Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problem with compiling gaussian. ld cannot find crtbeginS.o
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hrobarik
n00b
n00b


Joined: 12 May 2005
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 09, 2006 1:28 pm    Post subject: problem with compiling gaussian. ld cannot find crtbeginS.o Reply with quote

I have a problem with compiling some commercial software gaussian 2003. Its written in fortran and for compiling i am using portland group compiler.But it suddenly ends with error:
/usr/bin/ld: /crtbeginS.o: No such file: No such file or directory
I know that it worked on another gentoo system, so my question is what is the problem. The file crtbeginS.o is in /usr/lib/gcc/i686-pc-linux-gnu/3.4.5/
Thanks for any advance.
Back to top
View user's profile Send private message
B.marc
n00b
n00b


Joined: 16 Oct 2005
Posts: 40
Location: Braunschweig / Germany

PostPosted: Mon Apr 10, 2006 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

I installed G03 Rev C.02 just two weeks before on a Gentoo AMD64 system. My problem was the file /bsd/cachsize, which should only output one number (obviously the cachsize). I do not know, if this corresponds with your problem, but I had to change in this file the word "cache" to "cache size".

Otherwise I followed the installation instructions word for word.
Just some stupid questions:
- You are working in a C-shell?
- You set all path's ($PGI, $g03root, etc) correct?
- Fortran compiler is working in C-shell (to test this see the installation instructions of the compiler)?

Sorry, if these questions sound stupid to you, but these were some points were I had problems.

Regards,
Marc
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Mon Apr 17, 2006 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Please see jpeg-6b-r4 fails to compile, fix_libtool_files.sh is no help.

Moved from Other Things Gentoo to Duplicate Threads.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum