Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Slow Openoffice
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 12:49 pm    Post subject: Slow Openoffice Reply with quote

I succeded emerging 2.1.0. On this machine the use is quite slow since opening dialog windows takes 15 seconds. The overall use is ok. Older versions didn't have this.

On another x86 I don't notice that, but that has more cpu power about 2.8 GHz.

Anyone can approve that behaviour?

Maybe this G3 is just getting old. Time for the last pBook generation, I won't leave the ppc community.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
opentaka
l33t
l33t


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 840
Location: Japan

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

I think it's the result of OO trying to resolve its hostname on startup:
discussed here: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-531840-highlight-.html
_________________
"Being defeated is often a temporary condition. Giving up is what makes it permanent" - Marilyn vos Savant
Back to top
View user's profile Send private message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

I set up a FQD entry in hosts but it didn't solve my problem. It's not that Oo takes too long to start. It takes so long to draw a dialog window, and it takes the Window Manager longer to draw the frame around (15sec). Moreover it takes about 10 seconds to switch the virtual desktop of KDE when Oo Impress is running on one of them.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
fb
l33t
l33t


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 636
Location: New Zealand

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

I would have guessed your problem was memory. But if you have 640M of memory
that's more than my 512M and I don't have such problems.
It still fells like a swapping problem from your description. What is the load on
your machine when you run OOo? Also what use flags and CFLAGS did you use
to compile. And last question for my curiosity about how long does it take to
compile this monster on your G3? On my G4 I count just under 24h.
Back to top
View user's profile Send private message
davidgurvich
Veteran
Veteran


Joined: 23 Apr 2004
Posts: 1063

PostPosted: Fri Mar 02, 2007 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

My personal opinion is that OOo is just too big and delicate for gentoo. I've had multiple updates since I built OOo that have broken dependencies for it. Since I'm not willing to recompile every time that happens, I've uninstalled OOo. If I could recompile the portions that depend on certain libraries only I might have kept it around.

As it is, the only part of OOo that does not have a counterpart, is the powerpoint compatibility of Impress. KOffice-1.6.2 is much faster and more stable plus, with split-ebuilds, easier to recompile in parts.
Back to top
View user's profile Send private message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1563
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 02, 2007 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

To be honest I never looked into KOffice. I mostly need Impress (but will switch also here to LaTeX soon, for texts I did already).
I noticed also on my big 2.8 GHz x86 the high cpu load but it's absolutly useable there, the G3 is just too old I guess.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse|HP EliteDesk 800G1 i7-4790|HP Compaq Pro 6300 i7-3770
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum