Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Install error with live cd 2006.0 is it a bug or is it me
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pony-tail
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2006
Posts: 46
Location: Brisbane

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 3:32 am    Post subject: Install error with live cd 2006.0 is it a bug or is it me Reply with quote

I am in the process of installing Gentoo on a PIII 800 with 512meg ram 40gig hd and TNT 32meg vid.
but during the install it has come up with an error .(this is the third attempt at installing)
I am not sure if this is a bug or if I am doing something wrong .
The error is : -ERROR! : Failure to add group audio cdrom floppy games portage usb plugdev video wheel ian and it wasn't that the group already exists!
followed by : -ERROR! : Failed to add user ian
I believe the second is a symptom of the first
Is there something I may have entered incorrectly ?
This can be repaired at first boot by code : adduser or code : useradd
I was using the graphic installer.
attempting to set values :- user ian
groups audio cdrom floppy games portage usb plugdev video wheel ian
shell /bin/bash
id 1000
home /home/ian
Although I have been using Linux for a while this is only my second Gentoo install ( the other was a stage one just over a year ago )
I mostly use Debian
_________________
Old but active
Back to top
View user's profile Send private message
pony-tail
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2006
Posts: 46
Location: Brisbane

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 4:29 am    Post subject: Reply with quote

I have found a duplicate thread so it might be an idea for one of the mods to merge the two if possible
the duplicate is titled -: A bunch of emerging during the install errors
Ps my bad as his post was there first. The search engine did not pick it up.
but the errors are identical.
_________________
Old but active
Back to top
View user's profile Send private message
luisrobles
n00b
n00b


Joined: 02 Mar 2006
Posts: 3

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

try only adding the WHEEL group, later add gropus as root, (for the moment...)
Bug: i don't know... 8O 8O
_________________
COMPAQ V2417LA NOTEBOOK powered by Gentoo:
AMD Sempron 3000+ (1.8 GHz, 25 W) // 512MB 333DDR // HD 60GB // 14.0'' WXGA Widescreen (1280 x 768) // DVD+-R/RW (Double Layer) // LAN 10/100 // Wireless Broadcom 802.11b/g.
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Installing Gentoo to Duplicate Threads in favour of A bunch of emerging during the install errors.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum