Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Big problem whit YaBoot
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KinkyGolab
n00b
n00b


Joined: 22 May 2006
Posts: 11

PostPosted: Mon May 22, 2006 2:12 pm    Post subject: Big problem whit YaBoot Reply with quote

can sombedy ples help my whit seting up yaboot on my G5 2x2,2


this is my mac-fdisk

livecd ~ # mac-fdisk /dev/sda
/dev/sda
Command (? for help): p
/dev/sda
# type name length base ( size ) system
/dev/sda1 Apple_partition_map Apple 63 @ 1 ( 31.5k) Partition map
/dev/sda2 Apple_Bootstrap bootstrap 1600 @ 64 (800.0k) NewWorld bootblock
/dev/sda3 Apple_UNIX_SVR2 swap 1638400 @ 1664 (800.0M) Linux swap
/dev/sda4 Apple_UNIX_SVR2 root 310941744 @ 1640064 (148.3G) Linux native

Block size=512, Number of Blocks=312581808
DeviceType=0x0, DeviceId=0x0

Command (? for help):




and my nano -w /mnt/gentoo/etc/yaboot.conf



boot=/dev/sda2
device=hd:
ofboot=hd:2
timeout=5
install=/usr/lib/yaboot/yaboot
magicboot=/usr/lib/yaboot/ofboot

image=/boot/vmlinux
root=/dev/sda4
partition=4
label=Linux
read-only

enableofcdboot
enableofboot

when im trying to boot i get error

Please wait, loading kernel...
/ht@0, f2000000/pci@7/k2-sata-root@c/k2-sata@0/disk@0:3,/vmlinux: Unknown or corrupt filesystem


my filesystem is reiserfs

can eneybodey help my what shuld i do after i had emerge yaboot?.

im using 63bits system

and yess i haw read the manual and it dident help my :,-((
_________________
// Sorry About My Spelling Im Dyslectic //
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10974
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon May 22, 2006 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

It seems to be looking for the kernel image on your swap partition. Are you sure yaboot.conf is exactly as you posted it here?
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
KinkyGolab
n00b
n00b


Joined: 22 May 2006
Posts: 11

PostPosted: Mon May 22, 2006 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

yess it is exactly


nixnut wrote:
It seems to be looking for the kernel image on your swap partition. Are you sure yaboot.conf is exactly as you posted it here?

_________________
// Sorry About My Spelling Im Dyslectic //
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Mon May 22, 2006 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Make sure that this yaboot.conf is the one currently installed in the bootstrap by re-running ybin -v.
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
rangerpb
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 19 Jan 2005
Posts: 147

PostPosted: Tue May 23, 2006 6:36 pm    Post subject: yaboot Reply with quote

Try adding the following to your yaboot.conf.

device=/ht@0, f2000000/pci@7/k2-sata-root@c/k2-sata@0/disk@0:

Rerun ybin -v and see if that corrects the situation.
_________________
-->
rangerpb
<--
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum