Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
X.org and powerbook strange behaviour
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
joyrex
n00b
n00b


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 2

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 1:55 pm    Post subject: X.org and powerbook strange behaviour Reply with quote

Hey everyone,
I installed gentoo on my powerbook G4 1.5ghz 15", i emerged and configured x.org and i'm using the ati driver.
When i start the system and launch X for the first time, the resolution is fine (i'm using 1280x854), but if i quit X and i restart it, the resolution appears to be like 640x480 or something;
My x.org log is here: http://rafb.net/p/l9jgA439.html
(this is the one which starts X in the bad way)
My xorg.conf: http://rafb.net/p/y03hbp51.html

Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

Most likely, X.org is detecting the second head with no devices attached to it. Try adding the following to your device section in your xorg.conf:

Code:

Option "MergedFB" "False"

_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
joyrex
n00b
n00b


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 2

PostPosted: Tue Jul 31, 2007 6:43 am    Post subject: Reply with quote

worked like a charm

thanks alot, consider the thread solved :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum