Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Multi boot met XP
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rdvrey
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Mar 2003
Posts: 92
Location: Netherlands, Amersfoort

PostPosted: Sun May 11, 2003 7:32 pm    Post subject: Multi boot met XP Reply with quote

Ik wil de laptop van mijn werk multi boot maken, XP prof. is de standaard installatie. De truc met:
c:\gentoo.boot="gentoo" in boot.ini

Zoals bij W2k werkt niet
(missing <windows root>\system32\hall.dll)
De laptop heeft geen floppydrive !

Weet iemand een mogelijkheid om XP en Gentoo met een bootsloader te starten ?

groeten

Robert
Back to top
View user's profile Send private message
Red Nalie
Guru
Guru


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 484
Location: Den Helder - The Netherlands - Europe - Earth - Milky Way - Universe

PostPosted: Sun May 11, 2003 9:03 pm    Post subject: Re: Multi boot met XP Reply with quote

rdvrey wrote:
Ik wil de laptop van mijn werk multi boot maken, XP prof. is de standaard installatie. De truc met:
c:\gentoo.boot="gentoo" in boot.ini

Zoals bij W2k werkt niet
(missing <windows root>\system32\hall.dll)
De laptop heeft geen floppydrive !

Weet iemand een mogelijkheid om XP en Gentoo met een bootsloader te starten ?

groeten

Robert


Misschien gewoon met GRUB of LILO?
LILO maakt het leven vrij makkelijk, maar is ook vrij lelijk maar is wel heel makkelijk.
GRUB is iets moeilijker maar als het eenmaal werkt heb je een prachtige bootloader :)
_________________
Many people call me Linux-freak, I just see me as a freak who uses Linux :)

i'm a little n00bie short and stout, here is my nickname here is my SHOUT!!!1 when i get all flamed up hear me SHOUT!!1 ban me forever, kick me out
Back to top
View user's profile Send private message
rdvrey
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Mar 2003
Posts: 92
Location: Netherlands, Amersfoort

PostPosted: Sun May 11, 2003 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

Het starten van W98 via lilo gaat prima en een gecombineerde W98 en W2k gaat ook. Maar W2k of Xp, daarvan heb ik geen voorbeeld kunnen vinden. De bootsloader van XP prof en Xp home lijken ook verschillend (ik heb geen dissasembler) maar diff met de files van de eerste 446 bytes geeft een verschil op. En na het terug kopieren van de MBR ( ik heb gelukkig met dd de eerste 446 bytes opgeslagen) lijkt het ook zo te zijn dat de drive mapping (als je die met manage computer wijzigd) ook in de MBR te staan (de drive mapping was weg na het terug kopieren van de MBR) Ik heb dit echter nog niet definitief kunnen vaststellen.
Daar komt bij dat er problemen met setup van Xp kunnen ontstaan.
Ik wil de MBR het liefst ongwijzigd laten.

Robert
Back to top
View user's profile Send private message
wilbertnl
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jul 2002
Posts: 89
Location: Tulsa, OK, USA

PostPosted: Mon May 12, 2003 2:35 am    Post subject: Reply with quote

Ik gebruik XP Pro samen met FreeBSD en Linux.

Windows XP staat op de eerste primary partitie van mijn eerste disk.
Mijn entry in het Grub menu ziet er zo uit:
Code:
title           Microsoft Windows XP Professional
                rootnoverify (hd0,0)
                chainloader +1

_________________
Wilbert van Bakel
Strive for excellence, not perfection
Back to top
View user's profile Send private message
iKiddo
Guru
Guru


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 341
Location: Europe?

PostPosted: Mon May 12, 2003 8:54 am    Post subject: Reply with quote

wilbertnl wrote:
Ik gebruik XP Pro samen met FreeBSD en Linux.

Windows XP staat op de eerste primary partitie van mijn eerste disk.
Mijn entry in het Grub menu ziet er zo uit:
Code:
title           Microsoft Windows XP Professional
                rootnoverify (hd0,0)
                chainloader +1


En anders kun je mappen. `info grub` heeft _veel_ informatie over hoe je de verschillende windows edities aan de praat kunt krijgen met grub.
Back to top
View user's profile Send private message
blub
n00b
n00b


Joined: 13 Jun 2002
Posts: 37
Location: Belgium

PostPosted: Mon May 12, 2003 12:43 pm    Post subject: disk troubles Reply with quote

Ik heb vorige week met de aankomende examens ook nog eens windows geïnstalleerd op men tweede disk en grub & lilo kunnen mijn tweede disk niet vinden tijdens het booten ?
Eens men kernel opgestart is vinden ze natuurlijk wel de twee disks :-(


De twee schijven steken op een aparte UDMA controller misschien zal het daar wel iets met te maken hebben.
Back to top
View user's profile Send private message
Red Nalie
Guru
Guru


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 484
Location: Den Helder - The Netherlands - Europe - Earth - Milky Way - Universe

PostPosted: Mon May 12, 2003 3:10 pm    Post subject: Re: disk troubles Reply with quote

blub wrote:
Ik heb vorige week met de aankomende examens ook nog eens windows geïnstalleerd op men tweede disk en grub & lilo kunnen mijn tweede disk niet vinden tijdens het booten ?
Eens men kernel opgestart is vinden ze natuurlijk wel de twee disks :-(


De twee schijven steken op een aparte UDMA controller misschien zal het daar wel iets met te maken hebben.


Dat is zeer raar, ik heb namelijk dezelfde situatie...
Zal ik mijn GRUB config eens geven hiero? (plz hold ;))

[edit]
Wacht even 15mins, mn baas loopt hier rond, over 15mins issie weg en kan ik een SSH naar mn thuisbak uitvoeren :twisted:
_________________
Many people call me Linux-freak, I just see me as a freak who uses Linux :)

i'm a little n00bie short and stout, here is my nickname here is my SHOUT!!!1 when i get all flamed up hear me SHOUT!!1 ban me forever, kick me out
Back to top
View user's profile Send private message
blub
n00b
n00b


Joined: 13 Jun 2002
Posts: 37
Location: Belgium

PostPosted: Mon May 12, 2003 3:24 pm    Post subject: grub Reply with quote

Je mag het altijd posten maar ik weet niet of het iets gaat helpen.
Als ik tijdens het booten bij grub zelf naar de "command" ga in grub en typ boot (hd.. en dan op TAB druk kan ik alleen maar 0 kiezen, dus hd1 kent hij niet :-(

Code:

default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz

title=Gentoo Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hde2
initrd=/boot/initrd-1024x768

# Below needed only for people who dual-boot
title=Windows2003
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
rootnoverify (hd1,2)
chainloader +1


Als ik dus win2003 wil nemen dan zegt hij dat hij de disk hd1 niet vind.
Na het booten vind hij disk 1 wel in grub :-(

En lilo blijft gewoon hangen bij alle opties behalve bij gentoo natuurlijk

Code:

menu-scheme=Wb
boot = /dev/hde
prompt
#boot=/devices/discs/disc0/disc
map = /boot/System.map
lba32
delay = 50
#vga = normal   # Normal VGA console
vga=0x317

        image = /boot/bzImage
        root = /dev/hde2
        #root = /devices/discs/disc0/part3
        label = Gentoo
        read-only # read-only for checking
        initrd=/boot/initrd-1024x768

        other = /dev/hdg
        #other = /devices/discs/disc0/part1
        label = DISK2
        #table = /dev/hdf

        other = /dev/hdg2
        table = /dev/hdg
        label = win

        other=/dev/hdg2 ## Your windows partition
        label=maps
        table=/dev/hdg
        map-drive=0x80   # Change the bios detection order of the primary
               to=0x81  # disks so that windows thinks it is on the master
           map-drive=0x81   # and will boot.
                to=0x80


Ik heb een Promise UDMA100 controller.
LILO version 22.3.3, Copyright (C) 1992-1998 Werner Almesberger
grub (GNU GRUB 0.92)

Ik morgen nog wat proberen anders zwier ik die windows wel voorlopig op men eerste disk.
Back to top
View user's profile Send private message
Red Nalie
Guru
Guru


Joined: 24 Mar 2003
Posts: 484
Location: Den Helder - The Netherlands - Europe - Earth - Milky Way - Universe

PostPosted: Mon May 12, 2003 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Code:

splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
timeout 5
default 0

title=Gentoo
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/bzImage root=/dev/hda3

title=Windows XP
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
root (hd1,1)
rootnoverify (hd1,1)
makeactive
chainloader +1


Probeer het hier eens mee :)

[edit]

Als hij idd 1 niet herkend, zou je eens moeten kijken of hij die tijdens de POST (van je BIOS) wel vind...
Is dat wel het geval, dan moet je je kernel eens controlleren of je je IDE-controller wel goed hebt ondersteund
_________________
Many people call me Linux-freak, I just see me as a freak who uses Linux :)

i'm a little n00bie short and stout, here is my nickname here is my SHOUT!!!1 when i get all flamed up hear me SHOUT!!1 ban me forever, kick me out
Back to top
View user's profile Send private message
rdvrey
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Mar 2003
Posts: 92
Location: Netherlands, Amersfoort

PostPosted: Mon May 12, 2003 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Goed nieuws, Grub boot ook mijn XP prof (is door EDS geinstalleerd en gemodificeerd). En inderdaad de drive mappings van XP staan in de MBR maar grub heeft hier geen last van, Xp heeft ook geen last van Grub ook niet met de drive mappings.

Robert
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Mon May 19, 2003 1:26 am    Post subject: Reply with quote

misschien wat laat maar dit wil ook wel werken windows bootloader mod
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
blub
n00b
n00b


Joined: 13 Jun 2002
Posts: 37
Location: Belgium

PostPosted: Mon May 19, 2003 11:36 am    Post subject: Reply with quote

toch liever mijn Linux windows laten booten en niet andersom !
als je een nieuwe versie van windows installeerd werkt het misschien al niet meer ?
Back to top
View user's profile Send private message
wouzer
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Feb 2003
Posts: 82
Location: The Hague, The Netherlands

PostPosted: Mon May 19, 2003 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ik doe het liever andersom. Laat Windows mijn Linux maar booten. Ik heb een cd waar mijn Gentoo bootsector op staat als linux.bin.
Als Windows weer eens over de datum is (eens in de drie a vier maanden) moet je opnieuw installeren. Windows overschrijft dan je MBR weer. Het enige wat ik dan hoef te doen is die file naar C:\ kopieren en de boot.ini aanpassen.
grtz,

Wouzer51
_________________
It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. (Mark Twain)
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Mon May 19, 2003 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

doe jij drie a vier maanden met windows? wow, bij mij houden ze het eigenlijk nooit langer dan een maand vol :evil:

Maar ik installeer toch liever grub eventjes overnieuw dan dat ik die windows bootloader gebruik (grub is ook al een heel stuk mooier dan windows) tja het is het wat mij betreft wel waard hoor.
grub install is toch niets meer dan:
Quote:
grub
root (hd0,0)
setup (hd0)
quit

_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
paultje3181
n00b
n00b


Joined: 07 May 2003
Posts: 20
Location: Utrecht, Netherlands

PostPosted: Tue May 27, 2003 10:30 am    Post subject: Reply with quote

Met lilo heb ik het hier prima aan de praat.
Kijk gewoon even naar je lilo.conf.example en verander de partities zonodig (en natuurlijk # weghalen als het nodig is.)

en dan opslaan als lilo.conf en /sbin/lilo. Ging bij mij meteen goed. (behalve vorige week. Lag te klooien en toen denk ik een verkeerde versie van lilo binnengehaald. Deed ineens niks meer, kwam win niet in, terwijl ik niks veranderd had in lilo.conf :D )
_________________
Please visit www.passion4dance.nl
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum