Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
PS3 Install: Stuck on kboot after instal. [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Phancy Physicist
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Apr 2005
Posts: 193

PostPosted: Mon Dec 17, 2007 4:23 pm    Post subject: PS3 Install: Stuck on kboot after instal. [Solved] Reply with quote

I was able to follow http://overlays.gentoo.org/proj/cell/wiki/InstallGentooOnPS3 to get on the livecd install the stage 4 tarbal and lastest portage. I edited the kboot.conf and fstab. Now when I reboot and take the livecd out I can't boot from the hard drive. I saw someone mention checking the fstab of kboot so I did that and the kboot fstab is empty. I would guess this is bad but I don't know what to do now to fix it. Any ideas on what to do?

Last edited by Phancy Physicist on Tue Dec 18, 2007 10:37 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Phancy Physicist
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Apr 2005
Posts: 193

PostPosted: Tue Dec 18, 2007 10:06 am    Post subject: Update Reply with quote

I have entered "sh" to get into busybox
then I enter
Code:

# mount /dev/ps3da1 /mnt/root -o ro
# kexec -l /mnt/root/kernel-genkernel-ppc64-2.6.23-ps3 --append="initrd=ps3da1:/boot/initramfs-genkernel-ppc64-2.6.23-ps3 root=/dev/ram0 real_root=/dev/ps3da1 init=/linuxrc video=ps3fb:mode:8 rhgb"
# kexec -e

After running those commands the PS3 seems to start booting off the hard drive but then stops. the last lines are
Code:

UDF-fs: No partition found(1)
List of all partitions:
fe00    10485756 ps3da driver: ps3disk
  fe01      7823623 ps3da1
_

I partitioned the drive to be 10Gb OtherOS and 50Gb PS3OS.
Then10Gb breaks up ~8GB ext3 and ~2GB swap for gentoo.

It seems that it is hanging on the swap now for some reason. Someone please tell me what they think.
Back to top
View user's profile Send private message
Phancy Physicist
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Apr 2005
Posts: 193

PostPosted: Tue Dec 18, 2007 10:37 am    Post subject: Sorry!!! Reply with quote

Sorry for the posts everyone. I was being dumb. I forgot to flag the ps3da1 drive as bootable :oops:. Works fine out of the box. Nice jobs devs!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum