Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ruimte op :(
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Sat May 17, 2003 11:32 pm    Post subject: ruimte op :( Reply with quote

ik heb net een gentoo install gedaan op mijn laptop maar ik heb nu constant het probleem dat m'n hd ruimte op is

ik heb /var/tmp en /usr/portage al verwijdert maar toch heb ik elke keer te weinig ruimte.

Weet iemand wat dit kan veroorzaken?
ik kan nu niet eens X installeren

btw het is een 2gig partitie
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Sun May 18, 2003 8:52 am    Post subject: Reply with quote

misschien andere stage nemen?
Back to top
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sun May 18, 2003 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Draai mijn scriptje eens:
Code:
#!/usr/bin/perl -w
@find=split(/\n/,`find /`);
foreach $file (@find){
  if(-f $file){
    @gegevens=stat($file);
    push(@files,$file);
    push(@size,$gegevens[7]);
  }
}
@sortsize=sort{$b <=> $a}(@size);
foreach $sortsize (@sortsize){
  for($teller=0;$teller!=@files;$teller++){
    if($sortsize==$size[$teller]){
      print "$sortsize $files[$teller]\n";
      splice(@files,$teller,1);
      splice(@size,$teller,1);
      $teller--;
    }
  }
}

Als uitvoer toont het de omvang elk bestand en sorteert het de bestanden op omvang (De grootste bestanden bovenaan). Om bijvoorbeeld de 50 grootste bestanden te zien doe je:
Code:
het_perl_script | head -n 50


PS: Dit script neemt zijn tijd, het kan zijn dat het enkele uren bezig is...
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
Mandark
n00b
n00b


Joined: 20 Jan 2003
Posts: 8
Location: Groningen, The Netherlands

PostPosted: Sun May 18, 2003 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
misschien andere stage nemen?


Ik heb Gentoo vanuit stage-1 gebouwd op een 2GB partitie. Met X en Gnome. En ik heb nog 800MB vrij.
Ik weet niet wat voor invloed een stage-3 instalatie op het schijfgebruik heeft.

Johan
_________________
----------------
Johan Hidding
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Sun May 18, 2003 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

ik ga de install wel eventjes overnieuw doen, maar dan stage 1

de settings gooi ik wel over naar de windows part, gotta love ext2ifs

dan maak ik er direct een 2,5gig part van, dat moet voorlopig wel genoeg zijn
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
kamikaz3
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 187

PostPosted: Sun May 18, 2003 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Rick wrote:

de settings gooi ik wel over naar de windows part, gotta love ext2ifs


is er zo ook iets voor reiserfs?
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Mon May 19, 2003 1:17 am    Post subject: Reply with quote

niet dat ik weet, reiser is gewoon nog te nieuw en daarom ook nog niet omgezet

Toch heb ik een site gevonden van iemand die er wel mee bezig is: link
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
XiM
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 2

PostPosted: Mon May 19, 2003 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Ik gebruik rfstool om reiferfs vanuit windows te kunnen lezen. Ik heb helaas geen GUI of filesystem driver kunnen vinden
Back to top
View user's profile Send private message
JefP@@
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2002
Posts: 179
Location: Belgium

PostPosted: Tue May 20, 2003 10:20 am    Post subject: Reply with quote

voor reiserfs bestaat het nog niet denk ik...

2,5 gig vind ik persoonlijk nogal weinig. Als je box alleen dient om te serveren, lijkt het me wel ok. Je kan ook gewoon een andere partitie aanmaken en daarop alles compileren (zet vb /var/tmp als mount point voor die paritie). Zo hou je alleen maar binaries over op je originele partitie. Kuis ook af en toe /usr/portage/distfiles eens uit. De portage tree zelf is maar een 40tal mb, dus dat is de grote kost niet...

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
dabooty
Guru
Guru


Joined: 15 May 2003
Posts: 482
Location: Belgium

PostPosted: Tue May 20, 2003 12:46 pm    Post subject: ruimte Reply with quote

vergeet niet dat compileren redelijk wat vrije ruimte vraagt voor tijdelijke bestanden. (vooral dingen als openoffice, mozilla,...)
Back to top
View user's profile Send private message
Supox
n00b
n00b


Joined: 04 Aug 2002
Posts: 63
Location: Netherlands

PostPosted: Wed May 21, 2003 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

He rick, mocht je nog zoiets als ccache geinstalleerd hebben, dan zou je even moeten kijken welke directory voor de opslag van ccache-data wordt gebruikt. In het verleden had ccache de "handige" neiging om bij mij data in /root/.ccache/<data> op te slaan. En andere mogelijkheid is dat je toevallig in /etc/make.conf nog de optie buildpkg bij features is opgegeven. D.w.z. er worden allemaal binaries gemaakt van programma's voor bijvoorbeeld opslag of backup, waar deze vervolgens komen te staan is mij niet helemaal duidelijk.
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Wed May 21, 2003 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb uiteindelijk de nieuwe install maar gedaan op een 4,5gig part
hij draait nu goed alleen heb ik nog een klein x probleempje, draait alleen op 800x600 en als ik hem op 1024x768 zet dan zegt ie no screens found mja dat los ik nog wel op

en ccache had ik niet geinstalleerd omdat ik al bang was voor te weinig hd ruimte
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
wHAcKer
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 228
Location: Grimbergen, Belgium

PostPosted: Thu May 22, 2003 12:43 am    Post subject: Reply with quote

zeker dat je horiz en vertical refresh rate goed staan in je XF86Config?
moet je instellen naar de waarden die in het boekje van je scherm staan (of op internet) (bvb 50-200 en 30-130)
Back to top
View user's profile Send private message
Rick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2002
Posts: 141

PostPosted: Thu May 22, 2003 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

ik heb het inmiddels al opgelost, ik had de verkeerde gpudriver gekozen dus werkte het niet helemaal goed.
_________________
Have you ever noticed how stable windows is?
Neither have I :D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum