Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ADSL4linux wil niet werken
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
RickDB
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Sep 2002
Posts: 155
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Apr 09, 2003 9:16 pm    Post subject: ADSL4linux wil niet werken Reply with quote

Ik zit nu direct op de modem(eerst via een router) maar na emerge adsl4linux doe ik dus de setup.
Alles klopt wel login naam pc1 en server aangezien ik geen dns hoef in te vullen(ook met dns dezelfde error).
Maar ik krijg bij adsl start een connection failed error :( , maar dit ligt volgens mij of aan mijn /etc/conf.d/net of aan de /etc/resolv.conf.
Wat zijn de juiste settings want deze maakt de adsl4linux script dus niet aan(of past ze goed aan)?
Maar aangezien het in windows pptp vpn heet en de boot disk dit niet meeleverd(alleen pppoe), hoe moet ik dus emerge sync etc doen zonder internet?

ip settings:

Host: 10.0.0.138 pc1 (dit regelt de script al als het goed is)
client ip: 10.0.0.150 255.255.255.0


Alvast bedankt :) ,

RickDB
Back to top
View user's profile Send private message
SeJo
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 08 Oct 2002
Posts: 298
Location: Belgium

PostPosted: Fri Apr 11, 2003 11:22 am    Post subject: Reply with quote

je resolv.conf heeft op zich niets met het op brengen van je connectie te maken, dit zijn enkel de nameservers die ervoor zorgen dat wanneer je gentoo.org intypt dat zij vinden welk ip adres daarachter schuilgaat.

Wat je kan doen dus is eens kijken naar de /etc/conf.d/net

enkele vraagjes, welke modem heb je juist? is het een usb modem? een andere?
Back to top
View user's profile Send private message
RickDB
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Sep 2002
Posts: 155
Location: Netherlands

PostPosted: Fri Apr 11, 2003 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ok hier ff wat info :) :

Het is een ethernet modem de eerste van kpn mxstream standaard alcatel dus.
De ips moeten dus opgeven worden misschien ook zelfs de /etc/hostname, maar ik wil dus kunnen switchen tussen eth0 en eth1.
Eth0 zit op een router waar tot 9:00-17:00 door ge-internet word(via gateway en standaard netwerk ip) na 17:00 wil ik dus via eth1 direct via de modem kunnen serven.
Via windows 2k3 werkt dit prima als ik de volgende dingen instell:

ip: 10.0.0.150
netmask: 255.255.255.0

En dan vpn pptp ---> hostname 10.0.0.138 pc1 en dan alles auto en de security settings tweaken.
Meer niet en dan werkt ie maar met linux ben ik hier nogal een n00b in :roll:
Hopelijk is dit genoeg info, als iemand zijn /etc/conf.d/net settings wil posten dan weet ik ongeveer hoe ik dit in moet stellen :)
Back to top
View user's profile Send private message
GamesBond
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 66
Location: Amsterdam

PostPosted: Tue Apr 06, 2004 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Er zit een bug in kpnadsl4linux-config

De loginnaam & wachtwoord werden niet automatisch aan pap-secrets toegevoegd. Kent iemand de maintainer van de ebuild? Misschien even melden als bug!

Na corrigeren pap-secrets werkte het meteen :)
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Thu Apr 15, 2004 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Het is misschien niet helemaal wat je zoekt, maar kijk eens naar de overbekende Alcatel speedtouch Home -> Pro hack, die een speedtouch home dmv. een software trucje omzet naar een Pro. Dan kan je mbv. dhcp_spoof het connecten laten gebeuren door je modem.
Back to top
View user's profile Send private message
GamesBond
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 66
Location: Amsterdam

PostPosted: Fri Apr 16, 2004 5:18 am    Post subject: Reply with quote

Je bedoelt de sip spoof hack.
Heb ik al naar gekekeken maar ik heb een nieuwe hardware revisie van de Alcatel 510 (rev 4.2) en daar was nog geen sip spoof hack voor. Sinds vorige week is ie er wel maar ik moet m dus nog proberen :)
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 5:40 am    Post subject: Reply with quote

Kan je de sip-spoof hack even uitleggen? Is dat alleen maar te doen met vast ip's, of ook met dynamische? Want ik wordt helemaal gek van de DHCP-spoofing problemen die ik nu heb...
Back to top
View user's profile Send private message
GamesBond
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 66
Location: Amsterdam

PostPosted: Thu Apr 22, 2004 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Schaamteloos gejat van de sip spoof page:
SIP_SPOOF is een methode om SpeedTouch/Thomson ADSL modems te configureren. Het werkt alleen voor providers die PPPoA doen (ADSL van KPN en PowerASDSL van XS4ALL). Het voordeel van deze methode is dat je geen PPP, PPTP en/of DHCP nodig hebt op je PC/router, terwijl die PC/router wel het externe ADSL IP krijgt. Het verschil met de gewone configuratie is het volgende: normaal krijgt de PPP interface van de modem het externe ADSL IP. Het gevolg hier van is dat packets voor dat IP niet eenvoudig naar buiten willen routeren - dat lukt alleen met een 'truuk' als NAT, of een tunnel (PPTP). Packets bestemd voor het externe ADSL IP worden als het ware 'opgegeten' door de modem's PPP interface. Met SIP_SPOOF daarentegen krijgt de modem's PPP interface niet het externe ADSL IP, maar 1.2.3.4, of helemaal geen IP (unnumbered). Nu kunnen packets bestemd voor het externe ADSL IP op een simpele manier naar buiten gerouteerd worden, waardoor alle packets bestemd voor het externe ADSL IP bij je PC/router terechtkomen. De ethernet kaart in die PC/router moet dan wel het externe ADSL IP toegewezen worden. Zo werkt SIP_SPOOF. 1 en ander wordt geregeld door de SIP_SPOOF configuratie, en de netwerkkaart intelling van je PC/router.

Voor de SpeedTouch Home : http://jp.dhs.org/~jp/
En voor de SpeedTouch 510 : http://jp.dhs.org/~jp/510.html

Dit maakt adsl4linux overbodig en je hebt geen drivers meer nodig :)
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 5:59 am    Post subject: Reply with quote

Kan het ook met dynamische ip's? Want in de guide moet je je netwerk interface configureren met het ip van je internet-verbinding, maar ik heb dynamisch ip? :(
Back to top
View user's profile Send private message
GamesBond
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2004
Posts: 66
Location: Amsterdam

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Huh? Weet je het zeker? Heb ik nog nooit gehoord dat KPN dynamische ip's toekent aan ADSL aansluitingen.

Ben je niet in de war met het ip dat jouw pc van je modem krijgt in de private range? Dat heeft niks met je publieke ip te maken.
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Fri Apr 23, 2004 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

Wie zei er dat ik bij KPN zit? Skynet (in België) kent dynamische ip's toe. Maar ik heb denk ik net door dat SIP staat voor Static IP spoofing =]
Laat dan maar, ik blijf wel een dubbele NAT behouden.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum