddisk and gnome, alsa driver (included in kernel) is weird.
Actually it works, but alsaconf can't detect it.
So when i boot the computer, alsasound script fails to start.
Interestingly, when i loaded the driver manually, it load successfully and sounds fine.
But, whenever i shutdown and reboot, I must set the volume and other parameters.
It is a little annoying.
I'm using gentoo-sources-2.6.15-r2, udev-079-r1 (or udev-084 works without difference),
alsa-lib-1.0.11_rc3.
But when i downgraded to alsa-lib-1.0.10, it didn't change.
What can i try to check?
_________________
AMD64 3200+, 2G/160G+250G
DELL 700m, 1.8GHz, 2G/80G
iBook G3-500Mhz, 640M/100G
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

alsaconf doesn't work on ppc, sorry.
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum