Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Emerge Sync - Cannot resolve a virtual package name to an eb
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DannoNZ
n00b
n00b


Joined: 27 May 2003
Posts: 12

PostPosted: Wed Mar 15, 2006 7:36 am    Post subject: Emerge Sync - Cannot resolve a virtual package name to an eb Reply with quote

I've tried this 3 times over the past 12 hours and I'm getting this:

Number of files: 139068
Number of files transferred: 1229
Total file size: 118900363 bytes
Total transferred file size: 2145867 bytes
Literal data: 2145867 bytes
Matched data: 0 bytes
File list size: 3053498
Total bytes written: 24761
Total bytes read: 5255254

wrote 24761 bytes read 5255254 bytes 19165.21 bytes/sec
total size is 118900363 speedup is 22.52

>>> Updating Portage cache: 88%!!! Cannot resolve a virtual package name to an ebuild.
!!! This is a bug, please report it. (virtual/libintl-0)

Any suggestions whether this might actually be a bug or is there a workaround or something?

This is on my virtual server:
Linux 2.6.9-skas3-v8-rc1-bs7 #2 Tue Feb 22 13:34:46 EST 2005 i686 UML User Mode Linux GNU/Linux

Thanks in advance :)
Back to top
View user's profile Send private message
ecatmur
Advocate
Advocate


Joined: 20 Oct 2003
Posts: 3595
Location: Edinburgh

PostPosted: Wed Mar 15, 2006 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Update portage.
_________________
No more cruft
dep: Revdeps that work
Using command-line ACCEPT_KEYWORDS?
Back to top
View user's profile Send private message
DannoNZ
n00b
n00b


Joined: 27 May 2003
Posts: 12

PostPosted: Wed Mar 15, 2006 10:16 am    Post subject: Reply with quote

ecatmur wrote:
Update portage.


I tried just doing that and got:

Code:
localhost root # emerge portage
!!! ARCH is not set... Are you missing the /etc/make.profile symlink?
!!! Is the symlink correct? Is your portage tree complete?


Sure enough, my make.profile symlink was now pointing somewhere that emerge sync had removed - so I updated it to point at 2006.0 and have now been able to upgrade Portage.

Everything seems to be happy and working again now :-)

Thanks,

Dan
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Wed Mar 15, 2006 10:23 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads in favour of Emerge Bug (SOLVED).
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum