Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mijn gentoo blijft hangen :S (pure-ftpd problemen)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Mon May 19, 2003 8:59 pm    Post subject: mijn gentoo blijft hangen :S (pure-ftpd problemen) Reply with quote

yu!
ik heb juist een fresh installeke gedaan van gentoo op die celleron.
so far so good , alles is proper ingesteld.
nu moet het dienst doen als fileserver voor mijn mp3's en streaming audio server.
nu probeerde ik juist met pure-ftpd een bestandje van 700Meg te copieren op mijn reiserfs 10 gig schijf. ==> gentoo hangt !
2e keer en 3e keer net hetzelfde dus ik heb ff mijn schijfven naar ext3 geconverteerd dacht dat daar miss prob zat maar het blijft zich voordoen.
ik heb al emerge sync en emerge -u --deep world gedaan.
dit is de eerste linux naar mijn weten die crasht :? :? :?
edit: btw ik krijg constand sendmail : cannot open mail :25 heeft dit er iets mee te maken , meen dit ooit tegengekomen te zijn met een debian waar zijn netwerk niet in orde was...
greetz
Disturbed
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
elkan
n00b
n00b


Joined: 08 Nov 2002
Posts: 69

PostPosted: Tue May 20, 2003 7:13 am    Post subject: Reply with quote

klinkt meer als brak geheugen.. :/
Volgens mij kan je met de livecd ook memtest booten...
Doe dat eens (kan een hoop tijd in nemen, dus zet het maar aan voordat je naar school/werk/vrienden gaat.. :P )...

Dan weet je misschien waar het aan ligt...

Oh jah..sendmail is het probleem niet
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Tue May 20, 2003 7:30 am    Post subject: Reply with quote

hoe boot ik memtest ?
grtz & thx !
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
elkan
n00b
n00b


Joined: 08 Nov 2002
Posts: 69

PostPosted: Tue May 20, 2003 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Boot de live cd en bij de bootmenu kan je een option scherm krijgen.. (F2 dacht ik!)
Staat er allemaal bij.. Dus gewoon ff lezen.. :D
Daar staan de bootflags in die je kan gebruiken...
Een daarvan zal wel memtest86 zijn ofzo..

Suc6,
Elkan
Back to top
View user's profile Send private message
kamikaz3
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 187

PostPosted: Tue May 20, 2003 8:26 am    Post subject: Reply with quote

je kan ook een iso downloaden vanaf www.memtest86.com


of emerge memtest86, en het laten lopen op een draaiend systeem, zo kan je wel niet alle geheugen testen


Afhankelijk van de snelheid van het systeem kan die memtest wel een tijdje duren
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Wed May 21, 2003 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

seg euh das nou al 24 uur aant bollen , is da normaal ?
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Wed May 21, 2003 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

En gebeurt er effectief iets? Zie je verandering op het scherm.
Zoniet is er toch iets misgelopen vrees ik.
Back to top
View user's profile Send private message
kamikaz3
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 187

PostPosted: Wed May 21, 2003 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

dan zal het wel een goed geheugen latje zijn 8)
normaal krijg je een lijstje met adressen waar de fout gebeurd dacht ik, allé het is heel duidelijk als er een fout gebeurd
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Wed May 21, 2003 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

0 errors ...
en 29 uur aant gaan...
leuk mijn geheugen ist ni , iemand eenig id wa het nog zou kunnen zijn ?
ik heb dit probleem niet met debian of freebsd
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Wed May 21, 2003 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

memtest begint alle testen opnieuw als hij geen fouten vindt, dus eigenlijk duurt het eeuwig voor het klaar is.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Wed May 21, 2003 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

garo wrote:
memtest begint alle testen opnieuw als hij geen fouten vindt, dus eigenlijk duurt het eeuwig voor het klaar is.

that explains a lot :lol:
nu heb ik ies geprobeerd om die files via SCP te sturen en das gn enkel probleem... begin te denke da het iets mee die pure-ftpd heeft te maken...
morgen der ies wu-ftpd of vsftpd op zetten (wat raden jullie aan ?) kijken wat dat doet
thx
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Thu May 22, 2003 10:24 am    Post subject: Reply with quote

wu-ftpd is absoluut niet aan te raden omdat er elke maand wel een nieuwe lek in ontdekt wordt.
Ik prefereer proftpd en pure-ftpd :)
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Thu May 22, 2003 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Stuartje wrote:
wu-ftpd is absoluut niet aan te raden omdat er elke maand wel een nieuwe lek in ontdekt wordt.
Ik prefereer proftpd en pure-ftpd :)

proftpd it will be :)
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Sun May 25, 2003 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

proftpd geinstalleerd.
ben mp3kes aant uppen.
nu 1 gig aan mp3's der door gesheest en hij valt weer stil
compleet frezen.
iemand nog id aan wat het kan liggen ?
grtz

edit:
opgelost... dma stond niet aan voor mijn schijven... op het engelse gedeelte van dit forum wisten ze mij da te zeggen. t macheerd nu
bedankt voor de hulp
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
wHAcKer
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 228
Location: Grimbergen, Belgium

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

disturbed: ik heb een HEEL goed idee wat het zou kunnen zijn...
uwe hdparm is niet/niet correct ingesteld.
Had exact hetzelfde probleem met men server (NFS/FTP/GAME-server op athlon classic 700) na enkele bestanden stopte hij steeds met ftp'en. Ik DACHT dat ik hdparm had ingesteld via ssh, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval, da stond nog steeds fout...)
tip: voor redelijk recente harde schijven/mobo's gebruik ik altijd:
hdparm -c3 -k1 -u1 -m16 -d1 -X69 /dev/hdx
try it and let me know :)
ik stop het ook altijd in /etc/conf.d/local.start, maar het moet ook gaan in hdparm.conf of iets in die aard, dat ga ik nu bekijken...


Last edited by wHAcKer on Mon Jun 02, 2003 2:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

WHAcKer : thx voor de info.
maar ik dacht dak hier had gezegt da mensen van het general forum het opgelost hadden...
vergeten dus :S t was mijnen dma da niet aanstond... vind het maar zenne :)
thx en k zalt topic ineens sluiten
edit: ok ik mag da duidelijk ni...
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
wHAcKer
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 228
Location: Grimbergen, Belgium

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

jeeeeeeej ik was just :)
Back to top
View user's profile Send private message
Matje
l33t
l33t


Joined: 29 Oct 2002
Posts: 619
Location: Hasselt, Belgium

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

Er is een hdparm opstartscript. Configuratie via het bestand in /etc/conf.d
_________________
Life is like a box of chocolates... Before you know it, it's empty...
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 4:07 pm    Post subject: Reply with quote

mercikes nou hoe moet ik da juist aanpakken ?
t is nou het volgende :
Quote:
# Copyright 2003 Gentoo Technologies, Inc.
# Distributed under the terms of the GNU General Public License, v2 or later
# $Header: /home/cvsroot/gentoo-x86/sys-apps/hdparm/files/hdparm-conf.d,v 1.1 2$

# You can either set hdparm arguments for each drive using disc*_args and cdrom$
# eg.
# disc0_args="-d1 -X66"
# disc1_args"-d1"
# cdrom0_args="-d1"

# Or, you can set hdparm options for ALL drives using all_args..
# eg.
# this mimics the behavior of the current script
all_args="-d1"


_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
Matje
l33t
l33t


Joined: 29 Oct 2002
Posts: 619
Location: Hasselt, Belgium

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Euh...
Je vult de opties in die je wilt ? :-)
Als je bijvoorbeeld -c3 -k1 -u1 -m16 -d1 -X69 wilt voor je eerste harde schijf vul je dat in bij disc0_args="-c3 -k1 -u1 -m16 -d1 -X69", voor je tweede harde schijf is dat disc1, enz... Kan nu niet checken maar als je ls -al /dev/hdx doet zie je naar welke disc hdx verwijst denk ik.

Vervolgens doe je rc-update add hdparm boot, dan wordt dat in het boot-level reeds uitgevoerd, snellere opstarttijd normaalgezien.

Ik heb trouwens gewoon -c1 -d1 als opties bij al mijn harde schijven. Niks speciaals.
_________________
Life is like a box of chocolates... Before you know it, it's empty...
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

k heb ook nix speciaal nodig...
dus ik moet dan
disc0_args="-c1 -d1"
disc1_args="-c1 -d1"
disc2_args="-c1 -d1"
disc3_args="-c1 -d1"
hebben in die file ?
(ja k hem 4 schijven in dien bak zitten :) )
thx!
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
Matje
l33t
l33t


Joined: 29 Oct 2002
Posts: 619
Location: Hasselt, Belgium

PostPosted: Mon Jun 02, 2003 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

Ge kunt ook gewoon all_args="-c1 -d1" pakken ;-)
_________________
Life is like a box of chocolates... Before you know it, it's empty...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum