Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
adsl probleempjes
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
incubator
Guru
Guru


Joined: 05 Jun 2003
Posts: 584
Location: Belgium

PostPosted: Fri Jun 06, 2003 6:49 pm    Post subject: adsl probleempjes Reply with quote

Ik zit met een ietwate ervelend probleempke :(
Ik ben juist bezig metdie gentoo te installeren, maar ik ben nu aan die emerge sync gekomen, mar die gaat momenteel nog ni omdat mijn adsl driver nog niet geinstalleerd is.
Natuurlijk kom ik daar al wel af met propere driverkes, en een ebuild scriptje, maar als ik een emerge doe krijg ik een foutmelding dat ik geen /etc/profile heb.
noot: ik heb alles volgens handleiding gedaan tot hier toe en dus ook "source /etc/profile"
Indien dit echter geen probleem vormt om verder te installeren en die sync eventjes over te slaan dan kan ik rustig die kernel der op flappen, maar zelfs dan ben ik nog ni zeker of die emerge gaat werken :(
Back to top
View user's profile Send private message
Braempje
l33t
l33t


Joined: 31 Jan 2003
Posts: 748

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 6:54 am    Post subject: Reply with quote

In welke stap zit je in de handeiding? Ik begrijp niet echt dat emerge niet werkt, maar het kan zijn dat je te vroeg bent.
_________________
Dictionary of the Flemish Sign Language - Woordenboek Vlaamse Gebarentaal
Back to top
View user's profile Send private message
incubator
Guru
Guru


Joined: 05 Jun 2003
Posts: 584
Location: Belgium

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 7:22 am    Post subject: Reply with quote

stap 9 met de stage3 tarball.
partities en filesystem = aangemaakt, gemount en chroot gelukt,
source /etc+profile gedaan, alle stappen tot 9 tot de puntjes gevolgd behalve internet verbinding (omdat dat toch niet gaat)
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 9:39 am    Post subject: Reply with quote

Ik kan verkeerd zijn maar ik dacht dat ge uw internetverbinding al moet maken VOOR ge in chrooted omgeving gaat werken...
Back to top
View user's profile Send private message
incubator
Guru
Guru


Joined: 05 Jun 2003
Posts: 584
Location: Belgium

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 10:35 am    Post subject: Reply with quote

is zo, maar euh, da gaat dus ni
gentoo is zo gemaakt dat het mij verbdied om internet verbinding te maken :(
reden:
Eicon Diva USB WAN ADSL modem = niet herkent.
pppd niet gevonden
n_hdlc en ppp_generic, async en synctty kan hij wel modproben.
Ik heb hier een install .ebuild voor die driver maar die is nutteloos omdqt op dqt stqdium emerge nog niet bestaat en bij stap 9 zegt hij ddat emerge niet gaat (logisch omdat er geen portage tree is)
./configure ; make ; make install gaat ooko niet omdat pppd er niet opstaat.
Via knoppix gaat het ook niet omwille van zelfde redenen. (alhoewel ik die tarball daar wel kan compilen en installeren, maar startmodem gaat niet omdat huij geen nice van pppd kan doen omdat pppd er niet opstaat
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Euh, ik vrees dat die modem gewoon niet werkt onder linux en je dus een andere zal moeten kopen :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
incubator
Guru
Guru


Joined: 05 Jun 2003
Posts: 584
Location: Belgium

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

die modem werkt perfect onder mandrake en redhat dankzij drivers die ik kan installeren, maar als gentoo me ze niet laat installeren, dan moet ie da zelf maar uitvissen.
kben er mee weg.
Back to top
View user's profile Send private message
BlueShift
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Jun 2002
Posts: 114
Location: Belgium

PostPosted: Tue Jun 10, 2003 10:24 am    Post subject: Reply with quote

Dan lijkt het mij het eenvoudigste om onder Mandrake op te starten, uw verbinding in orde te brengen en dan vanuit Mandrake een chroot naar uw gentoo partitie te doen. Dan kan je toch al verder installeren. De juiste driver onder Gentoo installeren is dan een probleem voor later.

Jan.
Back to top
View user's profile Send private message
disturbed
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 May 2003
Posts: 216
Location: Belgium , Antwerp

PostPosted: Tue Jun 10, 2003 10:34 am    Post subject: Reply with quote

of doen gelijk dat ik doe ; mijne router voor mijn pcke zetten en zo opt net gaan via dhcp met ethernet...
ofwel nen winhoosclient met nat laten verbinden mee die usbmodemkes.
dan kunt ge der toch achter al die drivers installeren.
_________________
A computer is like airconditioning. When you open windows, it doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message
incubator
Guru
Guru


Joined: 05 Jun 2003
Posts: 584
Location: Belgium

PostPosted: Fri Jun 13, 2003 9:05 am    Post subject: Reply with quote

ik denk niet dat Skynet blij gaat zijn als ik met een router afkom
Maar ik heb al een alternatief, sources in windows downloaden, op cd branden en dan als portage er op staat, kan ik mijn modem-drivers draaien. ('t is toch via de source)
Back to top
View user's profile Send private message
BlueShift
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Jun 2002
Posts: 114
Location: Belgium

PostPosted: Fri Jun 13, 2003 9:28 am    Post subject: Reply with quote

Dat kan werken, maar ik zie niet goed in waarom je al die moeite zou willen doen als je netwerkverbinding al werkt onder Mandrake (zie mijn vorige suggestie).
Back to top
View user's profile Send private message
_hesoez_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 103
Location: Belgium-Duffel/Leuven

PostPosted: Fri Jun 13, 2003 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

ik dacht da ge gentoo ook via knoppix kon installeren, daarop kan je misschien internet-verbinding krijgen en zo hoef je geen extra os op je harde schijf te zetten.

grtz
hesoez
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 8:18 am    Post subject: Reply with quote

incubator wrote:
ik denk niet dat Skynet blij gaat zijn als ik met een router afkom
Maar ik heb al een alternatief, sources in windows downloaden, op cd branden en dan als portage er op staat, kan ik mijn modem-drivers draaien. ('t is toch via de source)


Pfff, ge trekt u dat toch niet aan? Trouwens een router is onzichtbaar voor de buitenwereld, die ziet er gewoon uit als een normale inet client.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 8:32 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Pfff, ge trekt u dat toch niet aan? Trouwens een router is onzichtbaar voor de buitenwereld, die ziet er gewoon uit als een normale inet client.


fout, de meeste mensen denken dit, maar indien je het echt wilt weten kan je zien of er een toestel met NAT op je internetverbinding luistert. ik had ooit is ergens er iets over gelezen, maar ik weet niet precies meer waar. Ik dacht dat men het deed door naar de nummering van de ip-pakketten te kijken.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 8:57 am    Post subject: Reply with quote

Mja, en wat dan nog?
Skynet heeft enkele honderdduizend klanten, als ze 1 voor 1 ieder gaan controleren zijn ze over een jaar nog niet klaar.
Trouwens ik heb een excuus: Om wireless te laten werken moet dat accesspoint er staan en dat die toevallig ook router is, tja dat kan ik niet helpen :P
Back to top
View user's profile Send private message
wHAcKer
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 228
Location: Grimbergen, Belgium

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 9:30 am    Post subject: Reply with quote

inderdaad, ze kunnen HEEL gemakkelijk zien da ge ne router hebt of niet.
Maar why should they care?
zolang ge geen abuse doet (vrij moeilijk met de huidige limieten :/) kan hun da geen reet schelen... (can't blame 'em :p)
Back to top
View user's profile Send private message
Stuartje
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Dec 2002
Posts: 165

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 10:08 am    Post subject: Reply with quote

Heb toch al verhalen gehoord van mensen die betrapt zijn, ma ofdat ze daar echt zo moeilijk over doen betwijfel ik.
De klant is koning eh.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 10:57 am    Post subject: Reply with quote

wHAcKer wrote:
inderdaad, ze kunnen HEEL gemakkelijk zien da ge ne router hebt of niet.
Maar why should they care?
zolang ge geen abuse doet (vrij moeilijk met de huidige limieten :/) kan hun da geen reet schelen... (can't blame 'em :p)

skynet zal mischien niet moeilijk doen maar pandora (een andere belgische provider) zal wel moeilijk doen over zoiets, zij verkopen 3 soorten abonnementen: mono voor 1 pc, duo voor 2 en quatro voor 3 of 4 pc's. Als jij op deze manier een mono in een quatro verandert zonder extra te betalen denk ik niet dat ze daar mee kunnen lachen...
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
wHAcKer
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 228
Location: Grimbergen, Belgium

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 11:20 am    Post subject: Reply with quote

erm, nog niks van gemerkt :p
Veel gasten da ik ken irl of op irc (including ikzelf) hebben een router (al dan niet een linuxpcke) staan en enkele pc's derachter. Als ze mij forcen om nen duo of quattro te pakken dan verander ik direct naar adsl, de snelheid is hier de laatsten tijd toch aan't verlagen (van 800-700k/s naar maximum 500k/s de laatsten tijd, soms nog is uitspringers maar bijna nooit) en bij games is men ping ook hoger dan vroeger (en hoger dan die met adsl in de buurt).
Back to top
View user's profile Send private message
stevena
n00b
n00b


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 50

PostPosted: Sat Jun 14, 2003 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

wHAcKer wrote:
inderdaad, ze kunnen HEEL gemakkelijk zien da ge ne router hebt of niet.

Met één uitzondering: een FreeBSD router zou volgens het al vernoemde C'T artikel de IP-nummering van de uitgaande paketten vervangen door random getallen.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum