Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Configuration error when logging in/su-ing [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trabtro
n00b
n00b


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 3

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 9:22 pm    Post subject: Configuration error when logging in/su-ing [SOLVED] Reply with quote

Code:
configuration error - unknown item 'FAILLOG_ENAB' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'LASTLOG_ENAB' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'MOTD_FILE' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'FTMP_FILE' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'ENV_ROOTPATH' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'PASS_MIN_LEN' (notify administrator)
configuration error - unknown item 'CHFN_AUTH' (notify administrator)


That is the error that comes up whenever I login (using any account) or su into the root account.
If you would like some information, please feel free to ask and I'll do my best to supply it to you.

Also: While I'm here, can someone please tell me how to take a screen-shot, for future use? Thank you.


Last edited by trabtro on Wed Mar 22, 2006 10:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
treor
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 May 2005
Posts: 174
Location: germany

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

same thing here.

it apears after i did a emerge -uD world today.

perhabs its important: its a gentoo on a amd64 (64bit compiled)


Last edited by treor on Wed Mar 22, 2006 9:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
trabtro
n00b
n00b


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 3

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

I'm pretty sure that mine started appearing after an 'emerge -u world' last night.
Back to top
View user's profile Send private message
treor
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 May 2005
Posts: 174
Location: germany

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

i just used the nice forum search and found that solution:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-366499-highlight-error+unknown+item+faillogenab.html
Back to top
View user's profile Send private message
trabtro
n00b
n00b


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 3

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ah, thank you for the great search.
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7221
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Mon Apr 03, 2006 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Other Things Gentoo to Duplicate Threads, please see this sticky topic.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum