Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
airport: net.eth1 is already starting
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Sun May 14, 2006 1:57 pm    Post subject: airport: net.eth1 is already starting Reply with quote

Hi. For connecting the different wireless networks I set up runlevels:
Code:
# ls -l /etc/runlevels/wlan-bonn/

 airport -> /etc/init.d/airport*
 net.eth1 -> /etc/init.d/net.eth1*
The airport script just does a modprobe airport.
Code:
#!/sbin/runscript
# Copyright 1999-2005 Gentoo Foundation
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2
# $Header: $

depend() {
        before net.eth1
}

start() {
        ebegin "load aiport modules"
        modprobe airport
        sleep 5
        eend $?
}

stop() {
        ebegin "unloading airport modules"
        rmmod airport
        rmmod orinoco
        rmmod hermes
        eend $?
}


Why do I get the following message:
Code:
# rc wlan-bonnwg
 * load aiport modules ...                   [ ok ]
 * ERROR:  net.eth1 is already starting.

I think it's because modprobe does start some scripts itself:
Code:
May 14 15:40:57 marialin airport: Card registered for interface eth1
May 14 15:41:01 marialin rc-scripts: WEP key is not set for "BNET" - not connecting
May 14 15:41:01 marialin rc-scripts: Couldn't associate with any access points on eth1
May 14 15:41:01 marialin rc-scripts: Failed to configure wireless for eth1


When I switch again to rc wlan-bonn it works and eth1 is being configured.

Instead of having all modules in /etc/modules.autoload/kernel-2.6 I like to have my modprobe scripts in different runlevels such as wireless environment or firewire environment.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Sat Dec 23, 2006 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

*bump*
I tried this again because I don't need airport modules up all the time.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum